Egy olimpiai aranyért 394 milliót kap egy magyar nő (migráns is), átlagosan, életjáradékkal együtt. Nem arcpiritóan sok ez egy kicsit?
Számolás viszonylag egyszerű, 55 milliót kapnak alapból, a magyar nők 80 évig élnek átlagosan (olimpikonok feltehetően többet), de számoljunk 80 évvel, életjáradékot 35 éves koruktól kapják. Így, ha 35 éves koruk előtt szerzik az aranyat, akkor a mai 628 ezres bruttó átlgabérrel számolva (és inflációt nem nézve) ezt 80-35=45 évig kapják, mivel az aranyérmes a 100%-t kapja ennek a bérnek, ezért egész élete folyamán kapnak 55+45*12*0.628=394 milliót.
És ez csak egy arany esetén van, egészen nyolcadik helyik van busás jutalmazás, cap, tehát felső határ nincs.
Re11:
Itt azért van egy kis bökkenő. Amiben dolgozom, matematikából nincs Nobel-díj. Ennek is megvan a szép története.
Viszont van Wolf-díj. Olyat se sok magyar kapott.
Ez jellemző mentalitás. Mert Te nem kaptál, más se kapjon.
Én nem sajnálom tőlük. Egy olimpiai aranyban rengeteg lemondás van - nap mint nap.
Az hogy a rendszer aránytalan, nem ők tehetnek róla.
Mondom ezt úgy, hogy nálam nagyobb kritikusa nincs a mostani kormányzatnak.
"Ez jellemző mentalitás. Mert Te nem kaptál, más se kapjon."
Ne hazudj, ezt nem mondtam, sőt mondtam, hogy adjanak, de ne ennyit, lásd 8-dik hozzászólásomat itt.
Most volt az indexen egy kimutatás ( [link] hogy eszerint a kilencedik legtöbb pénzt adjuk az olimpikonoknak, igen ám, de ebben csak az egyszeri juttatás van benne, életjáradék nélkül. Van itt pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!