Miért lett divat a magyar politikában az USA ellenesség, amikor az átlag amerikai baromi jól él?
Akárhogy is nézem a Google Maps-en mindenhol csak baromi jó házakat látok és luxus autókat. De ilyen igazán baromi jó házak, 200 nm-es full modern, tégla. Ilyenekben laknak az átlag amerikaiak. Az amerikai bérek pedig ahogy nézem a Numbeo-n, Svájc bérszínvonalán vannak.
Itt Magyarországon meg mi van? Romániában már magasabbak a bérek, rengetegen laknak még 20 nm-es patkánylyukban is. Rengeteg a lepusztult panel, vidéken még vályogházak is vannak. Egy lepusztult putris ország vagyunk, ahol alacsony az életszínvonal.
Miért nem mintaként tekintünk az USA-ra? Miért van az, hogy a jóléti országokkal rossz viszont ápolunk, ahelyett hogy felzárkózni akarnánk hozzájuk?
Jobb gyűlölködni egy putriban, mint elismerni hogy baj van, és tenni a jobb gazdaságért?
"az átlag amerikai baromi jól él?"
Szóltál erről az átlag amerikaiaknak is?
Én USA barát vagyok, ha ott Republikánus vezetés van
Az USA bűne az egeket verdesi. Rengeteg háborút indított a II.Világáhború óta. Lebombáztak gyógyszergyárakat. Szétvertek közintézményeket
Most is pl kiprovokáltak egy Európai háborút és úgy pénzeltetik Ukrajnát az EU-val, hogy ők gazdagodnak míg mi tönremegyünk benne
3: ennyi ostobaságot ilyen szűk helyen leírni... :D
Gondolom, akkor is USA-barát voltál, mikor ifj. Bush megtámadta Irakot. :D
Nem tudom, mit nézel a Google Maps-en, de olyan nyomortanyák és lakókocsitelepek vannak az USA-ban, amit Európában max a Balkánon látni.
Én támogatom a jóléti államot, csak az USA nem jóléti állam. Nincs egy rendes egészségügyi rendszerük, az oktatási rendszerük szörnyű, mindig is a szakértelem importjára szorultak. Nyugat-Európa számára az USA sosem volt példakép, inkább az amerikaiak szoktak (jogosan) bezzegelni, hogy bezzeg a németeknél meg a franciáknál meg a skandináv országokban mennyi fizetett szabadság van, mekkora nyugdíjak stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!