Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lázadoznak a posták...

Miért lázadoznak a posták bezárása miatt?

Figyelt kérdés

Tegnap kb. száz postát zártak be, zömmel kistelepüléseken.

Megrögzött antifideszesként nem értem, hol van itt bármi probléma. Sőt, ez tipikusan az az egy a tízből intézkedésük, amikkel messzemenően egyet tudok érteni.

A posták mára nagyrészt elvesztették jelentőségüket - a postai levelek visszaszorultak, teret nyert az elektronikus ügyintézés, az e-mail, a csomagokat számos más szolgáltatót választva továbbítani tudjuk, a csekkbefizetés online történik.

Igen, van egy réteg, aki még nem lépett túl ezen, de miért a modernebb többségnek kellene hozzajuk nem csupán alkalmazkodni, de finanszírozni is a szokásaikat?

2024. aug. 2. 11:16
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
25%
Én szerintem utoljára 5 éve voltam postán, szóval én sem értem, hogy minek vannak még egyáltalán. Amióta a csomagküldésre 1000+1 cég van, számlákat online fizetünk, állammal meg az ügyfélkapun kommunikálunk, azóta nagyon-nagyon kevés értelmét látom a postáknak.
2024. aug. 2. 11:31
 12/38 anonim ***** válasza:
77%
10) Azért,mert sokba kerül.Ma már nem napi szinten járnak az emberek a postára telefonálni,táviratokat és leveleket küldeni,mint évtizedekkel ezelőtt. Azért nem érdemes a falusi postákat fenntartani,hogy néhányan kapnak 1-2 csomagot havonta
2024. aug. 2. 11:33
 13/38 anonim ***** válasza:
49%
Mert a posta jó dolog.
2024. aug. 2. 11:36
 14/38 anonim ***** válasza:
97%
Levelet küldeni (igen, még előfordul) postán keresztül a legolcsóbb.
2024. aug. 2. 11:45
 15/38 anonim ***** válasza:
10%
#14 őszintén érdekel, miért küld 2024-ben levelet valaki?
2024. aug. 2. 11:47
 16/38 anonim ***** válasza:
93%

A kistelepülések elöregedőben vannak. Az öregek pont azok, akik nem tudnak váltani, nem tudnak e-ügyintézni, stb., nekik a posta egy hivatal, és kész.

Vidéken még a bankkártya se egészen úgy működik, mint máshol. Plusz internetes lefedettség se olyan, ill. drága a net...

Budapesten, ill. nagy településeken persze az idősebbek is jobban konyítanak a nethez is, de zsáktelepüléseken nem egészen, ahol nem lakik a szomszédban az unoka, hogy megtanítsa nekik.

Tehát én eléggé meg tudom érteni. Persze én megértem, hogy szorulnak vissza az igények, még a kistelepüléseken is van egy ilyen tendencia biztos, de ott is szerintem az lenne a normális, ha az öt fős postából mondjuk, csinálnak egy két-három főset esetleg nem külön épületben, hanem a művelődési házban, vagy az polgármesteri hivatalban, vagy mittudom én. Biztos, meg lehet ezt oldani gazdaságosan.

Amúgy ezzel kicsit tökön is szúrta magát a posta, mert olyan lejtmenetre állította magát, amivel totál tönkre teszi magát.

Saját tapasztalat: én Budapesten élek, és a kerület legnagyobb postájára szoktam járni intézni az ügyeimet, ami korábban is mindig dugig volt. Bezártak egy halom kispostát nem csak a kerületben, de itt is, és erre fel akkora lézengés alakult ki még a nagy postán is, hogy csoda lesz azt fenntartani.

Tehát a posták szerintem még pont fontosak lettek volna. Ami gáz volt, az az, hogy a csomagküldő részleget kiszervezték a postától, aztán annak az igazgatójának érdekeltsége volt egy másik csomagküldőnél, így a postának a legjövedelmezőbb ágát tönkre vágta. Ok, ez nagyon régen volt, ezzel csak siettette a folyamatot szerintem.

Szerintem sok tekintetben lehetne bővíteni a posta szolgáltatását, főleg az ilyen kistelepüléseken, ahol sok más szolgáltató is úgy van vele, hogy na ez nekik gazdaságtalan, meg nincs nagy forgalom, stb. de ha némi szakképzéssel profilt bővítenének, akkor a posta ezeket a feladatokat át tudná vállalni, és más lenne a helyzet, és más lenne a kistelepülés életszínvonala is, talán lassítaná is az elöregedést.

Ami viszont tényleg gáz, hogy az utcai telefonfülkék még mindig ott rohadnak mindenhol, mert törvény szerint kötelező, pedig már szinte mindenkinek van mobilja, közben ugyancsak ismerek olyan környéket, ahol száz méteres körzetben 3 db páros telefonfülke is van, azaz 6 telefon, míg máshol meg alig, vagy nincs is.

És hiába jelzem, hogy minek oda ennyi telefonfülke, legalább egyet pakoljanak el onnan vagy vigyék máshova, joggal mondják azt, hogy törvényi kötelezettségük. Persze nyilván az is benne van, hogy remek reklámhordozó, amiért kaszálnak, és cserébe szinte semmit nem kell adniuk.

2024. aug. 2. 11:50
 17/38 anonim ***** válasza:
45%

Az a nevetséges hogy a fideszesek most ugyanazokat az érveket hozzák fel amikért anno fel akartak akasztani a szocikat.

De hát ha a fidesz csinálja az más. 9 évnyi általánosító gyűlöletkampány és fajkeverűzés után hirtelen lettek jó migransok is, szóval már meg se lepődök.

Aztán a sok vidéki fideszes is biztos örül a vidéki posták bezárásának. Ennyit a "paraszt" miniszterelnökről, meg hogy mennyire támogatja Orbán a vidékieket. :D

Duma az van, a tettek meg a szöges ellentetjét mutatják. A szekta tagjai pedig már azt se tudják mit mondjanak

2024. aug. 2. 12:04
 18/38 anonim ***** válasza:

"Persze én megértem, hogy szorulnak vissza az igények, még a kistelepüléseken is van egy ilyen tendencia biztos, de ott is szerintem az lenne a normális, ha az öt fős postából mondjuk, csinálnak egy két-három főset esetleg nem külön épületben, hanem a művelődési házban, vagy az polgármesteri hivatalban, vagy mittudom én. Biztos, meg lehet ezt oldani gazdaságosan."

Meg is oldják: mobil postaautó fog kimenni ezekre a helyekre, ahol elvileg mindent el lehet intézni, akárcsak egy postán. A hátránya annyi, hogy némely településeken előreláthatólag csak kb fél-egy órát fog eltölteni, tehát Karakószörcsögre érkezik 10:25-kor, és 11:20-kor már indul is tovább a szomszéd faluba (ha már mindenki elintézte amit el akart, minek ácsorogjon Karakószörcsögön tovább feleslegesen). Majd meglárjuk, hogyan fog ez a gyakorlatban szuperálni.

2024. aug. 2. 12:11
 19/38 anonim ***** válasza:
75%

"Amúgy ezzel kicsit tökön is szúrta magát a posta, mert olyan lejtmenetre állította magát"

Lejtmenetre a kormány állította az országot, ezért sorvad a lakosság, ezért halnak ki a falvak, ezért van lejtmenetben a Posta, és néhány körzettől eltekintve kábé minden más is az országban. A Posta nem generálja magának a problémákat, hanem csak alkalmazkodik a változó körülményekhez, ahogy tud.

2024. aug. 2. 12:14
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem lázadozok, szomorúan nézem ahogy lassan haldoklik az ország vidéken, lassan csak a kocsmák maradnak meg.
2024. aug. 2. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!