Miért lázadoznak a posták bezárása miatt?
Tegnap kb. száz postát zártak be, zömmel kistelepüléseken.
Megrögzött antifideszesként nem értem, hol van itt bármi probléma. Sőt, ez tipikusan az az egy a tízből intézkedésük, amikkel messzemenően egyet tudok érteni.
A posták mára nagyrészt elvesztették jelentőségüket - a postai levelek visszaszorultak, teret nyert az elektronikus ügyintézés, az e-mail, a csomagokat számos más szolgáltatót választva továbbítani tudjuk, a csekkbefizetés online történik.
Igen, van egy réteg, aki még nem lépett túl ezen, de miért a modernebb többségnek kellene hozzajuk nem csupán alkalmazkodni, de finanszírozni is a szokásaikat?

"A csomagküldésről hallottál-e már?"
Arra vannak különböző futárcégek, csomagfelvevő pontok, ehhez sem kell már feltétlenül posta.
Tegnap én is olvastam a hírt: szerintem ott tényleg felesleges postát üzemeltetni, ahol 30 km-es körzetben van 7 falu összesen 417 lakossal, nulla turizmussal, napi átlag 14 fő postaforgalommal. Sajnos ürül kifelé az ország, egyre kevésbé vannak bizonyos dolgoknak bizonyos körzetekben létjogosultságuk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!