Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy jutottunk oda, hogy egy...

Hogy jutottunk oda, hogy egy kajánul vigyorgó, ügyeskedő, szemfényvesztő, hazug lókupec stílusában vezetik az országunkat, és a nép egyik fele aléltan tapsol hozzá?

Figyelt kérdés
Mikor csesződött így el a magyarok értékrendje?

2024. júl. 24. 22:07
A kérdező szavazást indított:
Mindig is ilyen volt a magyar, ezt szerette, ezt igényelte
A Horthy és a Kádár rendszer öröksége
Egyéb
21 szavazat
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
2024. júl. 24. 22:08
 2/20 anonim ***** válasza:
32%

itt lehet a parasztoknak gratulálni: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..

ez má nem ma kezdődött, üdv Dublinból :D

az én pénzemet ne lopjátok el

2024. júl. 24. 22:12
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

A nép nagy része még mindig olyan, mint régen. Ügyeskedik, megoldjuk okosba, ehhez hozzá jön a rendszerváltás után létrejött vállalkozói régeg is, törtetők, átgázolnak másokon, mindenkit letojnak csak pénzt szerezzenek, azóta is ilyenek. Ez a kormány is ilyen. Olyan kormánya lett tartósan Magyaroszágnak, amilyen a nép nagy része.

Ha a magyar nép nagy része kulturált, a másokra tekintettel lévő és odafigyelő, összetartó, egymást segítő lenne, akkor olyan kormánya lenne. De sajnos nem ilyen a magyarság.

2024. júl. 24. 22:29
 4/20 anonim ***** válasza:
61%
Mindig is ilyen volt, már a középkorban is próbálta a nemesség szétlopni az országot. Nem véletlen jutottunk el Mohácshoz sem pl
2024. júl. 25. 00:09
 5/20 anonim ***** válasza:
13%

Hot take:

Szerintem a rezsicsökkentést tartjuk sokan jó dolognak. Lehet jönni azzal, hogy kamu az egész, vállalkozásokra sem vonatkozik, de tegyük már fel a kérdést:

Leváltjuk a Fideszt 26-ban. Hurrá, kevesebb korrupció, több remény.

Mi fog történni a lakossági gáz, villany és vízárakkal?

Véletlenül nem azt fogja mondani BÁRMELYIK ellenzéki formáció, hogy fenntarthatatlan, piaci ár kell, ha nem vagy rászoruló ne kapd olcsóbban?

2024. júl. 25. 09:31
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország mindig is ilyen volt. Egyik beteg rendszer követi a másikat. Szélsőségek között pattogunk, ahelyett, hogy megtanulnánk hogyan is működik egy demokratikus ország.
2024. júl. 25. 09:39
 7/20 anonim ***** válasza:
81%
5-ös Majd szépen lemegy a benzin ára, megerősödik az euró és látni fogod, hogy a rezsicsökkentést milyen egyéb formában fizette mindenki. A rezsicsökkentés csak egy politikai termék. Hihetetlen, hogy valaki még ennyi idő után is ezen a szinten él.
2024. júl. 25. 09:41
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

7-es: Az optimista forgatókönyv ez lenne, és van is rá komoly esély, de az ördög a részletekben van.

Erősödni fog az euró? Az sajnos most erősödik a forinthoz képest. A lakosság nem-exportáló, tehát átlagember részének leginkább az kedvezne, ha a forint erősödne, feltételezem így gondoltad?

Ezzel kezdtem a hozzászólásomat, hogy nincsenek illúzióim, értem én, hogy "politikai termék", azaz, ahogy én fogalmaztam, kamu.

De én arra szeretnék valamiféle releváns és konkrét előrejelzést, hogy mekkora lenne az átfutási ideje annak az időszaknak, hogy megbukik a rezsim, és az általad említett hatások kompenzálják a rezsicsökkentést? Szerintem 2-3 év, tehát több mint egy 4 éves ciklus fele. Nekem ez hosszúnak tűnik, és akkor nem beszéltünk arról, hogy ha egy világgazdasági válság -- ilyenekből elég sokféle szokott akadni az elmúlt évtizedekben -- bezavarna, az kibúvót jelentene az új kormánynak az általad említett javulás elmaradását magyarázni, továbbá az is érdekes kérdés, hogy a kormány kiszervezett gazdasági háttere mennyiben hátráltatná a gazdaság helyreállását, és mennyi ideig tartana felszámolni, egyáltalán lehetséges-e? Mi alapján gondolhatjuk, hogy nem egy rendszerváltás 2.0 zajlik majd le hatalomátmentéssel, leépítésekkel(89-93) majd Bokros-csomaggal (95-)?

2024. júl. 25. 10:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan a támogatottság folyamatos pásztázása közben állítanák vissza a piaci árakat és mérsékelnék az adókat. Ahogy az lenni szokott a politikában.
2024. júl. 25. 10:46
 10/20 A kérdező kommentje:

At tény, hogy a parasztvakító, populista intézkedések kivezetése elott, vagy azzal párhuzamosan szükség lenne egy őszinte de átfogó edukációs programra.

Pl. a kormánypárti szavazókkal is el kéne olvastatni azt, hogy hova vezetett a “rezsicsökkentés:

“Tavaly mintegy 150 milliárd forintnyi állami támogatásra volt szükségük a magyarországi víziközműcégeknek ahhoz, hogy működőképességüket fent tudják tartani. Mivel a rezsicsökkentés miatt befagyasztották a víz- és a csatornadíjakat, a szolgáltatók legutóbb 2012-ben tudtak árat emelni. 2013 óta a göngyölt inflációs hatás körülbelül 70 százalékos lehetett, miközben a cégek kénytelenek voltak változatlan, rögzített áron adni a vizet a lakosságnak és az intézményi szereplőknek. Ez a bevételi szerkezet kivéreztette a szolgáltatókat, többségük csődközeli helyzetbe került, jellemzően saját tőkéjét is elveszítette, továbbá minden tartalékát felélte az elmúlt évtizedben.

A magyarországi víziközmű-hálózat kimutathatóan óriási mértékben leromlott amiatt, hogy egyetlen szolgáltató sem tudta kitermelni a hálózati karbantartás költségeit – csak a legszükségesebb javításokra jutott forrás.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) friss adatai szerint a 95 ezer kilométernyi ivóvízhálózat hálózati vesztesége átlagosan 25 százalékos, az ország bizonyos pontjain pedig 40–50 százalékos. Ez azt jelenti, hogy a betáplált víz ekkora hányada elszivárog a talajba a vezetékrendszer pocsék minősége miatt.”

[link]

2024. júl. 25. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!