Egyetértenél ilyen pedagógus bérrendszerrel?
Én alapvetően több lépcsős bérrendszer híve vagyok, ami jutalmazza a szolgálatot, lojalitást is, de a teljesítményt is.
Lenne egy alapbér minden tanárnak.Mondjuk Br 600e.
Erre mennének pótlékok.
-Lojalitási pótlék, ami az évekkel, szolgálati évekkel függ össze.Évenként növekedne, 10 év után lehetne br 140e forint.
-Ha van neki osztálya, arra is pótlék
-Illetve, amiért prüszkölnek a tanárok, teljesítmény bér.Ez pedig attól függene,hogy a szülők (közvetett módon a diákok) mennyire vannak vele megelégedve.Illetve, az intézmény vezetése is.
És nem a versenyek számítanának.
Én dolgoztam IT üzemeltetésben pályakezdő diplomásként (akkoriban nem volt máshol hely).Nagyon szigorúan mérték a szolgáltatásunk minőségét, komoly mutatószámokkal.Azelőtt el sem tudtam volna ilyesmit képzelni.
A teljesítménybér ellen azok harcolnak, akik rosszul dolgoznak és nem akarják,hogy kiderüljön.
Pont miattuk kell ilyen bérrendszer, hogy legyen rajtuk egy kis nyomás, kényszer.
"Illetve, amiért prüszkölnek a tanárok, teljesítmény bér.Ez pedig attól függene,hogy a szülők (közvetett módon a diákok) mennyire vannak vele megelégedve.Illetve, az intézmény vezetése is."
Jogosan prüszkölnek ellene, mert ez baromság és igazságtalanság. Nem az a tanár érdemel több pénzt, aki jobban tud jópofizni a szülőkkel és könnyű dolgozatok írat, hogy mindenki jó jegyeket kapjon. Ugyanis őket pontozzák a szülők és kölykeik jobbra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!