Miért fejlődik olyan nehézkesen a helyi gazdaság Pécsen (és Baranyában), más magyarországi városokhoz (megyékhez) képest? A helyi fideszes országgyűlési képviselők, -politikusok nagyon keveset „mozognak”, lobbiznak?
Vonattal is körülményes oda eljutni. Autóval örökkévalóság. Valóban szép és nagy város. 2 éve voltam ott kb először, elmentem egy túrára, rengeteg szép természeti kincse van és rendkívül nyugis hely. Talán nem is baj ha a nagy multik elkerülik. Volt egy retro hangulata a városnak mikor a sétálóutcában mentem.
Szeged is szép, de nekem valahogy nem volt túl szimpatikus. Laktam is ott egy ideig.
" Szerintem Pécs és Baranya logisztikailag esik félre, ezért nem mennek oda a nagy cégek. "
Itt csak azt nem értem ( valószínű rosszul vagyok bekötve ), hogy a " Carbon, Május 1 ruhagyár, stb " idejében a kamionok tudták vinni a megtermelt árut. Főleg a " Szovjetunióba "... Vagy hogy, milyen úton vitték? ( Geresdlak, Máriakéménd pl a Carbonnak volt ott varrodája, eldugott falu ).
" pécsi reptér " Sajna csak szeptemberig lesz. Legalábbis egy nyáron megjelenő infón azt írták...
Bizonyára soknak bejött ez a Pogány reptér.
" és még az odaköltözésen is elgondolkodtam " ( sok zártkerthez a városból Komlón, el lehet jutni. Nem feltétlen gyár mellett kell lakni. bocs csak egy ötlet )
Sokkal többet ( 40.000. - 50.000. ft nem keresnek többet. pl a szakemberek )
Pogányi repteret kellene fejleszteni, illetve ne csak nyáron menjen járat...
Autópályánál gyanítom a kisajátítás egyéb dolgok miatt nem működött... Mohács híd, nem tudom hány éve van terv, és talán elkezdik. Pl
Nem védem egyik képviselőt se az utóbbi 24 évben akik voltak. 2010 előttiek se törték magukat.
" Vonattal is körülményes oda eljutni " Pécsre gondolsz?
" Agyondícsértem Pécset és lepontoztatok. "
Ne foglalkozz azzal, hogy lepontoztak... Gyakran lepontoznak engem is. Nem pontgyűjtés miatt olvasom / szólók hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!