Szerintetek jó irányba halad a magyar életszínvonal?
Sokan érvelnek ezen az oldalon is,hogy ekkora jólét talán ebben az országban még nem volt. Más életéről nem tudok véleményt alkotni. Én parommal Budapesten élek. Viszonylag megvagyunk ketten,két fizetésből,de egy saját ingatlan egyelőre csak álom. Nem egy rokonunk invitálna minket külföldre (Norvégia,Svájc,Írország),de egyelőre állunk és várunk. Pro-kontra érveket gyűjtünk. Féltjük az átlagnál picit jobb pesti fizetésünket,életünket, holott tudjuk,hogy valami nincs itthon rendben. Hogy két levegővétel a boltban is minusz 6 ezer forint.
Ti saját tapasztalataitokat mérlegelve hogy látjátok? Jobb az élet itthon? Kezdjük elérni azt a szintet,hogy egy fiatal anyagilag jobb opcióként tekint Magyarországra mint mondjuk Nyugat-Európára?

29#
Miért keresnél csak 400 ezret?
Ennyit a kezdő diplomások keresnek.A TOP diplomás kezdők (IT, vilalmosmérnök) többet kapnak.
Tapasztalattal,nyelvtudással simán hozható a 800-1000000 nettó is heti 40 órával.

Azért mert úgyis megyek haza és akkor elintézem a fogorvost mert itt olcsóbb. Ha nagyon akarnám akkor ott is ki tudnám fizetni de minek? A lakásra fizetek 1200 eurót, az autóra 300-at, biztosításra 200-at, számlákra 300-at.
Havonta legalább 1200-1300 euró megmarad a számlák kifizetése után, abból tudok minden másra költeni. Az étel, háztartási dolgok kb. ugyan annyiba kerülnek.
A benzin drágább, 2 euró, de azt a céggel kifizettetem.
Nincsen kolbászból a kerítés itt sem, de én megőrülnék ha 400 ezerből kellene gazdálkodnom

@30 Mindenki? Én ismerek kb. 20 külföldre szakadt magyar embert, a legtöbbjük nem járkál haza fodrászhoz meg orvoshoz. Én pl. Angliában élek, ott is járok orvoshoz, ugyanúgy ingyenes az alap orvosi ellátás mint Magyarországon.
Még fogorvoshoz sem Magyarországra járok, kint keresek annyit, hogy ne legyen probléma, ha a fogorvosomnál kábé évente egyszer 50 fontot (kb. 25.000 ft-ot) kell fizessek 1 fogam betöméséért.

"Tapasztalattal,nyelvtudással simán hozható a 800-1000000 nettó is heti 40 órával."
A magyarok 75%-a átlagbér alatt keres és azok akik 1 millió felett, azok is a felső 5-7%-ot jelentik: [link]
Nyilván az elmúlt évek nagyobb inflációja miatt a linkben szereplő adatokat összegükben kicsit ki kell húzni, de az arányok és a megállapítások nem változnak: egyáltalán nem magától értetődő, hogy "simán" meg lehet keresni a NETTÓ 800-1000 ezret havonta.

"egyáltalán nem magától értetődő, hogy "simán" meg lehet keresni a NETTÓ 800-1000 ezret havonta."
Simán hozható, bizonyos paraméterekkel.Nem azt mondtam,hogy mindenkinek, művelődésszerző diplomás Julcsikának, aki kint raktári adminisztrátor és papírokat pecsétel egész nap, nekik nem.
Akinek külföldin tapasztalata van és RENDES diplomája, annak hozható.

3~
De az lenne jó, ha a duplájával vagy triplájával lenne tele. Mert annyi ember nem tudja megtenni, úgyhogy ez csak egy felületes látszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!