Szerintetek jó irányba halad a magyar életszínvonal?
Sokan érvelnek ezen az oldalon is,hogy ekkora jólét talán ebben az országban még nem volt. Más életéről nem tudok véleményt alkotni. Én parommal Budapesten élek. Viszonylag megvagyunk ketten,két fizetésből,de egy saját ingatlan egyelőre csak álom. Nem egy rokonunk invitálna minket külföldre (Norvégia,Svájc,Írország),de egyelőre állunk és várunk. Pro-kontra érveket gyűjtünk. Féltjük az átlagnál picit jobb pesti fizetésünket,életünket, holott tudjuk,hogy valami nincs itthon rendben. Hogy két levegővétel a boltban is minusz 6 ezer forint.
Ti saját tapasztalataitokat mérlegelve hogy látjátok? Jobb az élet itthon? Kezdjük elérni azt a szintet,hogy egy fiatal anyagilag jobb opcióként tekint Magyarországra mint mondjuk Nyugat-Európára?

Én Romániából jöttem át Magyarországra, és felnőtt emberként nagyságrendekkel jobban élek mint odaát, bár azóta már ott is nagyon sokat javult a helyzet. Én a munkám miatt alkalmanként el kell töltsek 1-2 hetet külföldön, és mivel van az országban egy "emigrációs" hangulat gyakran el szoktam rajta gondolkozni, hogy mi is kimenjünk a családdal, pedig nekünk már van ház (mi egy vidéki nagyváros agglomerációjában élünk). Én személy szerint nagyon szeretek magyar nyelvterületen élni, és nem szoktam magam jól érezni külföldön, mert nagyon hiányzik a magyar közeg.
Nem gondolom, hogy rossz irányba halad a magyar életszínvonal. Mi is, a tesóim is és a barátaim akik Magyarországon élnek évről évre gyarapodnak, a falusi cigányokon is azt látom hogy egész normálisan élnek. Ugyanakkor tény és való, hogy ez nem a kormány miatt van, hanem annak ellenére. Más országokban is vannak problémák, és hosszútávon nem látom biztosabbnak a helyzetet mint Magyarországon. Talán Svájc az az ország, ahova évtizedes távlatban gondolkozva emgirálni érdemes.

"Magyarország az únió legszegényebb országa."
10 vezérigazgató között is van legszegényebb.
Nálad is megáll az, hogy ilyen gondolkodásmóddal nem csodálom, hogy nincstelen vagy.

Úgy gondolom, hogy aki tudatosan épít karriert, megfelelő képzettsége van, annak nincsenek anyagi gondjai.
Erre pedig van lehetőség az országban, csak ki kell használni.Sokan viszont nem teszik.
Nekem is lett saját, új építésű ingatlanom.

13.
Na jó, de hát ők úgy akarják, hogy sehol semmi, minimálbérből legyen lakás új autó, természetesen max egy után. Mert hát Németországban így megy, hogy minimálbérből veszik a lakásokat.

Amikor, már irodai munkára, buszsofőrnek és gyárba is külföldieket vesznek fel, mert, mindenki elmegy innen, aki egy szót beszél is angolul, vagy németül, nem gondolnám, hogy olyan hűdejó irányba menne ez az ország.
És már azt is tudjuk, hog a külföldiek sem maradnak hosszútávon.

Szerintem nem jò irányba halad. Jogász végzettségem van, állami szervtől jöttem el GYED-re, de a fizetésem annyira kevés volt, hogy a maximum GYED-et sem kapom meg. Az árak viszont az egekben. Ugyanazért a pénzért már jóval kevesebb mindent tudok venni a boltban. A másik az egészségügy. A magánszektorban irdatlan áremelkedés volt az elmúlt időben, viszont az állami egészségügy egyre lejjebb van. Ha az ember el akar jutni valahova, akkor mèlyen a zsebèbe kell nyúlnia.
A 2025-től bevezetendő kötelező szűrővizsgálatok pedig mèg inkább leterhelik majd a rendszert ès akinek indokolt lenne sem jut majd el. Az már más kérdés, hogy egyetlen kormánynak sincs joga ilyen szinten beleavatkozni az emberek életébe.

17#
Jogászként ezerszer jobb lehetőségeid lennének, mint állami szerv.
Nem használod ki te sem a lehetőségeket.

18.
Na jó, de az iparban dolgozni kell. Államiba meg megissza a kávét és mehet egész nap a pletyka meg az osztályvezetővel eltűnni valamelyik irodában.
Teljesen tipikus magyar munkavállaló.
Inkább a 200 nettó államiba, mintsem elmenjen dolgozni 600-700 nettóért. Utána meg csodálkozunk, hogy Bulgária beelőz. Hogyne előzne be, ha nem dolgozik az átlagmagyar.

17: Ezek általánosítások. Nekem is dolgoznak önkormányzatnál jogász ismerőseim. Nem is állami szerv, önkormányzat, és mégis jól keresnek.
Egészségügy meg teljesen változó. Ahol én élek (megyeszékhely) van lehetőség választani több szakrendelés közül is. Van egyetemi, önkormányzati, MÁV rendelő. Sose kellett még 1-2 hétnél többet várnom. Van, hogy magában később kapsz időpontot, mint a tb-sre.
A 18-asnak meg nagyon igaza van. Ha neked nem jó az állami szféra, akkor miért nem választottál mást. Jogász végzettséggel azért bőven vannak lehetőségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!