Mi lesz Magyarország idei költségvetésével, amely már idén tavasszal „elszállt” (az első 4 hónapban összejött a teljes évre tervezett államháztartási hiány)? Milyen életszínvonal-csökkentő intézkedésekre számíthatunk még az idén az Orbán-kormánytól?
Hát semmi jóra ne számítsatok, sajnos. Az "unortodox gazdaságpolitika" gyümölcsei megértek szépen, most szüret lesz, így is, úgy is - ti pedig meg fogjátok enni mind.
Sajnos hiába mondták nektek annyian, hogy nem erre a bandára kellene szavazni - hát most meg fogjátok enni, amit főztetek magatoknak. Nagyon szomorú, de ez a helyzet... :(
Adóemelések, amúgy rendeleti kormányzás van, orbán egyedül módosíthat bármit.
A mostani giga hiteleket meg a 2026-os bukásuk után is mi fizetjük vissza.
K#rva nagy bajban van az állam, csak elmondom. De amíg lehet a szőnyeg alá söprik. Ezt a saját bőrömön érzem. Pedig én csak egy kisember, vállalkozó vagyok.
A BRFK-nak dolgozom, hogy minek mindegy. A BRFK-nál már milliós nagyságrendben várakozik a sok benyújtott számlám (amit úgy küldök, hogy határozatban ismerik el, hogy jogosult vagyok számlázni nekik a díjam). Csak ígéretet kapok, nem pénzt, hogy majd egyszer kifizetik. Csak most nincs rá pénz. Sosincs rá pénz. Van olyan számlám, aminek a fizetési határideje lassan fél éve lejárt. Miközben még adózok is a meg nem kapott bevétel után. Pont annak, aki amúgy tartozik nekem.
Egy kollégám már behajtást is kért a BRFK-ra, na csak akkor fizettek neki.
Gondoljatok bele... egy olyan fontos szerv, mint a Rendőrség, már pár százezres (vagy alatti) számlákat is lassan képtelen lesz kifizetni.
Merre tartunk? És ez csak egy intézmény.
Stadionokra, reptérre, mobilszolgáltatóra meg van pénz?
Itt nemsokára nagyon progresszív összeomlás lesz...
Bár megjegyzem azért már az is brutális volt, amikor 2022-ben 1-2 hónapra a költségvetési szervek, szinte minden kötelezettségének kifizetését központilag letiltották. Tehát a beszállítónak továbbra is kellett teljesíteni, de egy rendelet megtiltotta egy időre a kifizetését.
Szerintem egyre gyakrabban lesz ilyen technikia "mini államcsőd". Először csak pár hónaposak, aztán egyre hosszabbak.
#3:
Teljesen mindegy. A Fidesz szavazók nagy része propaganda mentén, ideológia alapján, hittel, és "szívvel" szavaz.
Ha a vagyonuk államosítva lenne, ha már a földön csúsznának az éhségtől. Akkor is a Fideszre szavaznának. Sőt.. még vehemensebben. Mert elhiszik, hogy ami rossz történt, azt az "ellenség" okozta, akit Orbán is emleget. És még jobban hisznek a "messiásnak", aki reményt ad, és megmenti Őket.
Monhatnám, ld. Észak-Korea. De az nagyon szélsőséges példa. De ott van Venezuela, Mexikó. Ezek irányába haladunk.
Itt is minnél nagyobb lesz a nyomor, a szegénység, a korrupció, a társadalmi feszültség. Az Fidesz támogatottsága annál nagyobb lesz. Ez pont nem úgy működik racionálisan, ahogyan Te gondolod.
Ezek jól szemléltetik miről beszélek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!