Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol késik a készpénzhasználat...

Hol késik a készpénzhasználat alkotmányos védelme?

Figyelt kérdés

Elvileg Orbán is utalgatott rá Toroczkai felszólalására reagálva.

Valamint Lázárral is volt valamiféle egyeztetés.

júl. 6. 21:19
1 2 3 4
 11/36 Gugu Gabor ***** válasza:
68%
Nem vagyok készpénz mániás, de a mz akkor is működik ha lerohad a otp, mbh, erste stb akkor is ha beszart, vagy lemerült a telefon, akkor is ha lerohadt az internet
júl. 6. 22:25
 12/36 anonim ***** válasza:
39%
Online pénztárgép van, tehát elviekben internet nélkül nem is igazán vásárolhatnál. Egyébként meg a készpénz csak a cserekereskedelem helyettesítésere szolgál. Ha vilagvege van, akkor is vásárolhatsz majd a targyaiddal vagy a tudásodat felkinalva. Mondjuk mióta van kártyám olyannal még nem találkoztam, hogy ne tudtam volna vele fizetni, azt leszámítva, hogy a bolt nem fogadta el. Szóval nem gondolom reális eseménynek, vagy inkább azt mondom, hogy nem akarom olyan eseményekre tervezni az életem, amik ritkábban fordulnak elő, mint 15 évente egy alkalom.
júl. 6. 22:30
 13/36 Gugu Gabor ***** válasza:
62%
A pénztárgép mobilhállózattott használ és ha az is lerohad vagy ép nav os karbantartás van akkor "offline" ban működhetnek aszem 24 órán keresztül. Mondjuk hogy van némi rálátásom a kártyás fizetés másik oldalára és sajna nem 15 évente szokott megállni (igaz nem is naponta vagy hetente)
júl. 6. 22:59
 14/36 anonim ***** válasza:
37%
Annyira védik, hogy eddig az Mt-ben kp vagy baankszámla volt a lehetőség, már csak számla, kivéve írásos megegyezés.
júl. 6. 22:59
 15/36 anonim ***** válasza:
47%
Én pont azokat a kereskedőket, vállalkozókat büntetném akiknél nem lehet kártyával vagy legalább utalással fizetni.
júl. 6. 23:18
 16/36 anonim ***** válasza:
62%
Nem ülésezik az országgyűlés. A tavaszi ülésszak időkerete február 1-jétől június 15-ig tart, az őszi pedig szeptember 1-jétől december 15-ig. A legutóbbi ülésnap június 11-én volt, és az őszi ülésszak első ülésnapja szeptember közepén szokott lenni.
júl. 6. 23:28
 17/36 anonim ***** válasza:
50%

A Kanadai kamionosok példája mutatja,mit tehet az aktuális hatalom,a számára kellemetlenkedőkkel.

[link]

[link]

Trudeau-ot tetszés szerint cseréljétek bármilyen vezetőre,a kamionosokat ,meg bármiylen tiltakozó tömegre ,és meg is van a válasz..

júl. 6. 23:30
 18/36 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen hülyeség lenne ezt alkotmányba foglalni. Kb. mintha a kőbaltát foglalnánk alkotmányba. Technológiailag pont távolodunk ettől az eszköztől, nem kellene befagyasztani.

A napokban volt hír, hogy Japánban mostanra sikerült nyugdíjazni a floppy-kat. Jó lenne, ha mi nem erre haladnánk.

A pofára történő szankcionálást, ha elkezdik, akkor nem itt fogják. Miért tennék? Miért nem egyből a munkáltatódnál? Több adót vetnek ki a cégre, aki téged foglalkoztat és akkor egyből nincs fizud, ami mehetne a számlára.

Szóval ha akarják, akkor megoldják így is.

Elég hülye példa, mert ehhez nem kell bankkártya, mivel eddig is lehetett "szankcionálni" a tüntetőket. Pl. Mo.-on pofán fújtak könnygázzal. Ennél lényegesen civilizáltabb a bankkártya letiltás.

Szóval ennek semmi köze a fizetőeszközhöz.

júl. 6. 23:50
 19/36 A kérdező kommentje:

Az, hogy alkotmányos védelmet kap esetünkben a készpénz, az még nem jelenti azt, hogy ezentúl a telefonnal fizetők kötelezve lennének bármire is.

Egy szöget be lehet verni kalapáccsal is, vagy használhatok csavart helyette, akkoris ha tényleg működhető a kővalta is.

Ellenben ha kivonják a készpénzt, akkor pont hogy kötelezve lennének az emberek. Holott van még "kőbalta", kalapács, fúró. Használja mindenki azt, ami neki bejön. A floppyt is lehet használni, ahol lehet. Nem is kötelező elfogadni.

A szankciós részre meg annyi, hogy te is érted, hogy ez miért lenne aggályos. Most is megvan a lehetőségük. Akkor ha kötelező lenne könnyebben mennének ezek a dolgok, hogy egy poszt miatt kirúgnak. Pedig ilyenek most is vannak.

Én (is) egyfajta kreditrendszertől aggódok, ahol már a számládra úgy kapod a fizetésed stb, hogy levonták már belőle azt, hogy munkába menet van egy rohadt kamera, és a kutya nem jár arra, de átmentél (gyalog) rajta, amikor piros volt.

Bőven elég, és mindenkinek kielégítő, ami most van.

júl. 7. 00:30
 20/36 anonim ***** válasza:
41%
Nekem csak az nem világos, hogy képesek téged követni 0-24, hogy eszrevegyek, ha atmesz a piroson, de azt nem tudják ki a munkáltatód, vagy mennyi a fizud? Mert ha ezt tudják, akkor nem értem, hogy készpénz esetén mi az akadálya, hogy jelezzék a munkáltatónak, mennyivel csökkentse a fizud és miért.
júl. 7. 07:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!