Ha a Momentum nem ijed meg a Tisza Párt erősödésétől és emiatt nem kezd el páros lábbal beleállni a kampányhajrában a DK-ba, akkor nem esett volna ki az EP-ből?
Én a mai napig nagyra értékelem Donáth Anna és Cseh Katalin munkásságát az Európai Parlamentben. Amit Magyarországért tettek ott, az egy kiemelkedő munka volt. Éppen emiatt sajnálom, hogy a Tisza Párttól próbáltak elvenni szavazatokat, aminek az eszközeként a DK elleni primitív kampányt választották. Hajlandó lettem volna átszavazni rájuk, de emiatt nem tettem meg.
19-re húzott lapot a Momentum az EP-választás kampányában, amikor a Demokratikus Koalíciót elkezdte kritizálni annak érdekében, hogy lássák a választók, hogy ők nem állnának össze Gyurcsány Ferenccel a Tisza Párthoz hasonlóan. Mindezt azért tette a Momentum, mert Magyar Péter pártja nagyon megerősödött a közvéleménykutatások szerint, a Momentum pedig elgyengült, Magyar Péter pedig rendszeresen kritizálta a DK-t, így a Momentum úgy gondolta, hogy a DK-t kritizáló szavazók egy részét megpróbálja megszerezni. Az eredményt láthattuk, 175430 szavazattal kevesebbet kapott a Momentum, mint 2019-ben, kiestek.
Donáth Anna még arra is hajlandó volt, hogy ne tagadja Magyar Péternek azt a hazug állítását, hogy a DK a kék Fidesz. Itt a bizonyíték, ha valaki nem hiszi el:
"Visszatérve az országos politikára: mondta, hogy az együttműködés terén más az országos és más a helyi szint. Az ön DK-kritikus posztjai, megszólalásai alapján jól gondolom, hogy egyetért azzal a Magyar Péter-i szófordulattal, hogy a DK a kék Fidesz?
Rengeteg szavazó gondolja ezt így, és innentől kezdve nem az a lényeges, hogy én mit gondolok. Mert amíg a választók így gondolják, addig bármilyen együttműködésben nem vagyunk kormányváltó erő."
"Ez volt a jutalmuk amiért beálltak korábban a dk mellé listára"
🤦♂️
Miért hazudsz? Ez pont ellentétesen történt. A kampány elején sokkal komolyabb beleállás volt, pl. amikor Donáth azt mondta, hogy nem fognak össze a DK-val. Ekkor viszont a Tisza még sehol nem volt.
A momentum viszont úgy élte meg, hogy ez nem tetszik a választóknak, ezért sokkal jobban visszafogta magát a momentum és inkább azt kommunikálta, amit csinálni akarnak és nem másokat kritizáltak. Ekkor kezdték el nyomni nagyon ezt a liberális irányt.
Szóval nem tudom, hogy miért kell hülyeséget állítani. Arról nem beszélve, hogy a DK pont hogy lehúzza a saját szintjére a többi pártot, amivel többet vesztenek. A jobbik is abba bukott bele, hogy nagyon koordinálva indultak a DK-val.
Aki összefogott a DK-val eddig, az mind megszívta hosszútávon.
Tisza párt megjelenése és felfutása előtt szállt bele a DK-ba igazán Donáth Anna.
Így az elméleted tényekkel cáfolható.
Donáth beleszállt a DK-ba 2023. tele:
https://www.youtube.com/watch?v=TTflulGRz6k
https://www.youtube.com/watch?v=YlUNLhghiYw
2024. április eleje
Tisza párt átvétele és bejelentése Magyar Péter által
Egyébként politológiailag alappal szállt bele Donáth mivel akkor félő volt hogy a DK elszívja a Momentum szavazóit. Ezt akarta megtartani.
Csak hát jött a Tisza és elmosta mindkettőt...
A Momentummal az volt a baj, hogy semmi kézzelfoghatót nem tudtak felmutatni. Amit meg igen, azt a fidesz a lejáratásukra használta, aminek nyilván volt foganatja is.
Én listán rájuk szavaztam, de ha lett volna TISZÁ-s lista, akkor ott is a TISZÁ-ra szavaztam volna, ha pedig nem lett volna TISZA, akkor -jobb híján- szavaztam volna a Momentumra (vagy esetleg a Kutyapártra), és szerintem nem vagyok egyedül ezzel az országban.
Ez egyébként nem igaz. Nem kell fidesz szavazó a kormányváltáshoz. Annyi kell, hogy szavazni ne akarjanak elmenni, amit el lehet érni.
A fidesz sem úgy nyert 2010-ben, hogy a volt mszp-sek a fideszre szavaztak. Mármint nyilván volt egy protest szavazó réteg, de a többség nem ezt tette.
Az EP-ben pedig ha nem a magyar kormány ellen szavazol, akkor a külföldi szövetségekről le is lehet mondani, vagyis még kormányváltás esetén is magára lesz hagyva a párt.
Bizony, az EP-ben a magyar kormány ellen kell szavazni, ha valaki nem akar úgy járni, mint a fideszes képviselők.
Az lmp pont azért esett szét, mert 2018-ban távolság tartók voltak, vagyis nem, ez sem megoldás.
A választók egyik választásról a másikra máshogy értelmezik a pártok magatartás, mindig az aktuális helyzetből értelmezik a korábbi döntéseiket is. Vagyis amikor épp összefogás a menő, akkor az a párt rossz, ami 4 éve nem volt összefogás párti, amikor az összefogás nem menő, akkor az a párt rossz, ami összefogott 4 éve.
De ha az lmp nem jó példa, akkor meg lehet nézni az mkkp-t. Sosem fogott össze, míg a momentum igen és ugyanott vannak. Vagyis láthatóan ennek semmi köze a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!