Aki a Tisza pártra szavazott bármilyen formában, az megtudná indokolni?
A Tiszának van a legnagyobb esélye legyőzni a fideszt. Ezért szavaztam rájuk.
A fidesz az elmúlt 14 évben csak szétlopta az országot, tönkretette a társadalmat.
Leépítik az oktatást, egészségügyet, az úthálózatot. Sorolhatnám még reggelig mennyi mindent tettek tönkre és loptak szét.
Ebből nem kérek tovább, ezeknél már szinte bárki jobbat tud felmutatni.
6# Hónapokat várni egy egyszerű vérvételre?
Én laknék ilyen kivételesen jó helyen? Ha vérvételre kell mennem max. a legközelebbi délelőtti rendelést kell megvárnom a háziorvosnál. Vagy mehetek a szakrendelőbe, ha az szimpatikusabb.
Nem rájuk szavaztam, de elgondolkodtató, hogy Magyar Pétertől remélik a korrupció felszámolását, és minden rossz jóra fordítását, mert azt ígéri, amit hallani akarnak.
MP-nek mindaddig semmi kifogása nem volt a korrupció és társai ellen, amíg ő is haszonélvezője volt a rendszernek. Népiesen szólva "kiesett a cs.cs a szájából", és rögtön nem tetszett az egész. Ez így elég szánalmas "megváltói" szerep, és tömegek nem veszik észre, hogy kiért lelkesednek.
" ha jól időzít (márpedig Ő tud), akkor betud lépni úgy középre, hogy tarol."
Csak nehogy elmúljon közben az élete...
#17 Aki nagy sikert akar elérni politikában, annak ezzel múlik el az élete. Tulajdonképpen Orbán Viktornak is ezzel múlt el, 27 évesen kezdte, ha 98-2002-t nem számoljuk bele, mert 4 év volt mindössze, akkor 47 éves volt, mire elérte azt, amire valszeg gondolt 27 évesen (már nem a politikai irányvonalra gondolok, mert az nála is változott, hanem azt, hogy nem intézhető majd el egy mondatban a politikai karrierje a történelemkönyvekben). Szóval Vona Gábor pont 2026-ban lesz 47 éves (so-so 48). :D
No és ami azt illeti szerinted ez a két év mennyire lesz intenzív a politika zaját illetően? A Tiszának áttörést kell elérnie a Fidesz szavazóbázisában, a Fidesznek foggal-körömmel kell védenie a saját szavazóbázisát. 2014 óta növekszik a Fidesz szavazóbázisa és nem, az EP választás nem azt mutatta meg, hogy csökken, bár szeretnék ezt egyesek így értelmezni. Most először jutott el oda, hogy elég megvédenie a bázisát, és ezért viszont kb. mindent megfog tenni a Tiszával szemben, úgyhogy itt akkora zaj lesz min. az utolsó évben, hogy attól még fulladozhat mindkét párt támogatói köre is. Itt nem fegyvernemet váltottak az ellenzék táborában, csak lövészt. Nem történt gyak. semmi, mert a fegyverrel van alapvetően probléma. Nekem már egy ideje valójában elegem van ebből. Baromira elfáradtam ebben. Ennek csak kiegyezéssel tud vége lenni. Az ellenzéki tábor szerintem a kiegyezést keresi, szóval ott fellelhető, hogy keresi ezt, csak k....a nem találja, olyan szinten lő mellé ebben, hogy frankón ciki! Addig kell eljutni, hogy mindkét tábornak k....a elege legyen ebből az egészből, és akkor kilehet egyezni. Az csinálta jól valójában, aki lehet maga a kiegyezés, teljesen mindegy hány év ment el azzal, akkor az nem volt hiábavaló. Várom azt, hogy ennek véget tudjak vetni önkárosítás nélkül, de egyelőre nem akadok ebben partnerre. Egyrészt ha a stratégiám működőképes lehet, akkor kellett Magyar Péter, másrészt viszont nagyon sajnálatosnak tartom azt, hogy ez így, ebben a formában életképes. Elkeserítő.
Azt vágod, hogy az elmondottak mindegyike a momentum programjában is benne van? Mármint ha csak ezért szavaztál rájuk, akkor ennyi erővel a momentumra is szavazhattál volna.
És csak hogy értsd, ha további mondjuk 100 ezer ember így tesz, akkor még eggyel kevesebb EP helyet kap a fidesz.
Kicsit félreérted, hogy miért a pénzzel van a gond és félreértetted, hogy a fidesz mit csinált.
Egyrészt, a pénz nem csak arra való, hogy a már ott dolgozókat "megjutalmazd". Az is a cél vele, hogy versenyt alakíts ki és amikor kialakul a verseny, értsd nem lesz hiány alkalmazottakból, akkor a HR megteheti azt, hogy a bunkó alkalmazottat kirúgja és a betegekkel jól viselkedő alkalmazottat felveszi.
A pénznek ez is lenne a célja, viszont ma nem fizetünk eleget, hogy ez ki alakuljon. Nem működik úgy a rendszer, hogy kialakuljon, mert pont az a cél, hogy idegesítse az alkalmazottakat a rendszer és a betegeken töltsék ki a haragjukat.
Másrészt, a fidesz nem emelt semmit. Az egészségügyi dolgozók bére két részből áll. A pontos megnevezéseket nem tudom fejből, hívjuk alapbérnek és kiegészítő bérnek.
A fidesz annyit tett, hogy az alapbért növelte és a kiegészítőbért csökkentette, ami végeredményében azt érte el, hogy az államnak nem kerülnek többe az egészségügyi dolgozók, viszont cserébe béremeléssel kampányolt a sajtóban.
A fidesz valójában sosem állt bele az egészségügyi dolgozók bérének rendezésébe és emiatt nem lehet azt mondani, hogy ez ki lett próbálva.
Már elmondtam több helyen, én régebben a momentumra szavaztam. Viszont sajnos nem látok mögöttük társadalmi támogatottságot. Magyarországon nincs kereslet a liberalizmusra, sajnos. Így egy olyan pártra szavaztam, ami az én megítélésem szerint kb közepén áll.
3-as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!