Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki a Tisza pártra szavazott...

Aki a Tisza pártra szavazott bármilyen formában, az megtudná indokolni?

Figyelt kérdés

jún. 10. 22:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%
elég volt a korrupcióból ez nem elég?
jún. 10. 22:24
 2/24 anonim ***** válasza:
46%
1)Egy 2 hónapja egy Ner-ből kilépett Ner-lovag tutira megoldja a korrupciot
jún. 10. 22:25
 3/24 anonim ***** válasza:
39%

Ők azok akik magasan a zászlajukra tűzték az oktatás 21.századi szintre hozását, a mélyszegénységben élők oktatással való feltárkóztatását, a finn modell esetleges magyarországi leképezését.

Illetve MP kb 70%-ban azt és úgy mondja, ahogy évtizedek óta én is mondom a barátaimnak.

jún. 10. 22:27
 4/24 anonim ***** válasza:
71%

Ő úgy nagyjából mindent a zászlajára tűzött, amivel a hiszékeny tömeget meg lehet venni.

Viszont innen számára már csak lefelé vezet az út.

jún. 10. 22:34
 5/24 anonim ***** válasza:
41%
Én garavitáltam, magyarán csak már unom a narancsot.
jún. 10. 22:36
 6/24 anonim ***** válasza:
40%

Ha már csak a felét lopnák el annak, amit O1G-ék, akkor már előrébb lennénk....

Egy remény arra, hogy a legfontosabb területek rendbe jöhessenek és ne hónapokat kelljen várni egy egysuerű vérvételre....

jún. 10. 22:42
 7/24 anonim ***** válasza:
19%
Magyar Péter.
jún. 10. 22:59
 8/24 BécsiFehér ***** válasza:
0%

Helyesen:

Tisza Párt

meg tudná indokolni

Hogy értve, hogy bármilyen formában?

jún. 11. 20:18
 9/24 anonim ***** válasza:
0%

"Egy remény arra, hogy a legfontosabb területek rendbe jöhessenek és ne hónapokat kelljen várni egy egysuerű vérvételre...."

Így nem lehet megoldani valós problémákat, ha túlzunk. A túlzással elbagatellizálod a valódi problémát. Egy vérvételre ha bejelentkezek, kérek egy beutalót, akkor ált. még azon a héten sorra kerülök. Évente kétszer járok vérvételre, így tudom. Az egészségügyben viszont vannak súlyos problémák, amit évek óta pofázok, hogy ezt a pénz nem tudja megoldani, mivel az ellenzék és az ellenzék szimpatizánsai is egyaránt a pénzben, a dolgozók fizetésében látták a megoldást és ezt igen erőteljesen képviselték, így a Fidesz belement ebbe és jelentősen emelte a bérét az EÜ-i dolgozóknak, ami mondjuk annyira nem áll messze a Fidesz lelkületétől, ugyanis jelentős emelés, azaz jelentős ugrás a bérekben mindig Fidesz kormány alatt történt, 98-2002-es kormányzásuk alatt is jelentősen emelték az EÜ-i dolgozók bérét. Tulajdonképpen baj azzal önmagában nincs, hogy emelték... de történt valami változás? Nem! Én is azt tapasztalom, hogy nem. Figyelj elképesztően sok múlik (nem csak az elegendő létszámon), de a dolgozók szakértelmén és hozzáállásán is egyaránt. Az a helyzet, hogy vannak ugyan kiváló orvosaink, csak nincs sok belőle, a többi dolgozó között meg van olyan bőven, akit páros lábbal kellene kirúgni. Annyi idióta dolgozik az EÜ-ben is, hogy elképesztő. Másrészt az EÜ-ben nincs demokrácia, az alá-fölé rendeltséget szívesen éreztetik egymással, így alacsonyabb rangú dolgozó nagyon szívesen szúr oda egy magasabb rangúnak ha lehetősége van rá (mert amúgy kapja az ívet tőle napi szinten), egyenrangúak pedig folyton a másik szakértelmét próbálják aláásni, így van egy általános frusztráció ebben a munkakörben/hivatásban. A hülyékre példa: fülgomba miatt voltam tavaly fülészeten, a doki előtt le a kalappal tip-top, pörgeti a betegeket, napi szintű kezelésre jártam, az öreg elintézte a kezelést pár perc alatt (meló közben eltudtam járni, megoldotta, hogy reggel 7-re bemegyek hozzá), 1 hét alatt meggyógyultam, tényleg toppon van a doki. Leküld a gyógyulás után hallásvizsgálatra, mert kötelező. Belépek, ott a doksim a hallásvizsgálaton a doki előtt, kérdi miért küldtek hallásvizsgálatra, mondom általános, fülgombám volt(!), ki kell ilyenkor vizsgálni. Fertőzésveszély miatt nem vizsgált meg, visszaküldött. Mondom a dokinak, hogy nem vizsgáltak meg, én ugyan egy hülye villanyszerelő vagyok, de én úgy gondolom, hogyha ott van a papíron, hogy gyógyult, akkor gyógyult ember igen nehezen okozhat fertőzést... Röhög a doki, elvégzett Ő egy hallásvizsgálatot, úgy, ahogy azt fiatalkorában csinálták, aztán azt mondta OK. Kilépek az ajtón, mondja az asszisztenseknek, (még hallom), hogy látják egyszerű paraszti ésszel értette, az meg ott lent a főiskolájával elvolt akadva. Példa arra, ami nem a pénzen múlik, hanem dolgozói hozzáálláson: Unokatesóm férje az ápolási osztályon van, (ápolási!!! osztály, ez fontos) fekszik egész nap, 2 hónapja, nincs levágva a körme, nincs megmosva a haja, nincs megborotválva, 2 hónap alatt egyszer nem volt felültetve az ágyon, és az anyósa füle hallatára nyit be úgy az ajtón az ápoló, hogy odaszól neki, hogy "na mivan, fostos?" Érted? Ez nem pénzen múlik, k.....ra nem! Szomszédom édesanyjáról 1 hónapig le nem vették a lábáról a zoknit, felfekvéses lett a sarka. Ez sem pénzen múlik, ez egy mozdulat és az a helyzet, hogy akinek nincs elég sztorija, vagy nem EÜ dolgozó vagy nincs ismerőse, aki EÜ dolgozó, az azt hiszi, hogy az EÜ-ben bármit is helyre lehet rántani pénzzel vagy a kórházak korszerűsítésével. Nem a korszerű korházon múlik az, hogy foglalkoznak veled vagy le vagy sz-rva. Az EÜ katasztrofális állapotáért javarészt a dolgozó a felelős! ÉS igen, ugyan túloztál pont a vérvétellel, de úgy egyébként értettem, g.ci sokat kell várni egy-egy műtétre, vagy akár arra, hogy foglalkozzanak veled, ha teszem azt nem vagy olyan jellem, hogy ezt kitudod erőszakolni. De ha olyan vagy, akkor viszont foglalkoznak veled, és ennek az az oka, hogy lusta disznó a többsége és húzza, halasztja az ügyeidet, neki úgy kényelmes, ha egy nap van 5 betege, a sor vége meg hogy hol van, azt telibesz-rja. Koponya CT-t úgy intéztem magamnak, hogy azt mondtam a dokinak, hogy lehet stroke-om volt, mert hogy fiatalkorban a stroke nem feltétlen jár jól felismerhető tünetekkel. Igazat adott, megijedt, másnap a CT-ben voltam. Régebben nálunk a rendelőben érkezési sorrendben a betegek bementek a dokihoz, ma időpontfoglalás van és a doki beosztja, hogy mennyi beteget fogad 1 nap, halál nyugalomban dolgozik, kényelmesen, langsam bitte. Sz-rja le, hogy hányan akarnának bejutni. Régen pörgetnie kellett a dolgokat, nem lehetett két beteg között 10 perces szünetet tartani, most elvan. Olyannyira elvan, hogy 70 felett sem adná vissza a praxist, neki ez így jó, nyugdíjas tempó, megfelel. Volt egy fiatal orvos jelentkező a praxisára, de elzavarta, nem akarta odaadni, covid után. Mert a coviddal jött ez az időpont kéregetés. Így neki megfelel, hogy Ő határozza meg 1 nap hány beteget fogad, nem kell azzal szembesülnie, hogy sorban állnak nála. Baromira kevesen vannak már csak az EÜ-ben olyanok, akik erre a munkaterületre valóban hivatásként tekintenek. Szóval úgy, ahogy minden egyes munkaterületen megfigyelheted azt, hogy egyre okádékabb a munkaminőség, úgy miért volna szerinted kivétel az egészségügy?

Hogy egy-két más területet mondjak, a kenyér ára pl. az egekben van már lassan. A minősége milyen? Beléd köt, mint a gitt, a lakosság elsöprő többsége puffadással küszködik, másnapra már olyan, mint a bánatom... Ép.iparban olyan árak vannak, hogy 6x meggondolod, hogy csináltatsz-e valamit, és ha igen, akkor nem kis eséllyel fizetsz annyit, hogy a pofád leszakad, cserébe olyat gányolnak nálad, hogy oda jár a haveri kör röhögni. Mindenhol megvannak a kivételek azonban, ezt hozzá kell tenni, de összességében minden szolgáltatás, munkakör és hivatás munkaminőségben süllyed egyre jobban lejjebb és lejjebb és ennek nem az az oka, hogy a jó szakember külföldre megy (szakemberek mennek külföldre, de nem okvetlen a jó szakemberek), mert ott is (tapasztalatból mondhatom), hogy olyanok vannak, hogy ketté áll a hajad. Az oka az oktatásban keresendő. Az oktatás színvonala pedig szintén nem pénz függő! Baromira nem, és az elkövetkezendő 2-3 év igazolni fogja az állításomat. Az én meglátásom az, hogy az oktatásban is a színvonal a hozzáállás miatt csökkent, továbbá részben tanári eszközhiány miatt (itt nem a krétára gondolok, hanem felhatalmazásra). A diák hozzáállása is nagymértékben változott, ezért pedig a szülők és úgy általában a világrendünk okolható. Általánosságban rossz irányba tartunk, ez a legfőbb oka annak, hogy minden sz-ródik el.

jún. 15. 08:55
 10/24 anonim ***** válasza:
58%

Egyáltalán nem túloztam a vérvétellel! Édesapámnak a gyógyszere miatt kell járnia vérvételre. Szólt a háziorvos, hogy kérjen időpontot. Két hónapot kellett volna várnia! Kénytelen volt elmenni magánba, mert ennyit nem tud várni az eredményre, hiszen a gyógyszer kell.

Abban igazad van, hogy a pénz nem old meg mindent, hiszen a magán vérvetelen is nagyon bunkó volt az orvos...

De azért azt is figyelembe kell venni, hogy a rossz munkakörülmények bizony hatással vannak a munkamorálra. A helyi SZTK-ban a dolgozóknak nincs öltözöjük. Ott öltöznek és ebédelnek, ahol a betegeket vizsgálják.

Mérlegelni kellene azt is, hogy ha megnyitnál egy éttermet, akkor milyen feltételeknek kell megfelelned, illetve milyen körülmények uralkodnak nálunk az SZTK-ban. Szóval az éttermednek patika tisztaságúnak kell lennie, de az SZTK nyugodtan lehet mosdatlan???

Abban is igazad van, hogy az oktatás sem feltétlenül pénz kérdése. Ha megnézzük a szabad tankönyvválasztás nem kerül semmibe sem. De a tankönyvet is azért nem választhatja a tanár, mert csak az a könyv van engedélyezve, amit a haverek gyártanak.

Illetve én akkor vagyok nagyon idegbe, amikor befizetem az adókat, mindent és nem kapom meg legalább a minimum ellenszolgáltatást, lásd vérvétel, tiszta SZTK stb. stb...

jún. 15. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!