Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek, rossz bérszínvon...

Egyetértetek, rossz bérszínvonal a társadalom hibája?

Figyelt kérdés

Nem lehet csak a vállalatokra, gazdaságra fogni.

A vállalatok piaci alapon működnek kereslet-kínálat alapján.

A baj,hogy sok a hülye, meg a boomer, illetve boomer szellemiségben nevelt fiatal is, akik elmennek kevés pénzért dolgozni.Le kellene húzni a nadrágjukat és fakanállal megcsapkodni,hogy felejtsék már el ezt, mert miattuk rosszak a fizetések.

Bizony, felsőfokú végzettséggel rendelkezők között is, sok a boomer nevelésű fiatal.

Én a Corvinuson diplomáztam,ami az ország legjobb egyeteme, mesterfokozatú diplomám van.A vállalatok megvoltak rökönyödve, amikor a német minimálbérnek megfelelő összeget kértem.

Német minimálbér, nem átlagbér, nem az ottani pénzügyes bére.Nettó 530 ezer forint, ne legyen már sok kezdőbérnek.

Ráadásul én végig gyakornok voltam a képzés alatt, projektet is vittem.Nem teljesen 0 kilométerrel indultam.

2024. jún. 3. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Ahhoz képest, hogy diplomás vagy, és még te magad is leírtad a kereslet-kínálat dolgot, képes vagy ezt az egész dolgot boomer, nem boomer szinten kezelni. :D Hát gratulálok a diplomádhoz! :D
2024. jún. 3. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Akkor miért van az, hogy ugyanaz a hamburger-hánytató kisdiák jóval magasabb órabért kap ugyanazért a munkáért Norvégiában, mint Texasban?
2024. jún. 3. 16:48
 3/7 anonim ***** válasza:
95%
Ez a boomerezés, ez ilyen "háborúpártiak, meg dollárbaloldal, meg pedofidesz" agyszinttel azonos alja kategória.
2024. jún. 3. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem a társadalom hibája, hanem az érdemi cselekvést lehetővé tevő vagy korlátozni képes aktuális hatalom (kormány) felelőssége.
2024. jún. 3. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:
44%

Az ország egész helyzete a társadalom hibája.

Láttad hogy kik voltak a békemeneten? Na, ezek az emberek határozzák meg az ország jövőjét... akik 40 éve még a tehenet fejték, ma pedig az M1 előtt ülnek.

2024. jún. 3. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Éppen azért importálják mostanában dögivel az ázsiai vendégmunkásokat, hogy ne kelljen emberhez méltó fizetést kínálni a magyar dolgozóknak. Egyszerűen az a szerepünk az EU-ban, hogy rabszolgákként kiszolgáljuk a nyugati multikat itt a gyarmaton.
2024. jún. 3. 17:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Részben igen, mert:

A, nem tudnak a zemberek egymással normálisan meglenni egy munkahelyen, állandóan a cirkusz megy; B, Nincs olyan "Hú, de nagy tudása van" a társadalom nagy részének. Ellenben:

Sok ember végez sokrétegű, szerteágazó munká ahelyett, hogy kevesebbfélét-, de azt ormálisa elvégezve végeznék.

2024. jún. 3. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!