Magyar Péter tényleg kezd egyre több hülye dolgokat csinálni és a híve is kezdenek kiábrándulni belőle?
Kezdetben úgy tekintettem rá, mint, aki végre eljött.
Úgy tekintettem rá, mint egy politikai megváltóra.
De elég beszédes az, hogy kerüli a vitát. Nem mer konfliktushelyzetbe belemenni a vetélytársakkal, nem akar vitázni. Nekem ebből az jön át, hogy képtelen lenne megvédeni az állításait és ezért nem megy bele vitákba. Vagy képtelen lenne inkább megtartani a kialakult szavazóbázisát.
Vonának is megígérte a vitát és nem vitáznak. Majd az EP választások után vitázik a Vonával. Nyilvánvaló, ha valaki megnézne egy Magyar-Vona vitát, akkor inkább támogatná utána a 2RK-t mint a Tiszát. Az a 8 perc, ami jut neki a köztv-ben, az nem lesz vita. 8 percben nem lehet bemutatkozni sem tisztességesen, nem , hogy vitázni.
Én bizonytalan szavazó voltam. Magyar Péter pedig kizökkentett a bizonytalanságomból és biztos Mi Hazánk szavazót csinált belőlem. Nem a jobboldali propaganda tántorított el Magyar Pétertől, hanem az, hogy számtalan lehetősége lett volna vitára akár az ATV-n, akár a partizánban, de kihagyta ezeket a lehetőségeket. Nekem ebből az jön le, hogy képtelen lenne szemtől szemben megvédeni az állásait. Gyorsan épült, túl gyorsan és a minősége éppen ezért könnyen kikezdhető. Nem áll mögötte még olyan szervezettség sem, mint a Vona 2RK-ja mögött, sőt még olyan sem, mint MZP MMM mozgalma mögött.
Ha pedig azt nézem, hogy olyan gyorsan kezd leépülni a szavazó bázisa, mint ahogyan felépült, akkor őrülhet, ha egyáltalán egyetlen helyet szerez az EP-be.
De még mindig bölcsebb dolog egy Magyar Péterre szavazni, mint egy DK-st, Momentumost vagy program nélküli fideszest vagy Jobbikost bejuttatni az EP be.
Az meg egyértelműen látszik, hogy egy fideszes EP vereség nem oszt, nem szoroz a fidesznek, ők az esélytelenek nyugalmával tudatosan szálnak ringbe az EP helyekért. Egy fideszes EP vereség egyértelműen előnyt jelent nekik 2026-ra, mert addig is van kikre mutogatni az EP-ben, hogy megakadályozzák a pénzek lehívását. Zseniális a fideszes taktika is, nagyon előrelátó.
De az azért mindenképpen pozitívum, hogy az ősrégi ósdi baloldalt Magyar Péter szétverte helyet biztosítva a kis pártoknak az előretörésre. Izgalmas két év várható a 2026-os választásokig.
MP egy buborék.
Nincs benne tartalom. Ez kezd kiderülni egyre többeknek.
#6 pontosan!
Azért szomorú látni, hogy az embereknek 18 és 22 után egyáltalán nem tűnik fel az, hogy éppen véletlen pont a fidesz legnagyobb ellenfele hirtelen maga a sátán lesz…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!