Miért profitorientált Magyarországon a végrehajtás?
Figyelt kérdés
Végrehajtó maffiamáj. 20. 09:01
11/12 anonim válasza:
Hát ez így van. Nekem is van adósom, 2 éven keresztül nem vett át semilyen levelet sem, miután 2 év után végül megnyertem a pert(mert az ügygondnok elhúzta), az ügyvédem több levelet is küldött neki, amiben figyelmezette, hogy haladéktalanul vegye fel vele kapcsolatot, mert egyébként behajtásra kerül a sor. 3 hónappal később került az ügy a végrehajtóhoz, aki még mindig fiygelmezette, akkor megitn eltelt 2 hónap, de akkor nem volt semmi sem a nevén, mert mindent a lányára iratott, azt hitte így megúszta, de áprilisban megnyertem a fedezet elvonó pert, így hamarosan a lányának ajándékozott értéktárgyai fognak végrehajtás alá keerülni.
12/12 anonim válasza:
"Miért profitorientált Magyarországon a végrehajtás?"
Miért lenne az?
Jogszabályba van foglalva, hogy a végrehajtó milyen jellegű és milyen mértékű díjakat számolhat fel az eljárása során. Nem a hasára üt, hogy Juliskának ennyi, Mariskának pedig annyi.
Továbbá a végrehajtó ebből él, neki tulajdonképpen a végrehajtás után felszámolt költségek egy része a "munkabére".
Nyilván minél nagyobb összeget hajt be, annál nagyobb lesz a "fizetése".
Mi ezzel a problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!