Mi lesz a vége ennek a profitorientált hozzáállásnak?
Úgy veszem észre, h folyamatosan egyre inkább húzzák a rétest, ma holnap, ha le akarok ülni a munkahelyemen nekem kell széket venni.
Ha a wc-t le akarom húzni akkor vigyek vizet, elvégre én szartam oda, h gondolom, h a munkáltató akár egy darab papírt is adna?
Bátyám szakmunkás, náluk ilyen, h a főnök ad kalapácsot vagy bármit is, amivel a kijelölt munkát meg lehetne oldani?
Hoool, így megy tovább az anyagot is nekik kell megvenni, ha vakolni akarnak vagy bármit csinálni.
Ha a gagyi sorszámmal nem tudja megcsinálni még annak a majomnak áll feljebb
Haverom IT területen tolja, ugyan erre panaszkodik, h lassan már, ha dolgozni akar akkor be kell szereznie még egy pc-t, mert informatikai cég, de már az internetet is le akarják kapcsolni.
A másik a fizetés, amit nagyon nem akarnak, csak az elvárások vannak.
Persze az idióta vállalkozók(ismeretségi körömben 110%) csodálkozik, h visszaesik a forgalom, a megrendelés.
Hát persze, ha te nem fizeted ki az embered, nem megy vásárolni, ami a bolttulajdonos vállalkozónak rossz.
Az meg h a boltos nem fizeti ki az eladóit, na az meg a másik majomnak, mert az emberek nem újítják fel a lakókörnyezetüket...
A többit meg sorolhatnám napestig.
Mi értelme van fillérb...szónak lenni?
A vadkapitalizmus egy halálra itélt elmélet. Ugyan úgy, ahogy a szocializmus volt. Egyszer bele fog bukni a gazdaság, mert mindenki kapzsi. Ha más nem, az EU össze fog omlani, ugyanis minden keleti-déli, kis szegény országot (beleértve most minket is) bevesznek és megpróbálnak nyugati, fogyasztó társadalommá változtatni.
Csak ugye a fogyasztó társadalomban a legfontosabb rugó a FOGYASZTÓ!, viszont aki nem kap pénzt, az nem fog fogyasztani sem. Most, hogy éhbérért megtud venni egy kenyeret meg májkrémet, az nem fogja a tudományt-gazdaságot ösztönözni a fejlődésre, sőt, visszaesik.
Persze Mr. Kapzsik ezt nem vágják, ők megveszik a Full HD-s plazma TV-t, nyaralójukat, meg mindent amit akarnak. Kár, hogy pár gazdag nem fogja ellátni eléggé a világ gazdaságát. Na mindegy, ez egy lassú folyamat, hiszen pénz van dögivel (még).
Pár millióan éhenhalnak, azt rákenik majd arra, ami manapság a legjobban csengő mondás: "Hát nem tanult, megérdemelte".
Utána meg leharcolják unokáink majd forradalmak ezreit.
3-mas te úgy vagy hülye, ahogy vagy.
Nem tudom te mit szólnál, ha nem fizetne a főnök ki, mert hát a profit....
Vagy elvenne a munkaeszközöket és azt mondaná, h hát a profit.
Gondolom akkor is ilyen megértő lennél..
Csak az a baj, h amit leírtam/ak azt nem látod át.
4.
Te meg azt nem fogod fel, hogy a vállalkozás célja a minél több profit elérése. Kivétel a non-profit szervezetek esetében. A dolgozó pedig annyi fizetést kap, amennyit a tudása a munkaerő piacon ér. Az emberek hajlamosak felül értékelni a saját termelékenységüket. Azok, akik habzó szájjal ordíbálnak, hogy ők már pedig mennyit dolgoznak, ők egy 8 órás műszak alatt jó ha 3-4 órát effektív munkával töltenek. Amióta a cégemnél figyelő rendszert telepítettem a számítógépekre, illetve bekameráztattam az egész irodát, érezhetően nőtt a munkával töltött idő a dolgozóim részéről. Nem hagyhattam, hogy 8 órából 3-at facebookozzanak, a projekt munkák, tervezés helyett. A magyar munkaerőre csak szigorral lehet hatni, eddig tapasztalatom szerint. Amint lanyhul a fegyelem, kedveskedek velük, rögtön hátba támadnak.
Neked úgy van vállalkozásod, ahogy nekem.
Azt se bírod felfogni, h miről szól a kérdés.
Nem a lusta trógerekről, hanem azokról az emberekről, akik becsületesen dolgoznak, de a vállalkozó már lehúzza róluk az utolsó szart is és ki se fizeti őket.
Meg h az alapvető munkahelyi előírásokat se teljesíti...
És még egy kérdés.
A saját anyáddal mennyiért feküdnél le?
Ha a nem létező alkalmazottaid dolgoznak egy hónapig ingyen az elég ütős érv, h lefeküdj vele.
Hiszen a profit ezt diktálja....
Pontosan ez volt 1929-ben is.
Azt mondják rá, hogy túltermelési válság volt, pedig a másik oldalról szemlélve egész egyszerűen csak fogyasztói válság alakult ki.
Nem a termékekből volt sok, hanem az embereknek nem volt pénzük, hogy megvegyék őket. Hogy miért? Nem kaptak elég fizetést. Pont, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!