Hogy élted meg a rendszerváltást?
Ne menjünk vissza esetleg az embrió állapotig, ha már visszanézőset játszunk?
#13!
Akinek volt egy cseppnyi esze, az tudta, hogy nem lesz pár éven belül tejjel-mézzel folyó kánaán.
Az egész rendszerváltás azért tudott létrejönni, mert nem volt tovább fenntartható kölcsönökkel az életszínvonal. A Szovjetunió sem tudta volna megszállni a "baráti" országokat, ha forradalom tör ki.
Óriási államadósság volt, működő gazdaság nélkül.
De tény, hogy sokan abban a hitben éltek, hogy 1990-től beköszönt a jülét. Éppen ezért volt borítékolható az MDF bukása és ennek volt "köszönhető" 1994-ben visszaszavazták azokat, akiktől 42 év után sikerült megszabadulni.
Akkor egy többségi tábornak nem volt meg a kellő józan esze..
Épp a sorkatonaságban "szívtam". Nem volt annyira frankó.
Leszerelés után meg szinte egy idegen Világba kellett visszailleszkedni.
A korábbi 10% levonás helyett a fizetésem közel 40%-át vonták mindenféle adó, meg hozzájárulás címén. Ez sem volt kellemes.
Munka mellett tanultam, hogy legyen esélyem valami normális munkára.
Nekem nehéz, és fárasztó időszak volt. Később, persze javultak a dolgaim. :)
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a mai napig nem érzem, hogy "Valódi Rendszerváltás" lett volna Magyarországon... :(
Mert ha valódi rendszerváltás lett volna..?
Na igen, nem rendszerváltás volt, hanem gengszterváltás.
"az csak annyit jelent, hogy senkinek nem volt semmije"
Aha, tipikus kapitalista agymosás. Nagyanyám egyedülálló szülőként tudott törleszteni egy újépítésű panellakást, úgy hogy csak egy érettségije volt. Ilyet ma hol lehetne?
A férje kisvállalkozó volt (igen, vállalkozó is lehettél, csak nem lehettél Jeff Bezos. Mintha most lenne erre esélyed.) Tele volt pénzzel. Jött a rendszerváltás, a kapitalisták vitték mindenét. Most még a gyógyszereire se kap állami támogatást és hű orbánistaként haldoklik és szidja a komcsikat, akik alatt a legjobban élt xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!