Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen megfontolás alapján...

D-Mano kérdése:

Milyen megfontolás alapján érdemes szavazni a Budapesti Főpolgármester választáson??

Figyelt kérdés

Nagy dilemmában vagyok, hogy kire szavazzak a főpolgármester választáson.

A dilemmám alapja, hogy más-más szempontok alapján más-más jelölt lenne a jobb választás.

A szempontjaim, meglátásaim a következők:

Vitézy: az állítólag egyik fele azt mondja, hogy ő tök szakmai alapú, városcentrikus főpolgi lenne, az országos politizálás és a Karácsony Gergely-i balf. szkodás helyett.

Az állítólag másik fele szerint viszont ő is egy balf. sz kamugyár városvezetési szempontból, ugyanúgy mint Karácsony, csak Vitézynek jobb a politikai marketingje.

Dr. Grundtner András: ő a Mi Hazánk jelöltje, és mivel Mi Hazánkos vagyok adódna, hogy őt kellene támogatnom, de a Mi Hazánk az esélytelenek nyugalmával teljesen félvállról vette a fővárosi választási kampányt, amiért kicsit haragszom is rájuk, így kb. semmi nem szól Grundtner mellett csak a pártszimpátiám; viszont az erősen, ha nem tud meggyőzni vagy Vitézy vagy Szentkirályi, hogy ő lenne a tuti/legjobb választás.

Szentkirályi Alexandra: a legfőbb érv mellette, hogy őt nem csesztetné külön a Fidesz kormány, így külön kormányzati elvonások nem lennének a fővárostól, csak a megszokott sikkasztás és korrupció alapú pénzkivándorlás/pénzlopás lenne Budapestről, ami így is nagy pénzügyi könnyebbséget okozna a városnak ahhoz képest, mintha ellenzéki polgármestere lenne.

Meg, hát, nézzetek rá: kanosan tilos elmenni szavazni, mert akkor a szakmaiság és a városérdek erőst háttérbe szorul.

Karácsony Gergely: mint volt zuglói lakos is, mint budapesti lakos is, mint politikát rendszeresen követő állampolgár is: régen is és most is egy nagy balf. sznak tartom/ tartottam.

Ha bárki kíváncsi lenne erre: 2019-ben végül Puzsérra szavaztam, de majdnem Tarlós mellé X-eltem, mert ő tényleg egész jó főpolgi volt, és többször is szembe ment a Fidesz pártközponttal a város érdekében, amihez amúgy nem kevés tökösség kell szerintem, tudván, hogy a Fidesz egy maffiapárt, ahol "lázadónak" lenni nem egy életbiztosítás...

Te mi alapján szavazol majd a főpolgármester választáson??

máj. 10. 19:47
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
49%

Mihazánkos jelöltre kell. Egy próbát megér. Szentkirályi fantasztikus. Ha balos kell Vitézy.

Karácsony lenyelt 200 milliárd ft-t 5 évre titkosítva (jogi elévülés) ez nem kicsit gyanús.

A Lánc hídnál meg 5 milliárdot ugyanígy.

Ezt a Demszky klónt le kell váltani. És ha a pestieknek zs... kell ott a Vitézy.

máj. 12. 03:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!