Milyen megfontolás alapján érdemes szavazni a Budapesti Főpolgármester választáson??
Nagy dilemmában vagyok, hogy kire szavazzak a főpolgármester választáson.
A dilemmám alapja, hogy más-más szempontok alapján más-más jelölt lenne a jobb választás.
A szempontjaim, meglátásaim a következők:
Vitézy: az állítólag egyik fele azt mondja, hogy ő tök szakmai alapú, városcentrikus főpolgi lenne, az országos politizálás és a Karácsony Gergely-i balf. szkodás helyett.
Az állítólag másik fele szerint viszont ő is egy balf. sz kamugyár városvezetési szempontból, ugyanúgy mint Karácsony, csak Vitézynek jobb a politikai marketingje.
Dr. Grundtner András: ő a Mi Hazánk jelöltje, és mivel Mi Hazánkos vagyok adódna, hogy őt kellene támogatnom, de a Mi Hazánk az esélytelenek nyugalmával teljesen félvállról vette a fővárosi választási kampányt, amiért kicsit haragszom is rájuk, így kb. semmi nem szól Grundtner mellett csak a pártszimpátiám; viszont az erősen, ha nem tud meggyőzni vagy Vitézy vagy Szentkirályi, hogy ő lenne a tuti/legjobb választás.
Szentkirályi Alexandra: a legfőbb érv mellette, hogy őt nem csesztetné külön a Fidesz kormány, így külön kormányzati elvonások nem lennének a fővárostól, csak a megszokott sikkasztás és korrupció alapú pénzkivándorlás/pénzlopás lenne Budapestről, ami így is nagy pénzügyi könnyebbséget okozna a városnak ahhoz képest, mintha ellenzéki polgármestere lenne.
Meg, hát, nézzetek rá: kanosan tilos elmenni szavazni, mert akkor a szakmaiság és a városérdek erőst háttérbe szorul.
Karácsony Gergely: mint volt zuglói lakos is, mint budapesti lakos is, mint politikát rendszeresen követő állampolgár is: régen is és most is egy nagy balf. sznak tartom/ tartottam.
Ha bárki kíváncsi lenne erre: 2019-ben végül Puzsérra szavaztam, de majdnem Tarlós mellé X-eltem, mert ő tényleg egész jó főpolgi volt, és többször is szembe ment a Fidesz pártközponttal a város érdekében, amihez amúgy nem kevés tökösség kell szerintem, tudván, hogy a Fidesz egy maffiapárt, ahol "lázadónak" lenni nem egy életbiztosítás...
Te mi alapján szavazol majd a főpolgármester választáson??
Ha sorba kellene rakni, én így tenném, de mindhárom jelölt sz_r.
Vitézy-> Karácsony alteregója ideológiailag, elképzelések terén, csak nem Gyurcsány ágyasa
Szentkirály-> Csinos, de kevés elképzelést hallottunk tőle
Karácsony-> Nem kell bemutatni.Hülyeségeket csinál meg Gyurcsány embere
3-as,
Én Budapesti vagyok. Több kerületben is laktam már, de most épp 11. kerületi/ azaz Újbudai vagyok.
És én BUDAPESTIKÉNT képes vagyok meghaladni a Fidesz-gyűlölet vs. Fidesz-imádatban való leegyszerűsítő, primitív gondolkodást... 🙄
Vitézy jó lesz.
De tényleg mit veszítünk Vitézyvel?
Semmit.
6-os,
ha nem figyeltél volna: Karácsony Zuglóban és Fővárosi szinten is egy balfa... megbukott.
Alapvetően program alapján szavazok és tojok rá, hogy ki kinek az "embere".
Elolvastam Vitézy programját, sok mindennel nem értek egyet és nem tűnt olyan hű, de szakmainak. Rengeteg benne a légvár. Ettől függetlenül én rá szavaznék.
Karácsony irányvonalával nem értek egyet.
Szentkirályi száján még értelmes mondat nem jött ki. Még Karigerinél is alkalmatlanabbnak tartom.
8-as,
ez egyértelmű. De én még egy DK-s jelöltre is leszavaznék, ha értelmes programja lenne, és ő tűnne a legkompetensebb jelöltnek a többi közül. Így, ha Karácsony ilyen lenne, akkor rá is leszavaznék. Dehát nem ilyen, hanem egy vállalhatatlan ba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!