Milyen megfontolás alapján érdemes szavazni a Budapesti Főpolgármester választáson??
Nagy dilemmában vagyok, hogy kire szavazzak a főpolgármester választáson.
A dilemmám alapja, hogy más-más szempontok alapján más-más jelölt lenne a jobb választás.
A szempontjaim, meglátásaim a következők:
Vitézy: az állítólag egyik fele azt mondja, hogy ő tök szakmai alapú, városcentrikus főpolgi lenne, az országos politizálás és a Karácsony Gergely-i balf. szkodás helyett.
Az állítólag másik fele szerint viszont ő is egy balf. sz kamugyár városvezetési szempontból, ugyanúgy mint Karácsony, csak Vitézynek jobb a politikai marketingje.
Dr. Grundtner András: ő a Mi Hazánk jelöltje, és mivel Mi Hazánkos vagyok adódna, hogy őt kellene támogatnom, de a Mi Hazánk az esélytelenek nyugalmával teljesen félvállról vette a fővárosi választási kampányt, amiért kicsit haragszom is rájuk, így kb. semmi nem szól Grundtner mellett csak a pártszimpátiám; viszont az erősen, ha nem tud meggyőzni vagy Vitézy vagy Szentkirályi, hogy ő lenne a tuti/legjobb választás.
Szentkirályi Alexandra: a legfőbb érv mellette, hogy őt nem csesztetné külön a Fidesz kormány, így külön kormányzati elvonások nem lennének a fővárostól, csak a megszokott sikkasztás és korrupció alapú pénzkivándorlás/pénzlopás lenne Budapestről, ami így is nagy pénzügyi könnyebbséget okozna a városnak ahhoz képest, mintha ellenzéki polgármestere lenne.
Meg, hát, nézzetek rá: kanosan tilos elmenni szavazni, mert akkor a szakmaiság és a városérdek erőst háttérbe szorul.
Karácsony Gergely: mint volt zuglói lakos is, mint budapesti lakos is, mint politikát rendszeresen követő állampolgár is: régen is és most is egy nagy balf. sznak tartom/ tartottam.
Ha bárki kíváncsi lenne erre: 2019-ben végül Puzsérra szavaztam, de majdnem Tarlós mellé X-eltem, mert ő tényleg egész jó főpolgi volt, és többször is szembe ment a Fidesz pártközponttal a város érdekében, amihez amúgy nem kevés tökösség kell szerintem, tudván, hogy a Fidesz egy maffiapárt, ahol "lázadónak" lenni nem egy életbiztosítás...
Te mi alapján szavazol majd a főpolgármester választáson??
Karácsony arra használja Budapestet hogy pénzhez jutassa Gyurcsányt, így tovább életben tartsa a DK-t és ezáltal a fidesz hatalmát húzza el.
Gyakorlatilag bárki jobb lenne Karácsony helyett, de ha már választani kell akkor Vitézy.
Akkor Karácsonyra szavazzanak csak a DK szavazók, és akkor meglátjuk hogy mire megy velük.
Ha a liberális szavazóknak is büdös a DK akkor Karácsony nélkülük nem fogja tudni megnyerni a választást.
A DK megpróbálta bedarálni az egész ellenzéket, most majd kiderül hogy mennyire tetszik ez a liberális szavazóknak. A politikusokat lehet hogy sikerült maguk mellé állítani, de a szavazók másként gondolkodnak mint ahogy az a DK szeretné.
"Karacsonyon kivul sajnos nincs egy komoly jelolt.."
Értem én hogy marja a lelked a gyűlölet, de hazugságot ne hordj össze-vissza. Vitézy elég komoly jelölt, mögötte nincs annyi pénz, mint Karácsony mögött, mégis szerintem nagyon igényesen és méltóságteljesen kampányol. Elég komoly programot is rakott össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!