Tekintve, hogy a közvéleménykutató cégek össze-vissza lőnek, milyen eredményt tippelsz az EP választásra?
Szerinem ez várható:
Fidesz 40%
Tisza 32%
DK-MSZP-P 8%
Mi hazánk 6%
MKKP 5%
Momentum 3%
2RK 2%
MMN 2%
Egyéb pártok 2%
Csak hibás az elemzése. Nekem se volt kedvem cáfolgatni, de amit felvet az nem túl reális sok szempontból, nem megyek végig rajta, de akkor kiemelek neked egyet.
Ez volt az állítása: "ha egyszer behúzza Vitézyt vagy Karácsonyt valaki főpolgármester jelöltnek, kevéssé valószínű, hogy EP listán meg a Tisza pártra ikszelne utána"
Ez szimplán idióta felvetés, mivel már mérték, hogy a Tisza párt támogatói korábban kikre szavaztak. Egy volt momentum vagy mkkp nem szavazó nem fog egy Szentkirályira szavazni, vagyis vagy Karácsonyra, vagy Vitézy-re fog.
Amíg a Tisza párt támogatóinak nagy része ellenzékiek voltak, addig nehéz azt feltételezni, hogy nem az ellenzékibb jelöltekre szavaznak, hanem szabályosan a fideszesre.
Ha felvetése egy ponton is igaz lenne, hogy az emberek, ha behúzzák a pártnak mondjuk az önkormányzati jelöltjét, ezért EP listán is arra a pártra szavaz, akkor nulla szavazója lenne kb. a Tisza pártnak.
"Medián szokott jól mérni, a többinek nem hiszek, főleg az ilyen Závecznek, amelyik direkt felméri a DK-t."
Pedig nem sok különbség van köztük, pl. ha a legutolsó önkormányzati választást nézzük, akkor a legpontosabb a publicus volt, utána a medián és kicsivel lemaradva a Závecz.
Szóval random cherry-pick-elgetni, hogy neked ki tetszik, az minimum röhejes.
"Ez szimplán idióta felvetés, mivel már mérték, hogy a Tisza párt támogatói korábban kikre szavaztak. Egy volt momentum vagy mkkp nem szavazó nem fog egy Szentkirályira szavazni, vagyis vagy Karácsonyra, vagy Vitézy-re fog."
Ez azért ididóta felvetés, mert fordítva ölsz a lovon. Aki Szentkirályira szavasz, az sem fog listán a Tiszára szavazni.
Nyilván vannak olyanok, akikre nem igaz a fenti kommentelő logikája, de abban van igazság, hogy a támogatott jelölt pártjára fognak sokan szavazni.
Egészen már lenne a helyet, ha indítottak volna főpolgit.
"Ez azért ididóta felvetés, mert fordítva ölsz a lovon. Aki Szentkirályira szavasz, az sem fog listán a Tiszára szavazni."
Retardált... Szentkirályi esete pont kivételes, mivel nem ellenzéki, viszont jelenleg - elméletben - Vitézy, Karácsony, momentum és mkkp is mind ellenzéki.
" a támogatott jelölt pártjára fognak sokan szavazni."
Nincs és élesben is láttuk, hogy nincs. Az előválasztáson pont láttuk, hogy a momentumosok nem szavaztak le Fegyőrre, hanem MZP-re szavaztak.
A valóság az, hogy most pont arról a szavazóbázisról beszélünk, akik nem párthűségek és össze-visszaszavazhatnak attól függően, hogy az adott nap hogy érzik magukat.
"Egészen már lenne a helyet, ha indítottak volna főpolgit."
Ja, mert amikor miniszterelnök jelöltnek akarták Fegyőrt, akkor előválasztáson rászavaztak a momentumosok.
Jelenleg a tényekkel vitatkoznak itt emberek. Láttuk a múltban, hogy ezek a választók nem így szavaznak.
#14!
Jól jelzi, hogy mennyire bizonytalan vagy magadban, hogy azzal indítasz, ideóta, meg retardált.
Miközben azt történt, hogy nem érted az összefüggéseket.
MZP, te vagy az?
"A valóság az, hogy most pont arról a szavazóbázisról beszélünk, akik nem párthűségek és össze-visszaszavazhatnak attól függően, hogy az adott nap hogy érzik magukat."
A valóság az, hogy a ballib szavazók csak a fidesz-ellenesség miatt szavaztak eddig rájuk. Van a DK-nál egy szektás meg, de ők is Fidesz-ellenes meg, nem DK-s. Ezt mutatja, hogy mennyire megzuhantak MP megjelenése után. Magyarán semmi olyat nem tudnak, tudtak mondani, amivel megszólítanák a választókat. Éppen ezért lehet azt mondani, hogy tutira ellenzékire szavaznak. Ebből éppen az következne, hogy Vitézy fognak szavazni a kiábrándult ballibesek és könnyen lehet, hogy az ő listáját fogják választani.
Magyar Péter elkövette az a hibát, hogy nem koncentrált Budapestre, majd a kukázta a vidéki jelöltjeit is. Ezeket az embereket és az aktivistáit is cserben hagyta. Felmerül a kérdés, hogy az a pár budapesti jeleltje biztosan megbízható számára? Őket is kukázni fogja?
Miért szavaznék a listájára, ha bitosan nem ad polgármestert? Logikusabb a támogatott listájára szavazni, hogy többsége legyen a városházán.
"Jelenleg a tényekkel vitatkoznak itt emberek. Láttuk a múltban, hogy ezek a választók nem így szavaznak."
Te beszélsz itt momentumosokról, akik gyakorlatilag már nem léteznek.
FeGyőrtől még elfogadták, hogy a napelem atomerőmű, hiszen a momentumosok nem az eszükről híresek. De Gulyás Marcinánél annyira beégett, hogy már nekik is vállalhatatlan volt. Nem átszavaztak MZP-re, hanem kukázták FeGyőrt.
Ha nem látod vagy nem érted az összefüggéseket, akkor tévedéseidet fogok tényként megélni.
"Jól jelzi, hogy mennyire bizonytalan vagy magadban, hogy azzal indítasz, ideóta, meg retardált."
Jah, azt jelzi, hogy bizonytalan vagyok, véletlenül sem azt, hogy a másik lapos Földdel egyenértékű kijelentéseket tesz...
Nézd, ha nem tudod az igazságot feldolgozni, akkor a baj veled van és nem én leszek attól bizonytalan.
"Miközben azt történt, hogy nem érted az összefüggéseket."
Leírtad, hoyg az "ég kék, az alma meg piros és ezért tudnak repülni a teknősök".
Igen, annak, amik között nincs összefüggés, azt értelmes ember nem fogja érteni, ez a normális.
Azt tartják elmebetegnek, aki ott is összefüggést lát, ahol nincs.
"MZP, te vagy az?"
Egyébként ha annyira kiakadsz, hogy valaki lehülyéz téged, akkor te miért érvelési hibával indítasz? Tényleg érdekel.
"A valóság az, hogy a ballib szavazók csak a fidesz-ellenesség miatt szavaztak eddig rájuk"
Ez nem érv semmire, mivel most minden szereplő, akiről beszélünk, akik közül keresztbe lehet szavazni, azok - elvileg - fideszellenesek.
"Ebből éppen az következne, hogy Vitézy fognak szavazni a kiábrándult ballibesek és könnyen lehet, hogy az ő listáját fogják választani."
Azt vágod, hogy azt sikerült leírnod, amit én is leírtam? Tök komolyan kérdem.
Az eredeti állítás az volt, hogy aki Vitézy-re szavaz, az nem fog semmi esetre sem a Tisza pártra szavazni EP listán. De te most pont azt következtetted ki, hogy de, mert a Tisza - szerinted - a dk-tól vitt el szavazókat, akik potenciálisan akkor Vitézy-re fognak.
Vagyis azt mondtad, hogy önkormányzatin Vitézy és EP Tisza. Ez cáfolja a fentebbi állítást, amit idéztem.
"Miért szavaznék a listájára, ha bitosan nem ad polgármestert? Logikusabb a támogatott listájára szavazni, hogy többsége legyen a városházán."
Csak az állítás nem ez volt, hanem az, hogy aki önkormányzatin leszavaz mondjuk Vitézy-re, az nem fog EP-n a Tiszára.
És az EP, illetve önkormányzati választásnak ilyen szempontból nincs köze egymáshoz. Plána, hogy Vitézy nem is indul EP-n, míg a Tisza nem igazán kötelezte el magát önkormányzatin. Vagyis ez lenne az egyik legtermészetes keresztbe szavazás.
"Te beszélsz itt momentumosokról, akik gyakorlatilag már nem léteznek."
Ezek után még kikéred magadnak, ha valaki lehülyéz? :DDDDDDDDDDDD
Egy múltbeli példát hoztam arra, aminek az esélyét az eredeti kommentben válaszoló egy az egyben kizárta és te azt gondolod, hogy a mai támogatottságukról beszéltem? :DDDDDDD
"FeGyőrtől még elfogadták, hogy a napelem atomerőmű, hiszen a momentumosok nem az eszükről híresek"
Btw, azzal a kijelentéssel nem ez volt a baj, mivel ha megerőszakolod a fogalmakat, akkor igaz volt az állítása. Működés szempontjából a Nap, illetve a csillagok fúziós reaktornak számítanak.
Azzal a kijelentéssel az volt a gond, pontosabban a válasszal, hogy a momentum program ténylegesen atomerőművek szerepeltek. Egy amerikai cég dolgozott fissziós atomerőművek kompakt megoldásán, és ezt írták bele a programjukba.
"Nem átszavaztak MZP-re, hanem kukázták FeGyőrt."
Átszavaztak, mert a felmérések mutattak, hogy a támogatottsága a pártnak magának nem változott, viszont MZP-t tartották alkalmasabbnak.
"Ha nem látod vagy nem érted az összefüggéseket, akkor tévedéseidet fogok tényként megélni."
Ezzel szemben te vagy az, aki olyan következtetést vont le, ami engem igazol és nem pedig a fentebbi állítást.
Tanulj meg előbb olvasni, aztán beszéljünk.
#16!
"Jah, azt jelzi, hogy bizonytalan vagyok, véletlenül sem azt, hogy a másik lapos Földdel egyenértékű kijelentéseket tesz..."
Ha ezzel indítasz, az bizony azt jelenti, hogy bizonytalan van. Most sem lenne szükséged laposföldezni, ha lenne érved. Az neked most sincs, ezért marad a nagy pofával előadott hülyeség.
"Igen, annak, amik között nincs összefüggés, azt értelmes ember nem fogja érteni, ez a normális.
Azt tartják elmebetegnek, aki ott is összefüggést lát, ahol nincs."
Egyszerűbb lett vonla simán leírnod, hogy még mindig nem érted.
Gyanítom, hogy egy Einstein idézetet próbáltál ideírni, csak nem sikerül.
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen."
Te pontosan ezt teszed. Érvek helyett mindig csak a nagy pofával előadott tévképzeteidet nyomod és azt hiszed, hogy ezt értelmes ember egyszer el fogja fogadni.
Vagy te a hülyéket célzod?
"Egyébként ha annyira kiakadsz, hogy valaki lehülyéz téged, akkor te miért érvelési hibával indítasz? Tényleg érdekel."
Ha nem tűnt volna fel, egy az egyben a te szöveged kaptad meg tőlem.
De úgy tűnik így sem fogtad fel, hogy miért.
Sorry, túlbecsültelek.
"Ez nem érv semmire, mivel most minden szereplő, akiről beszélünk, akik közül keresztbe lehet szavazni, azok - elvileg - fideszellenesek."
Egy elemzésben következtetések vannak nem érvek.
Kimardt egy "nem" az elemzésemből, de az nem tűnt fel neked. :)
És most éppen nem tudod, hogy mivel vitatkozol. :)
Én feltételezem, hogy a ballib szavazók között is vannak értelmesek és a kiábrándultak Vitézyre fognak szavazni. Lehet, hogy tévedek és agyatlanul Karácsonyra fognak szavazni. De nomrális embernél egy önkorányzati választásnál a pártpreferencia sokadrangú.
"Csak az állítás nem ez volt, hanem az, hogy aki önkormányzatin leszavaz mondjuk Vitézy-re, az nem fog EP-n a Tiszára."
"Btw, azzal a kijelentéssel nem ez volt a baj, mivel ha megerőszakolod a fogalmakat, akkor igaz volt az állítása. Működés szempontjából a Nap, illetve a csillagok fúziós reaktornak számítanak."
Hát, de tényleg olyan agyatlan vagy, mint a momentumok! :DDD
Próbálom elmagyarázni: A Nap messze van, a napelem a háztetőn. A háztetődön nincs fúziós reaktor. :D
Paks2 sem fér el a tetőn. :D
Ezzel a "logikával" szélerőmű is atomerőmű.
Ezzel kellett volna kezdenünk! Akkor nem foglalkoztam volna veled ennyit. Egy agymosott emberrel felesleges.
Fidesz:45%
Tisza:20%
Dk: 15%
MOmentum:5%
MI Hazánk:8%
A többi párt nem jut be.
44% fidesz
30% tisza
9% dk
5% mi hazànk
4 % mkkp
2% momi
1% 2rk
1% lmp
1% mmm
Többi 1 alatt
"Most sem lenne szükséged laposföldezni, ha lenne érved. Az neked most sincs, ezért marad a nagy pofával előadott hülyeség."
Nézd, ha nem tudsz olvasni, akkor hagyjuk. A lapos Föld említése pont egy érv volt, hasonlatnak hívják. Tudom, hogy neked új, de létezik ilyen is.
Egyébként meg nem, pl. leveleket is szokás megszólítással kezdeni, mert így illik, ennek megfelelően szólítottalak meg, de jó, akkor most már nem szólítalak meg.
"Gyanítom, hogy egy Einstein idézetet próbáltál ideírni, csak nem sikerül."
Jah, hát szarul gyanítod. Mégegyszer, ha nem megy a magyar, akkor hagyjuk, mert ez kritikán aluli, amit csinálsz.
"Te pontosan ezt teszed. Érvek helyett mindig csak a nagy pofával előadott tévképzeteidet nyomod és azt hiszed, hogy ezt értelmes ember egyszer el fogja fogadni."
Azért, mert problémád van a magyarral, így nem ismered fel az érveket, attól nem én leszek az őrült, aki ugyanazt csinálja.
Nekem több érvem is elhangzott, ebben a kommentben eddig legalább kettőt ignoráltál és kezdtél el teljesen másról beszélni ahelyett, hogy cáfolnád, amit állítottam.
Elég szánalmas, de te tudod.
"Ha nem tűnt volna fel, egy az egyben a te szöveged kaptad meg tőlem."
Lol, mint az oviban. :DDD
Nem semmi, most jót röhögtem ezen. :DDD
"Egy elemzésben következtetések vannak nem érvek."
Hm, te nem tudod mit jelent az érv. Ez legkésőbb itt mindenkinek kristálytisztává vált.
Egy elemzésben vannak érvek, a nagy része pont, hogy érvekből áll, mivel értelmes emberi lények az állításaikat egy elemzésben alá akarják támasztani.
"Kimardt egy "nem" az elemzésemből, de az nem tűnt fel neked. :)"
Oh, bocs, szóval azért, mert nem beszélsz alapszinten magyarul és tiszteltelek annyira, hogy azt feltételezzem, hogy mégis és le tudod írni a gondolataidat pontosan, én vagyok a hülye. :DDDD
Nézd, nem sértésből, halál komolyan mondom, hoyg ez a te érdeked. Iratkozz be általánosba és egyszer végezd el rendesen, hogy tudj utána beszélgetni emberekkel, mert az végtelenül gerinctelen is, hogy még a saját hibáidat is a másikra akarod fogni. :)
"Én feltételezem, hogy a ballib szavazók között is vannak értelmesek és a kiábrándultak Vitézyre fognak szavazni."
Tényleg nem értem, hogy mivel vitatkozol, mert még mindig azt állítod, amit én állítottam.
Még egyszer, a fentebbi állítás az volt, hogy aki leszavaz X főpolgármester jelöltre önkormányzati választáson, az X-et támogató formációra fog EP választáson. Ez volt az állítás, amivel én vitatkozni kezdtem.
"Hát, de tényleg olyan agyatlan vagy, mint a momentumok! :DDD"
Jah, azért nem beszélsz magyarul, míg én igen, mert én vagyok agyatlan. :DDDDD
"A Nap messze van, a napelem a háztetőn. A háztetődön nincs fúziós reaktor."
Ezzel több probléma van. A fúziós reaktor önmagában nem egy atomerőmű. A reaktor az atomerőmű része.
Ha a napot és napelemet ebben a formában egy nyitott rendszernek tekintjük, akkor abban a rendszerben található minden, ami egy klasszikus atomerőműben található.
Nem kell a háztetődön lenni az egész rendszernek.
"Paks2 sem fér el a tetőn. :D"
Ez nem tudom, hogy miért releváns, de azok a kis méretű atomerőművek, amikről a momentum programban szó volt, azok elfértek volna.
Az, hogy mekkorára építünk egy atomerőművet, csak rajtunk múlik, hogy mekkora kapacitás kell.
A példa kedvéért, vannak atomerőművel működő tengeralattjárók és arra se férne fel Paks2.
"Ezzel a "logikával" szélerőmű is atomerőmű."
Ha nagyon megerőszakolod a definíciót, akkor akár. De egyáltalán nem ugyanaz, a napelem esetben sokkal közvetlenebb kapcsolatról van szó.
Hogyha bármilyen közvetett kapcsolatot elfogadnánk, akkor minden atomerőmű lehetne a bolygón, mert a bolygó természeti folyamataiban hatalmas szerepe van a Napnak.
"Ezzel kellett volna kezdenünk! Akkor nem foglalkoztam volna veled ennyit. Egy agymosott emberrel felesleges."
Jah, kib*szott hülye lehet egy mérnök, aki érti, hogy hogy működik a világ veled ellentétben, aki azt képzeli, hogy csak Paks méretű erőművek létezhetnek. :DDDDD
Miért nem egyből azt mondtad, hogy az egyik fissziós a másik fúziós reaktor? Abból is tudtuk volna egyből, hogy retardált vagy. :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!