Mi lehet Magyar Péter sikere hogy ugyanazon közvéleménykutató cég (médián) márciusba 13%-ot mért, most meg már 35%ot?
Eleg nehez dolga van a kozvelemenykutatoknak. En sme vagyok teljesen meggyozodve MP felol. Valszeg ha ugy van akkor ra leszavazok a 26-os valasztason. Most a lenyeg h a sok kis part bekerulhessen az EP-be. Ezert a Momentumra szavazok.
Szóval engem nem tudom hova tenne egy kozvelemenykutato. Bizonytalan MP parti?
#2 Fura volt nekem az a 35%.
de miért nem teszel be linket a kutatásról?
Kösz. Ez a lényege:
"A kutatás szerint a Fidesz támogatottsága 46 százalék, a Demokratikus Koalícióé 9, a Kutyapárté 6, a Momentum pedig 5 százalékon áll a választani tudó „biztos” szavazók között. A Medián mérése szerint így ez az öt párt jutna be az Európai Parlamentbe, ha most vasárnap lenne a választás. A 4 százalékon álló Mi Hazánk, a 2 százalékon álló Mindenki Magyarországa Mozgalom és az 1-1 százalékon álló Jobbik és LMP nem jutna be."
Rengeteg ellenzéki szavazónak tele van a hócipője az eddigi ellenzéki pártokkal és most messiásvárás van, mint volt 2022-ben MZP felbukkanásakor is.
A terv az volt, hogy a "csalódott fideszeseket" fogja majd megszólítani és egyben a "csalódott ellenzéki" szavazókkal majd a fidesznél nagyobb lesz a támogatottságuk. Csak ez nem jött be soha az elmúlt években, mivel a "csalódott fideszesek" nincsenek sokan és semmiképpen nem szavaznak egy áruló fideszesre akiről saját maga mondja el, hogy valójában soha nem is volt igazából fideszes. Így maradnak a csalódott ellenzékiek és az előző mérés óta ennyivel többet tudott MP megszólítani.
Nem tudom, hogy a helytálló jósláshoz mit jelent, hogy talán a legfontosabb közvéleménykutató.
2022. március 22-én, a választás előtt 12 nappal Hann Endre azt nyilatkozta, hogy egyértelmű, hogy kétesélyes a választás, ezúttal nem a kétharmad a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!