Csak én nem értem, hogy mi a probléma rákosrendezői fejlesztéssel?
Ez nekem ilyen "mindig mondjuk az ellenkezőjét a másiknak" politika.
Szerintem a városliget is sokkal szebb lett, és ott is milyen hisztit csináltak.
Megjegyzem, hogy nem vagyok fideszes, de szinte egy nyugati főváros sem létezik magasházak nélkül.
Igazából itt a felelősség ott van, hogy ízlésesen legyen megcsinálva, de Angliában is jól néznek ki a történelmi épületek mellett a felhőkarcolók.
Meg jönnek ezzel a tipikus szoci dumával, amikor megkérdezik, hogy mit kéne azzal a putris teleppel csinálni akkor, hogy megfizethető lakásokat kéne csinálni. És mi alapján lenne megfizethető? Millió helyen épülnek Budapesten lakóparkok, és sehol sem megfizethető. Valami jótékony szervezet fogja felépíteni?
Én is hasonlóan vélekedek az egészről, mint a kérdező. A magyar állam az egész beruházás 10-20 százalékát állja, a többit a fentebb említett arab befektetőcsoport.
Valóban kilakoltatnak kb. 70 embert, de azért azt remélem senki se gondolja, hogy miattuk maradjon egy ilyen hasznos barnamezős terület gyakorlatilag teljesen kihasználatlan. Ahogy minden beruházás, ez is hasznos Magyarország számára, ha igazak a hírek, itt épülne egész Európa legmagasabb felhőkarcolója is, ami már önmagában óriási presztízs.
A további jótékony hatásokról (1-es metró meghosszabbítása, modern pályaudvar Rákosrendezőn) még itt nem is esett szó, ezek a Budapestieknek is kedveznének.
Erről a témáról mindig eszembe jut, hogy a magukat progresszívnek valló emberek utasítják ezt el a legjobban, pedig ez maga a progresszió, a fejlődés. Ideje, hogy Budapest is igazi 21. századi világváros legyen, nem kell mindent elítélni, csak mert köze van hozzá a Fidesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!