Mi lenne ha Magyarországon megalakulna most egy a nácikéhoz hasonló kormány?
"Hidd el a Fidesz úgy fogja megcsinálni,hogy lehessen ellenőrizni őket!"
Erről az a Markos-Nádas-féle kabarérészlet jutott eszembe, miszerint:
"...a herceg gondolta, hátha lesznek csodák; hát fejére húzta a vödröt, és meghajtotta anyókát, mint Singer a varrógépet. Másnap reggel herceg felébredt, anyóka csúnyább volt, mint valaha. Felkiáltott a herceg:
- Én téged most megöllek, mert hazudtál nekem!!! Azt mondtad, ha én téged háromszor, akkor te leszel királykisasszony!!! Neked már két királykisasszonynak kéne lenned!!!
- Szicsász, szicsász... Hány éves vagy te, herceg?
- Huszonhét!!!
- És még hiszel a mesékben? Hááá-hááá-hááá...."
Ne vicceljetek már, a Fidesz szerencsére sehol se náci. Ott kezdve, hogy a nácik ki akarták zárni a "mocsok politikusokat", hagyományos politika nélkül akartak kormányozni.. és meg is csinálták.
Az igaz viszont, hogy van Orbánéknak egyfajta radikális-soviniszta retorikája.
"Magyarországnak nem hinném, hogy lenne lehetősége és anyagi hátteren egy olyan hadsereg kiépítésére, amely bárkire komoly veszélyt jelenthetne."
Ha Orbán ezt tűzné ki célul, szerinted mi gátolná benne? Vannak még sarcolható milliárdosok, nem adózó multicégek, stb..
"Elavult és kész!Módositani kell az alkotmányt ha tetszik ha nem!!Az elöző rendszerben esetleg jó volt..."
Orbánt kéne már jól megmódosítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!