Ha a fidesz lop, miért nincsenek sitten?
"Szerintem vann igazi lopás is"
Én nem mondtam, hogy ez nem igazi lopás, csak azt mondtam, hogy sokkal nehezebb tetten érni, bizonyítani.
Pl ha én polgármesterként a falu közparkját a gyerekkori gázszerelő haverommal újíttatom fel, de ezt szabályos közbeszerzésen keresztül teszem, azzal még semmi gond nincs. Ha ez a haverom négyszeres áron végzi a munkát, mint a piac, az már rohadtul gyanús, de önmagában nem bizonyít semmit, hiszen a valóságban sem mindig a legolcsóbb autót, vagy cipőt vesszük meg.
Ami már egyértelművé teszi a dolgot, ha én kapok valami megmagyarázhatatlan eredetű pénzt a haveromtól. Csak hát ez is megoldható, ha mondjuk a fiam, vagy a feleségem csinál egy céget, és teljesen jogtiszta szolgáltatást számláz a haveromnak.
Oké, ez valószínűleg összeférhetetlen, hogy a feleségem cége üzleti kapcsolatban legyen azzal céggel, akinek én közbeszerzést ítélek. Sebaj, akkor a klánban csinálunk 20-30 céget, és a fiam majd egy olyan cégnek számláz, aki egy teljesen másik cégnek számláz, aki egy harmadiknak, aki beszámláz a gázszerelő havernak.
A végeredmény, hogy a park is megépül, a közbeszerzés is patyolat, az adófizetők pénze leadózottan, számlázva kerül a zsebembe. Ja és közben öt másik vállalkozó is hasít belőle természetesen, csak mert átfut rajtuk. Mindenki tudja, hogy loptad, de nem lehet bizonyítani.
Illetve úgy lehet, hogy valami ügyész vagy nyomozó végigköveti a pénz útját, csak ha a legfőbb ügyész, és a NAV vezetése is érdekelt, akkor a kör bezárult.
Legutóbb szij-ártó egyik üzleti útján a szendvics 5(!) Millió forint volt, mikor az Atv kérdezték azt mondta hat ő nem tudja mi hova számláznak, ő nem szereti a luxust.
1. Nem működik az állam
2. MSZP is lopott, de a fidesz 2/3 gyakorlatilag korlátlanul lophat.
3. A főügyész a fidesz kádere.
Miért nincsenek sitten ?
Azt is ellopták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!