Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a fidesz lop, miért nincsen...

Ha a fidesz lop, miért nincsenek sitten?

Figyelt kérdés
ápr. 26. 13:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Amíg Polt Péter a legfőbb ügyész nem fognak a maffia tagjai sittre kerülni
ápr. 26. 14:01
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem vann igazi lopás is"

Én nem mondtam, hogy ez nem igazi lopás, csak azt mondtam, hogy sokkal nehezebb tetten érni, bizonyítani.

Pl ha én polgármesterként a falu közparkját a gyerekkori gázszerelő haverommal újíttatom fel, de ezt szabályos közbeszerzésen keresztül teszem, azzal még semmi gond nincs. Ha ez a haverom négyszeres áron végzi a munkát, mint a piac, az már rohadtul gyanús, de önmagában nem bizonyít semmit, hiszen a valóságban sem mindig a legolcsóbb autót, vagy cipőt vesszük meg.

Ami már egyértelművé teszi a dolgot, ha én kapok valami megmagyarázhatatlan eredetű pénzt a haveromtól. Csak hát ez is megoldható, ha mondjuk a fiam, vagy a feleségem csinál egy céget, és teljesen jogtiszta szolgáltatást számláz a haveromnak.

Oké, ez valószínűleg összeférhetetlen, hogy a feleségem cége üzleti kapcsolatban legyen azzal céggel, akinek én közbeszerzést ítélek. Sebaj, akkor a klánban csinálunk 20-30 céget, és a fiam majd egy olyan cégnek számláz, aki egy teljesen másik cégnek számláz, aki egy harmadiknak, aki beszámláz a gázszerelő havernak.

A végeredmény, hogy a park is megépül, a közbeszerzés is patyolat, az adófizetők pénze leadózottan, számlázva kerül a zsebembe. Ja és közben öt másik vállalkozó is hasít belőle természetesen, csak mert átfut rajtuk. Mindenki tudja, hogy loptad, de nem lehet bizonyítani.

Illetve úgy lehet, hogy valami ügyész vagy nyomozó végigköveti a pénz útját, csak ha a legfőbb ügyész, és a NAV vezetése is érdekelt, akkor a kör bezárult.

ápr. 26. 14:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Legutóbb szij-ártó egyik üzleti útján a szendvics 5(!) Millió forint volt, mikor az Atv kérdezték azt mondta hat ő nem tudja mi hova számláznak, ő nem szereti a luxust.

1. Nem működik az állam

2. MSZP is lopott, de a fidesz 2/3 gyakorlatilag korlátlanul lophat.

3. A főügyész a fidesz kádere.

ápr. 26. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert sajnos sokan vannak még olyanok aik elmennek rájuk szavazni 4 évente. Mentegetve magukat azzal, hogy úgy sincs jobb. Mondjuk az ő felfogásukkal nem is lesz, ők azok aki elfogadták, rendszerváltásnál is azt, hogy továbbra is komcsik irányítsák az országot. Nem kell ide forradalim.
ápr. 26. 14:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Mert ez így mindenkinek nagyon is jó üzlet: ki kicsiben nyomja, ki nagyban.
ápr. 26. 14:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Miért nincsenek sitten ?

Azt is ellopták.

ápr. 26. 14:44
 17/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
ezért: [link]
ápr. 26. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!