Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pestiek, nektek nincsenek...

Pestiek, nektek nincsenek fenntartásaitok Vitézy-vel szemben?

Figyelt kérdés

Tegnap végignéztem a Partizán-interjút, és sok gondolatával egyetértettem. Ugyanakkor elég sok fenntartásom van vele, mint személlyel, illetve azzal amiket állít.

1.) Nem tartom kizártnak én sem, hogy a Fidesz indirekt módon őt indította, mert a jelen botrányos helyzetben csak ezt a Szentkirályit találták, aki azon túl, hogy Tarlós helyettese volt, nem tartom egy komoly jelöltnek. Szerintem ezt a fideszesek is tudják.

2.) Karácsonyra büszke vagyok, mert valljuk be rohadt nagy hátszélben kellett irányítania a fővárost, én sok területen járok fejlődést is, a tömegközlekedésünk is az egyik legjobb. Jelenleg Prágában (is) dolgozom, és nem igaz amit Vitézy állít, szerintem Budapestnek kifejezetten jó a tömegközlekedése. Emellett ő az a tipikus politikus alkat, kiáll olyan ügyek mellett is, ami nem is az ő feladata lenne feltétlen, pl a Pride.

3.) Vitézy bár jó szakember, jók a meglátásai, nekem egyelőre ez csak kampányduma. Ki áll mögötte? Az LMP, aki kb 1%-os párt? Civilek? Nekik miből van pénzük? Vagy a Fidesz esélyesen.

Én úgy gondolom, hogy Vitézytől hiba lenne lemondani, de szerintem inkább szakemberként, tanácsadóként kellene alkalmazni Karácsony mellett, akinek már megvan a hírneve és a budapestiek szeretik.

Jelen helyzetben inkább azt gondolom, hogy csak megosztja a közvéleményt Vitézy, ami végső soron két kimenttel járhat:

1. Vagy Karácsony vagy Vitézy visszalép közös megegyezéssel

2. Nem lépnek vissza, egymást gyengítik, a Fidesz megnyeri magának Budapestet.

3. Szentkirályi viaszalép Vitézy javára. Ezt nem gondolom mondjuk, de ki tudja..

márc. 21. 09:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
52%
De van...de még mindig kisebb, mint Karácsonnyal.
márc. 21. 09:20
 2/20 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos elég egyértelmű hogy vitézyt a fidesz indítja az álellenzéki fiókpártja a schmidt ivadék ungárpeti színeiben (akinek horvát villájában szokott nyaralni pl orbán, és más fideszesek is [link]

Szandika valszeg vissza fog lépni, ha a számok azt mutatják

márc. 21. 09:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Szentkirályinál én is azt érzem, hogy találtak jobb jelöltet, de Karácsonynál is ez az érzésem. Hisz a kormányellenesek úgyis megszavazzák, mert a fő szempont, hogy "nem fideszes".
márc. 21. 09:27
 4/20 anonim ***** válasza:
*hogy NEM találtak jobb jelöltet
márc. 21. 09:27
 5/20 A kérdező kommentje:
Kerestem is felméréseket, de még korai. Vagy már találok erre valamit? Érdekelne, hogy a jelen felállásban hogy alakulna a választás.
márc. 21. 09:28
 6/20 Passzivista ***** válasza:
67%

Én nem pestiként írom, de én is láttam az interjút. Vitézynek igaza van, hogy Karácsony ugródeszkának használja a főpolgármesteri pozíciót. Nem az a szakpolitikus aki kizárólag a város érdekeit nézi, hanem aki az érdekeiért használja fel a várost.

Teljesen egyetértek Vitézyvel és Vonával akik azt mondják, hogy pártlogók nélkül ügyek és szakma alapján függetlenül kell igazgatni egy települést.

Én úgysem Budapesten szavazok, de azt látom van egy ügyes és ravasz politikus Karácsony személyében aki egykor talán Orbán helyére is léphet, és van egy urbanisztikus szakpolitikus aki bizonyította, hogy érti mik a problémák a városban és tett már le több mindent az asztalra Budapesten. Szerintem a városnak nagyobb szüksége lenne az utóbbira.

márc. 21. 09:35
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Vitézi szakemberként jónak tűnik, kérdés, hogy politikusként is ilyen jó lenne. Tanácsadói vagy valami szakmai poszt jobbnak tűnik neki.

Szentkirályi meg már volt tarlós helyettese, nem idegen neki a terület, nem írnám le csak úgy.

Karácsony sem egy városvezető alkat, bár az intézkedéseknél érezni az irányt, de valahogy mégse jön át, hogy na ez valóban jó lenne.

Szóval, nehéz a választás, az biztos.

márc. 21. 09:37
 8/20 anonim ***** válasza:
78%

Ha tisztán,racionálisan csak Budapest érdekeit nézem, akkor Vitézy a legalkalmasabb jelölt, mivel neki az egész élete erről szól vagy 10 éve,h Budapesttel foglalkozik, ez a szenvedélye.

Illetve a politikai csatározások is talán kicsit alábbhagynának végre a városban. Azt gondolom,h a polgármester választásnak a városról kéne szólnia.

A politikai csatározásokra ott vannak az országgyűlési választások,ott kell leváltani a fideszt. Budapestnek meg már igazán kéne egy olyan városvezető,aki várossal foglalkozik.

márc. 21. 09:42
 9/20 anonim ***** válasza:
86%

Nem érdekel most, hogy ki a legantifideszesebb. Nem az önkormányzati választáson kell legyőzni a Fideszt Budapesten, hanem majd az országgyűlési választáson VIDÉKEN.

Elmondom, hogy Karácsonnyal mi a bajom:

-Megígért egy csomó populista baromságot, pl. Tiborcz-adót vet ki a luxusingatlanokra, amiből aztán nem is lett semmi.

-Nem is főpolgármester akart lenni igazából, hanem miniszterelnök akart lenni, csak ez nem jött össze.

-A fővárosba zsíros pozíciókba tett egy csomó régi levitézlett szocit, pl. Draskovics Tibort.

-A teljesítménye pár csík felfestéséből áll, meg hogy a Lánchídon nem mehet sima autó, csak taxi, motor és busz. Ezáltal úgy sikerül szívatni az autósokat, hogy cserébe zöldebb és sétálhatóbb nem lett Budapest, hiszen a Lánchídon ugyanúgy a járdán sétálok, mert a hídon taxik, motorok, buszok járnak.

-Az egész ciklusa alatt sírt, hogy a Fidesz bántja. Van bőven igazságalapja, de más ellenzéki polgármesterek, pl. Szegeden Botka László miért nem vágja magát áldozati pózba minden nap?

-A Fidesz propagandáját utánozza. Kitalálta például, hogy "Lakógyűlésen" kérdezi meg a budapestiek véleményét arról, hogy a kormány bántsa-e Budapestet. Egy béta kiadású Nemzeti Konzultáció, csak Brüsszel helyett a kormány ellen szól! Azért béta kiadású, mert a Nemzeti Konzultáció szabadságharcos, "keményfiús" hangvételű, a Lakógyűlés meg egy nagy nyavalygás. De ugyanúgy propagandisztikus irányított kérdések vannak mindkettőben.

-Vitézy Dávid esetén szintén a Fidesz propagandáját utánozza. A Fidesz propagandájában Karácsony Gergely meg Márki-Zay Péter voltak Gyurcsány emberei. Karácsony szerint Vitézy a Fidesz embere. Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy az egész politika csak arról tud szólni, hogy ki Orbán meg ki Gyurcsány embere!

-A nagy álzöld polgármester megritkította a reggeli és délutáni buszjáratokat, amik közt voltak olyan buszjáratok is, ahol szardíniás dobozban érzi magát az ember, akkora a tömeg. Majd a BKK vezérigazgatója (ha jól emlékszem a hölgy pozíciójára) azt mondta, hogy ne a pulykákat se kérdezik meg a vágóhídon, így az utasok véleménye se érdekli őt. Mikor ebből botrány lett, a hölgy benyújtotta lemondását, amit Karácsony visszautasított.

-A nagy álzöld polgármester szabotálja a déli körvasút fejlesztését is. Ahogy a lajosmizsei vonal fejlesztését is a XVIII. kerület dk-s polgármestere és Gyál fideszes polgármestere is szabotálja. Az az érve mindannyiuknak, hogy a vasúti sín mellett lakóknak így is elég hangos a vasút, ezért nem kell több vasút.

Nem baj, gyors vasúti belvárosba bejutás helyett, akkor van dugóban állós autós belvárosba bejutás, hurrá!

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, de így is jó hosszú lista lett.

márc. 21. 09:48
 10/20 A kérdező kommentje:
8) szerintem ez sosem lesz politikamentes, mert mindenki raszorul valakinek a tamogatasara. Es hogy mondjam, nem Karacsony volt az aki elzarta a csapokat Budapest elol, hanem a Fidesz.
márc. 21. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!