Miért olyan hihetetlen, hogy az EU-ban jelenleg Magyarországon az egyik legalacsonyabb az élelmiszerinfláció?
A 2022-es év nagyon magas inflációja után várható volt, hogy meg fog állni az árnövekedés és stagnálni fog, mint ahogyan az történik is.
Ahol meg korábban alacsonyabb infláció ment végbe, ott jelenleg is tart még.
mire verje magát ha bérkérdező, propagáló, bérkommentelő? :D
minden normális ember látja, hogy minden az egekben van, mondom úgy, hogy eur-ból vásárolok otthon, de elképesztő ami van, nem is beszélve róla, hogy mindennek a mérete fele akkora lett. (nem emelik az árát....:D)
akkor viszont 2őt kell vennem belőle, na ennyit a számokról....
"senki se vitatja, hogy jelenleg alacsony."
Dehogynem. Alex Fly, +3 ember, aki egyetért vele, a #21-es számú kommentelő, azok akik lepropagandázták ezt az állítást, meg egy másik kérdés alatt kb 15 ember fejezi ki kételkedését.
Az én kérdésem az, hogy miért olyan nehéz ezt elhinni, miért kell erre az állításra egyből rásütni, hogy propaganda?
"de attól meg nem jelenti azt, hogy az árak lejjebb mentek a 30% után. vagy igen?"
Nem, és én nem is állítottam soha, hogy ezt jelentené.
"Ha megnézzük a V4 országokat, láthatjuk hogy elég rosszul állunk hozzájuk képest ha a fejlődés ütemét vizsgáljuk."
Ami a gazdasági fejlődés ütemét illeti, a Fidesz korszak alatt miénk volt a második legnagyobb mértékű növekedés Lengyelprszágot követve.
"Kérdező, tudod annál hogy te milyen jól keresel, hála a Nernek"
Semmi közöm a NER-hez.
"egy akciós pizza 1200, most 3000."
Pizza 1600-ért. Nem akciós.
"Tökre nem érdekel, hogy ez idén még nem nőtt tovább, és te erre vered magad"
Én nem verem magam, ti vergődtök, hogy propaganda, fizetett fidesz troll, aki egy tényt leír.
"minden normális ember látja, hogy minden az egekben van"
Sokkal kevésbé van az egekben az emberek fizetéséhez mérten, mint 10-15 évvel ezelőtt.
"mondom úgy, hogy eur-ból vásárolok otthon, de elképesztő ami van, nem is beszélve róla, hogy mindennek a mérete fele akkora lett."
Tökmindegy, hogy euróból vásárolsz, attól még lehet szar a fizud, mert euróban kapod. Nyilván ha takarító vagy, akkor olyan keveset fogsz kapni euróban is, hogy kesergned kell a hazai árakon.
"és mit érünk el vele, ha alacsony?"
Azt, hogy nincs további drágulás, a fizetésemelések felzárkóznak az árak növekedéséhez, kezd növekedni a reálbér.
"Az elmúlt egy évben a magyarországi infláció rekordmagas volt"
Nem igaz. Az elmúlt egy évben a magyar élelmiszer infláció negatív volt, vagy ha minimálisan is, de csökkentek az árak.
"ha az utóbbi pár napban az amúgy is extrém magas árak nem nőttek tovább."
Az utóbbi egy évben nem nőttek tovább.
Nem ezt mondod. Azt mondod, hogy minden az egekben van még szerinted is, euros fizuval. Mit keseregsz mikor jó a fizud?
"nekem igen kisfiam de tudod vannak mások is otthon akik meg éheznek a ti lopásotok miatt."
A Fidesz előtt is voltak éhezők, valamivel többen, mint jelenleg.
Különben meg mit tudsz te arról, hogy mennyien éheznek?
"megint félrebeszélsz mint mindig. itt nem rólam van szó hanem, hogy otthon nem lehet megélni."
Mint mondtam meg lehet élni. Te meg erre a saját példáddal reagáltál, hogy még eurós fizuval is egekben van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!