Miért olyan "mítoszos" dolog a kiábrándult fideszesek kategória?
Én szavaztam régebben a fideszre,de nem mondanám magam "kiábrándult fideszesnek",mert sosem tartottam őket semmire, max azért szavaztam rájuk,mert az ellenzéket még kevesebbre tartottam. Mostanra nagyjából egyforma szeméthalom mindkettő.
Azt jobban el tudom képzelni, hogy van egy rakás peremszavazó, aki simán az ellenzéket utálja még jobban, de magamból kiindulva őket nagyon nehéz lesz megszólítani. Magyar Péter eddig talán az egyik legjobb próbálkozás egyébként,de max akkor szavaznék rá,ha egyértelműen egy a jelenlegi ellenzéktől nagyban különböző programot fogalmazna meg, ami nem az osztogatásra,meg oktatás/egészségüggyel kapcsolatos üres lózungok mondogatásából,populista ígéretekből állna, hanem valami reálisan megvalósíthatóval jönne elő, hát kíváncsian várom a programot.
Kérdező,
ha most lennének a választások, kire szavaznál??
Mert a kiábrándult fideszesek a realitás és vágyak keverékéből készített fogalom.
Azért realitás, mert a két oldalon megszilárdultak a szavazók, gyakorlatilag nincs átjárás egyik oldalról a másikra. Ebből következik, hogy a Fidesz csak úgy győzhető le, ha valamilyen módon egy haramdik erő elvesz túlük szavazókat.
Ezzel két probléma van:
1. Nem sikerült egyik messiásnak sem megszólítania a fideszes szavazókat. Nem tudtam olyan politika célokat, üzeneteket megfogalmazni, amely eltér mindkét oldaltól és ezáltal valóban egy harmadik erő lenne.
2. Ha mégis sikerüle harmadik utas politikát véghezvinni és nyerni a választásokon, akkor kivel lépnének koalícióra?
Igen de attól hogy valaki ki ábrándul a Fideszből még nem lesz baloldali nem fog a DK ra egyéb pártokra szavazni.
Teljesen mindegy hogy 50 vagy 47,vagy 45 % ot kap a Fidesz egy választáson ugyan úgy ők maradnak a kormánypárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!