Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A lakóhelyeteken vannak még...

A lakóhelyeteken vannak még közmunkások?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 10. 18:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
#14 Mint mondtam már, sok diplomás közmunkást is ismertem. Nekem csak érettségim, gazdasági ügyintézői, pénzügyi és számviteli ügyintézői végzettségem van. De ettől még nem gondolnám magam írástudatlannak. Igaz, hogy én nem is kaphattam közmunkát se, de az az "élemedett" korom miatt volt. Csak tudnám, hogy akkor meg minek emelték föl a nyugdíjkorhatárt 65 évre.
2024. ápr. 24. 16:57
 22/35 DK-s ***** válasza:
100%

#20-nak:

Tudom, a Jókai utcában volt. És igen, maguk az irodisták is közmunkások voltak.

Mára már nagyon eldurvult a helyzet. Az állami munkahelyek többsége a lehető legtöbb pozícióban alkalmaz közmunkásokat, költségcsökkentés címén.

Ha valaki regisztrál a munkaügyi központban mert nincs munkája, azt szinte kizárólag közmunkára küldik. Ha nem vállalja akkor törlik a regisztrációból, megszüntetik a munkanélküli járadékot, és 3 hónapra kizárják a regisztrációból.Elesik a közsegélytől is, és más közmunkára sem jelentkezhet, abból is ki van zárva.

A párom egy óvodába került dajka végzettséggel, mint takarító. Az óvoda-vezetőt nem érdekelte a munkaidő, a munkákat el kellett végezni akkor is, ha túlóráznia kellett, mert a kollégának épp munkaundora volt és nem ment dolgozni. És közmunkást nem túlóráztathatnak, mert fix bért kapnak, és fix a havi munkaórájuk is. Napi 8 óra, és kész. Nem több, mert az nem lesz kifizetve.

Majd egy 8 osztályos takarítónőt előléptettek BETANÍTOTT dajkának, miközben a párom végzett dajka. Begorombultam, és rájuk küldtem a munkaügyi felügyeletet úgy, hogy azok nagyon segítőkészek voltak. Ők is "berágtak" ezekre a mocskosságokra, úgyhogy a párom munkaidejének lejárta után tartottak ellenőrzést!

400.000-es bírsággal zárult a történet, a párom hirtelen dajka beosztásba került, persze 2 hónap múlva már nem újították meg a szerződését.

Amikor a vezetőnő másnap sírógörcsöt kapva mondta az ottani dolgozóknak, hogy fogalma sincs hogy ki az az U... Péter aki feljelentette őket, a párom benyögte: A PÁROM! 🤣

2024. ápr. 24. 16:58
 23/35 anonim ***** válasza:

#11 De magát a közmunkát is Gyurcsány kormány vezette be, és azzal együtt azt is, hogy az 55 éven felüliek még azt sem kaphattak, és a munkaügyi központokból is kib@cták őket. Ezt így mind együtt, 2008-ban. Igaz, hogy akkor még legalább a minimálbért, ill. a garantált bérminimumot fizették érte azoknak, akik kaphattak.

Egyébként a többiben igazad van.

2024. ápr. 24. 17:39
 24/35 DK-s ***** válasza:
48%

#23-nak:

Ezt a dumát a fidesz-pártközpontban nyomasd, ott talán el is hiszik!

93-ban a bakócai intézetben voltam, és a faluban csináltuk az ároktisztítást, KÖZMUNKÁSKÉNT!

A rendszerváltás óta létezik, csak nagyon sokáig nem használták.

2024. ápr. 24. 18:03
 25/35 DK-s ***** válasza:
48%

Ismét #23-nak:

És Gyurcsány alatt a közmunkás nem volt megkülönböztetve semmilyen formában.

Mint munkavállalót, azonos jogok illették meg minden tekintetben.

Az első diszkriminatív törvény, a 2011. évi CVI. törvény, a közfoglalkoztatásról.

Figyelted a dátumot?

2024. ápr. 24. 18:11
 26/35 anonim ***** válasza:
Igen, lehet hogy már azelőtt is volt valami, de 2008-ban kezdte újra tömegesen használni a Gyurcsány kormány. Nagyon jól emlékszem rá, mert én is akkor lettem munkanélküli. Akkor mentek azok a dumák, hogy csakis a cigányok nem dolgoznak, és csakis azért mert nem is akarnak, csak segélyen élősködni, meg soha nem látták még a szüleiket munkába menni, és ezért munkára kell "kényszeríteni" őket. És az akkor éppen ellenzékben lévő Fidesz és a Jobbik is ezen az állásponton volt.
2024. ápr. 24. 18:31
 27/35 anonim ***** válasza:
#26 Igen, azt írtam is hogy akkor még legalább minimálbért, illetve a garantált bérminimumot fizették érte. A többi jogról nem tudok, mert mint mondtam is, engem nem érintett, én eleve ki voltam zárva belőle. De biztos igazad van ezekben is, hiszen utána a Fidesz még további mocskosságokat csinált.
2024. ápr. 24. 18:37
 28/35 anonim ***** válasza:

Vannak "álközmunkás" foglalkoztatók is... Javarészt mind egy kézben fut össze mindíg meggyerik a közintézményekre kiírt pályázatokat és a többit is..

Khm jánosik , future fm stb...

2024. ápr. 24. 19:33
 29/35 DK-s ***** válasza:
48%

#26-nak:

A Gyurcsány-kormány MINIMÁLBÉRES munkalehetőséget teremtett vele, nem a szerencsétleneken nyerészkedett, hanem a közösből adott nekik!

Orbán fordította ki ezt az egészet. Ő volt az, aki az ÖSSZES, közmunkásokra vonatkozó jog-csorbításokat létrehozta! Ez eredetileg egy végső megoldási lehetőség volt azoknak, akik nem találtak munkát.

Manapság is az, csak az Orbán-féle közmunkásoknak tudomásul kell venni, hogy "kutyák", akik csak az odadobott csontot kaphatják, és bárki aki nem közmunkás, bármikor beléjük rúghat következmény nélkül.

2024. ápr. 24. 19:43
 30/35 anonim ***** válasza:

#29 És ahhoz mért kellett ez sok hülye duma? Miért kellett lemunkakerülőzni, sőt lecigányozni a fél országot?

És mért kellett az 55 év felettieket még ebből is kizárni, és 8-10 évvel a rájuk vonatkozó nyugdíjkorhatár előtt gyakorlatilag hazaküldeni őket meghalni? Vagy ha már ennyire nem volt ránk szükség, és arra sem volt pénz, hogy akkor viszont elküldjenek minket nyugdíjba, akkor legalább engedtek volna minket egy-két évig kezdő vállalkozóként egy minimális bevétel erejéig adómentesen vállalkozni. Ez egy fillérjébe nem került volna az államnak, ha már egyszer úgyis lemondtak rólunk, a munkánkról, és az általunk fizetett adókról is.

Csak nem azt akarták, hogy lehetőleg minél többen meghaljunk mielőtt még elérnénk a nyugdíjaskort?! És ez ugyanúgy vonatkozik a Fideszre is, mielőtt még nekiállsz itt engem lefideszesezni.

2024. ápr. 24. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!