Igaz az hogy a magyarok 17% olyan gazdag hogy több mint 36 hónapi fizetése van Csak tartalékként?
Ha azt vesszük 500 ezer kell egy hónapra megélhetésre, az azt jelenti, hogy 1 évre 6 millió, 3 évre (36 hónap), 18 millió Ft.
Azért ez nem egy hatalmas összeg.
10 év alatt simán megspórolható, tehát már 35-40+os korosztálynál is lehet ennyi.
Szóval 17%nál biztosan több.
De a legtöbb jól élő ember inkább szórja a pénzt, mint gyűjti, így igaz is lehet.
"mondjuk 16 hónapra elég tartaléka van"
Igen, nyilván igaz az állítás ami úgy kezdődik, hogy a kérdező a hasára üt egy "mondjuk" számmal.
Ezt osztom én is, amit a 12# ír, azaz, hogy:
"De a legtöbb jól élő ember inkább szórja a pénzt, mint gyűjti, így igaz is lehet."
Ha nem is 36 hónapnyi, de valamennyi van sok embernek.
#Kérdező!
Tehát ha van 10 embered aki 1 ftoból éhen hal, meg 1 ember aki 10 000 000 ftot keres akkor a te logikáddal mindenki jól él majdnem 1 000 000ftos fizetéssel... Ilyen agyhalottak vagytok fideszesek, dehát nem is vártam többet
Mikor legutóbb néztem a bruttó mediánbér 490 ezer Ft volt, ami nettóban 325 ezer Ft. Az emberek fele ennél kevesebbet keres. Az az általános felfogás, hogy az ember a jövedelmének a 10%-20%-át tudja hosszútávon megtakarítani, a maradékot vagy feléli, vagy egyéb kötelezettségei szívják el. Ebből most megérzésre mindenki számítson magának egy valószínűsíthető megtakarítási összeget, én csak annyit tennék hozzá még, hogy az emberek nagy részének adóssága is van. Ha van egy 10 milliós hitelem meg 6 havi megtakarításom, attól még nettó negatív egyenlegben vagyok, csak egy hirtelen jött kiadást még megfogok tudni finanszírozni. Sokan vannak, akik pont inkább adósságrendezésre, előtörlesztésre költik el a megtakarítható jövedelmük egészét/részét.
De azért, hogy ne kelljen látogatni, ez azért egy elég jól kutatott téma. Legutóbb a portfolió azt hozta ki, hogy csupán az emberek 18%-a rendelkezik 6 havi megtakarítással: [link]
Ez alapján a kérdező állítása kapásból téves, vagy lehet, hogy csak 6 hónapot akart írni 36 helyett, csak elírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!