Ha Orbán megbukna, melyik párt és azon belül ki lenne az elnök aki szerinted jó irányba, és szakszerűen irányítaná az országot?
Az a baj, hogy nincs ilyen. Egyik rosszabb, mint a másik.
Még nem jött létre az a párt, akire teljes szívvel tudnék szavazni. És nincs is olyan politikus. Vagy, aki kicsit jobban szimpatikus és normálisnak tartom, az már visszavonult a politikai szereptől.
#1 És Ő kicsoda? Mert nekem például Schiffer András, de Schiffer számomra már akkor is szimpatikus volt, amikor még az LMP-ben volt.
Sajnos én sem tudok ilyen aktív politikust és ilyen pártot felmutatni. Vonával többnyire egyetértünk, de bizalmam benne nulla. Nagyon kivagyok Vona Gábortól, nekem az a politika amit jelenleg tol, az már egyszer megtörtént, ha ránézek olyan, mintha ismétlést néznék.
MHM alapvetően egyenes és következetes politikát folytat, aminek egy részével egyet is tudok érteni, de a szélsőséges gondolataikkal nem, plusz ellenük szól nálam az is, hogy nem tartom őket alkalmasnak egy ekkora feladatra. Veszélyesnek tartanám őket a nemzetközi politizálásban és márpedig az EU része vagyunk, így azt is kell tudni folytatni. Nagyon bírom Toroczkai Lacit, sok mindenben egyetértünk, egy jógyereknek tartom, de hát sok mindenben meg nem értünk egyet és előbb tartom őt veszélyesnek a miniszterelnöki pozícióban, mint alkalmasnak arra. Meglátásom szerint nem volt szerencsés őt megtenni pártelnöknek, én Duró Dórával próbálkoztam volna a helyükben, persze nem azért, mert kevésbé vannak szélsőséges nézetei, nagyon is vannak, csak szerintem más lett volna a párt megítélése ettől.
LMP jelenleg ott tart, hogy elkezdte értelmezni mi az ellenzéki politizálás, szóval jó úton halad, de hát az alkalmasságtól még nagyon messze áll.
DK+MSZP+Párbeszéd ez gyak. egy társaság, 12 év elég volt belőlük a részemről, egy kipróbált dolog, kétszer is rápróbáltunk, másodjára kaptak 8 évet, és összesen négy elnökkel próbáltunk rá, szerintem ennyi esélynek elégnek kell lennie.
A többiről pedig nem vagyok hajlandó szót sem ejteni.
Ebben az esetben valószínűleg nem beszélhetünk egyetlen pártról; a jelenlegi állampárton kívül senki nem egypártrendszerbem gondolkodik.
Nyilván koalíciós kormányzás lenne a legerősebb -jelenleg ellenzéki- pártokkal.
4: "És Ő kicsoda? Mert nekem például Schiffer András, de Schiffer számomra már akkor is szimpatikus volt, amikor még az LMP-ben volt."
Igen, pont rá gondoltam. :) Nekem nagyon szimpatikus, hogy van saját véleménye, ügyeket néz és nem pártoldalakat. Nem elfogult. Nem úgy gondolkodik, hogy amit x csinál az minden jó, amit y az minden rossz. Sokszor mintha a saját véleményemet mondaná el. Én sem pártokat nézek, hanem ügyeket. Van, amiben az egyikkel értek egyet, van, amiben a másikkal. Meg persze olyan is, amiben egyikkel sem.
Plusz még Fodor Gábor is ilyen nekem.
Ráadásul mindketten nagyon értelmesek, tudnak normálisan beszélni, érthetően, de nem azért, mert totál lebutított üzeneteket mantráznak.
Sok embernek van saját véleménye! Sajnos érvényesíti is. Ma pont ez zajlik.
Ugye az nem tűnt fel, hogy népet egy ember nem tud vezetni, csak ha a nép akarja. De nem akarja, mert ha így lenne, rég megtette volna.
Mert ugye az úgy működik, hogy a miniszterelnök azt mondja, arra megyünk és ahhoz kell egy ház. Erre föl a nép egymást lökdösve rohan házat építeni! Egy fenét, sok mindent tenne, de ezt biztosan nem.
Azt is kevesen értik, hogy a rossznak nem a jó az alternatívája, hanem a jobb. Mármint a rossznál jobb. Aztán hogy mennyire, az már minőség kérdése. A minőséghez igény kell. Na de hogy legyen igény ott, ahol e szót nem ismerik?
Na, mivel érdemeltem ki a nagy lepontozást??
Nem panaszkodom, tényleg kíváncsi vagyok. 😃
MKKP Kovács Gergely, Az összes párt bohóc, a fidesztől a leányvállalata mihasznákig.
MKKP csak bohóckodik de nem bohóc, nem mindegy hogy a hülyék okoskodnak vagy az okos hülyéskedik.
#8 Tőlem pl. nem érdemelted ki, én tényleg csak a totális hülyeséget szoktam ezzel jutalmazni, a tiéd egy vélemény, amivel a legkevésbé sem értek egyet, ahogy Alex Fly véleményével sem, viszont ti egyeztek ebben, hogy többpárti kormányzásra van szükség. Ez nem működik, nincs olyan példa rá, ahol ez működne, azonban számos példa van, ahol nem működik, Svédország, Hollandia, Csehország. Az én meglátásom az, hogy egy párt legyen többségben, de ne legyen 2/3-ada, ennyit kellene tudni elérni, és lehet ez az egy párt a Fidesz is, ha még nincs alkalmasabb, de a 2/3 az több szempontból sem egészséges. Ugyanakkor ehhez szükséges az is, hogy a többi párt is felnőtt ember módjára viselkedik és következetes politikát folytat.
Ha csak megnézed, hogy működik nálunk az ellenzék, hogy konkrétan mindenben ellenkezik, sokszor a következetességet is mellőzve, akkor abból érthetőnek kell lennie ennek, hogy a többpárti kormányzás nem működik, gyak. egy helyben állnánk. Anno, mikor a demokráciában még tényleg gyerekcipőben voltunk, az örökös kormányváltást okolták az elemzők, az "okosok" amiatt, hogy nem igazán haladunk előre, hisz egymással szöges ellentétben lévő pártok között váltogattunk, MDF - MSZP - Fidesz - MSZP. Az MDF egyébként egy külön kategória, az azért sem tudott 4 évnél tovább maradni, mert maga az MDF tehetségében lehet, de formájában nem volt alkalmas erre. Az egy választási párt volt, amiben nagyon különbözően gondolkodó emberek voltak, szét is esett. No most példának okáért ezzel másodjára próbálkozik Vona Gábor, hogy különböző emberekből álló párttal próbál politizálni. Erre ott van az orra előtt a példa, hogy ennek mi a következménye. Engem ez bír felb...ni irgalmatlanul, ha valamire van példa, hogy nem megy, de annak ellenére egyesek megpróbálják avagy csak állítják arról, hogy az működhet. Emlékeim szerint Frei Tamás műsorában is elmondta ezt a véleményt, meglátást valaki, hogy a legnagyobb bajunk a sűrű váltogatás. Talán amerikai volt, hogy elemző vagy ki arra már nem emlékszem, baromira régen volt, szerintem a 90-es években, de akkor még több millióan nézték a televíziót, s ha valaki nem is nézte, az is tudta mi volt benne előző nap, mert még beszéltek emberek egymás között TV műsorokról, téma volt a munkahelyen, az iskolában stb.
Én úgy gondolom, hogy a 2. MSZP kormányból többek között azért lett egy 3. MSZP kormány is, mert megértették a magyarok ezt, hogy egyszer megkell próbálni azt, hogy valaki marad 4 évnél tovább. Egyébként az elhibázott politikájuk ellenére is szerintem maradt volna az MSZP még legalább 4 évet ha nem többet, amennyiben nincs az őszödi-beszéd és nem csak az elhangzottakra gondolok, hanem arra is, ami azután történt.
Én nem vagyok meglepődve azon, hogy a Fidesz egyhuzamban kormányon van 2010 óta. Az 5M szavazóból van 3M, aki kitart emellett a kormány mellett. A baloldali ellenzéknek azt kellene megértenie, hogy ezt a 3M embert nem lehet azzal megnyerni, hogy mindennek a szöges ellentettjét akarják Ők, hogy minden le lesz bontva, minden másképp lesz. Ilyen politikát nem lehet folytatni, mert nem ér célt, nem győzi meg azokat, akiket megkellene tudni győzni ahhoz, hogy kormányra tudjanak kerülni. És ezek nem a tartózkodók! Mindenki a kb. 3M, szavazástól tartózkodóra gondol ellenzéki oldalon, hogy na majd azzal célt ér, hisz azzal együtt hát bőven nyerni tudna, de ezeknek az embereknek a politika büdös annyira, hogy Ők nem foglalnak benne állást akkor sem, ha a fejükre állnak a politikusok. Így nem lehet gondolkodni, hogy nincs szükséged arra a 3M-ra, mert az ide vezet, hogy bátran lehülyézheted őket. A 3M Fidesz szavazót kell tudni meggyőzni, csak azt úgy elég nehéz, ha 1. az általa legalább részben elfogadott iránynak az ellentettjét képviseled, mert nem véletlen tart ki a Fidesz mellett és ha mindenben ellenkezel, akkor még az is megtörténhet ami meg is történik, hogy a Fideszben emellett történhetnek akármekkora disznóságok, nem tudsz vele nyerni. 2. ha hosszú évek óta hülyézed őket és elérted azt, hogy szimpatizánsaid is hülyézik őket. Tehát aki ennek megfelel az jelenleg nincs a politikában és én úgy gondolom, hogy valahogy úgy kellene ezt csinálni, ahogy Schiffer csinálja, és egyébként jó példa Fodor Gábor is. Ami jó az jó, ami rossz az rossz, mindkettőt el kell ismerni, s ha elismered a jót is, amit jónak vél az a 3M, akkor tudsz csak vele párbeszédet folytatni a rosszról. Ha lenne ilyen alak az ellenzékben, aki így gondolkodik és teszi ezt tényleg meggyőződésből, nem pusztán hatalomszerzésből, az lehetne egy valódi és vállalható alternatíva. Még csak nem is ebbe az irányba tartunk, mint megfigyelhetjük ezt, de szóba nem hozom azt az embert, mert nem érdemel ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!