Hogy kell egy gázpisztolyt vészhejzetben szakszerüen használni?
Ez a magyar törvények hibája... ha jól tudom fenyegetés esetén sem használhatod csak ha már tettlegességig fajult a dolog.. tehát ha már a kés ott fityeg az oldaladban akkor használhatod... ha valaki csak előveszi és fenyeget vele akkor nem. Mert akkor elvileg el is szaladhatsz.. nem indokolt a használata...
A rendőröknél tudok ilyen felszólításokról... hogyha valakit üldöznek.. tegyük fel egy bűnöző szalad előttük 20 méterrel akkor nem lőhetik le csak úgy. Legyen akármilyen bűnöző. Fel kell szólítani többször. talán még figyelmeztető lövést is leadni és csak utána lehet rálőni...
HA megtámadnak (fizikailag, az anyázás nem támadás), akkor védekezhetsz. Akármivel.
Gázpisztollyal így: rántasz-duplázol-kilépsz.
Nem kell semmi extra, figyelmeztetés, akármi.
Ha a védelem jogos, akkor ennyi volt.
Persze kérdés, hogy ki mit állít és bizonyít majd, így jobb, ha nincs belőle ügy.
Kiegészítem az elsőt:
Kibiztosít
Csőre tölt
Tüzet nyit
És utána elszalad, felszívódik a környékről is.
Egyébként 1000 helyen leírják, hogy ahogy előveszed, azonnal ráduplázol és lelépsz, a fenyegetőzés tévedés, csak belebonyolódsz a helyzetbe.
"Kibiztosít"
Önvédelemre csak revolvert érdemes használni, mert egyébként bizonytalan a duplázás :)
"Mondtam hogy a használatáról nem kell ki oktatni,hanem arrol ha meg akarom védeni magam akkor hogy csináljam,úgy hogy ne én legyek szarban"
Kibiztosít
Csőre tölt
tüzet nyit.
Ha fordított sorrendben csinálod szarban leszel.
Először is, nem hordhatod csőre töltve, tehát erre vigyázz mert ezért külön jól megszívod ha használatra kerülne sor. Másodsorban, fel kell szólítanod hogy állj vagy lövök, tehát nem kezdhetsz csak úgy el lövöldözni mint a filmekben meg mint ahogy itt írták, az nem úgy van. Figyelmeztető lövés is elég lehet, riasztó tölténnyel ami mondjuk zárt helyen nem baromság mivel abban nincsen vegyszer.
Tehát felszólítod, állj vagy lövök, nem áll meg lősz 1 et a levegőbe riasztóval, ha erre se hátrálna meg akkor mehet az arcába a gáz. De ha 1 lövéstől meg állt akkor nem lőhetsz megint, mert azt megkérdezik az ügy kivizsgálásnál hogy minek lőttél amikor már a támadó megállt, tehát nem támadott tovább.
#9: Amit írsz, abból egy árva szó nem igaz. Gázpisztolynál és polgári személy vonatkozásában nincsenek ilyen kötelezettségek. Sem figyelmeztető lövésre sem a csőre töltésre. A véletlen elsülés ellen kell biztosítani közterületen a gp-t, de ennyi van a jogszabályban. Ez öntöltő esetén is sokféleképp megoldható csőre töltés mellett is.
Aki meg riasztót táraz önvédelmi gázpisztolyba, az nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!