Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Márky-Zaynak mi volt pontosan...

Márky-Zaynak mi volt pontosan a veszte 22ben?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy kicsit idejét múlt de így a napokban sokat gondolkozok rajta és nem vagyok benne biztos

márc. 19. 15:34
1 2 3 4 5
 11/49 DK-s ***** válasza:
77%

Hogy nagyon sok ellenzéki politikussal együtt képtelen volt megérteni, Hogy a DK vonatkozásában lehetetlen Gyurcsányozni. Gyurcsány bármikor leváltható lenne, de a tagság 97%-a rá szavaz.

A konkrét "öngyilkossága" ez volt:

https://www.youtube.com/watch?v=TuSMiHEkD54

márc. 19. 16:35
 12/49 anonim ***** válasza:
18%

A kommunikációja az ostobaság határát súrolta!

Ő maga tette taccsra a lehetőségeit!

márc. 19. 16:59
 13/49 anonim ***** válasza:
87%

Sokan a kommunikációját kritizálják, illetve hogy sok hülyeséget beszélt. De én nem gondolom, hogy ez a probléma.

Mint a korábban linkelt videó is mutatja, a propaganda képes volt egy-egy félmondatát teljesen más kontextusba helyezni. Amikor például amerikai példát hoz fel a szemműtétről egy beszédében, hogy átküldik inkább Indiába a betegeket, és a propaganda úgy hozza le ezt, mintha a magyar emberekre értené, és mintha ez egy programpontja lenne, akkor ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Ember legyen a talpán, aki képes egy egész kampányidőszakot végig úgy kommunikálni, hogy ne lehessen belőle kivágni félreérthető részleteket. Szerintem ez lehetetlen, bármelyik politikus beszédéből ki lehetne ragadni félmondatokat, és negatív kontextusba helyezni.

Itt az erkölcstelen és pofátlan kormánypropaganda volt a legnagyobb hibás, még ha nem is csinált mindent tökéletesen MZP. Annyi ferdítést, amit a közmédia letolt abban az időszakban, régen láttam. Valószínűleg ez vár Magyar Péterre is. Ha nagy veszélyt fognak érezni, gátlástalanul elkezdenek majd hazudni róla. A mostani bántalmazásos ügy még semmi.

márc. 19. 17:30
 14/49 anonim ***** válasza:
25%

Mivel a fideszeseken kívül senki nem issza a kormánypropaganda szavát, azt gondolom, hogy a lejáratókampánynak csak a fideszes berkeken belül volt hatása. Azon kívül nem tudta megnyerni az embereket, mert nem voltak jó gondolatai, amivel a fideszes ferdítéseket ellensúlyozhatta volna. Nem voltak világos, egyszerűen, tömören, de jól megfogalmazott ötletei. Az ellenzék nagy részétől idegen dolgokat mondott, mint a progresszív jövedelemadó-rendszer elleni kardoskodása.

Azt gondolom, hogy a fideszeseken kívül senkit nem érdekel, hogy a fidesz kiről mit hazudik. MZP hiányossága az volt, hogy a nem fideszeseket nem tuda meggyőzni, méghozzá azért, mert a nézetei túlságosan közel állnak a fideszhez, egyes kérdésekben jócskán jobbra is van attól. Úgy meg nem lehet kormányt váltani, ha nagyjából ugyanazt mondod, mint a regnáló ellenfél. Nem érezték az alternatívát, ami értelemszerűen a politikai tér másik oldaláról érkezhet, ő pedig túlságosan a fidesz 2.0 hatását éreztette.

márc. 19. 17:53
 15/49 anonim ***** válasza:
59%

#8 ha ezt tényleg így gondolod akkor tekerd 10:38-ra és minimum 12:00ig hallgasd:

[link]

márc. 19. 17:55
 16/49 anonim ***** válasza:
40%

8-as vagyok, meghallgattam, és most még inkább nem értek egyet vele. Ostobaságokat beszél. Egyrészt nem, nem minden üzlet. Ez a kijelentés nem igaz. Amit az egészségügyről mondott, az is helytelen. Azokban az országokban a legmagasabb a várható élettartam, ahol díjmentes egészségügyi rendszer működik. Afrikával példálózik, miközben díjmentes egészségügyi rendszerek működnek szerte a fejlett világban.

Az ilyen és ehhez hasonló kijelentései miatt bukott.

márc. 19. 18:08
 17/49 anonim ***** válasza:
85%

"lejáratókampánynak csak a fideszes berkeken belül volt hatása."

Hát én rengeteg kommentet olvastam Facebookon is hogy ők nem szeretik a Fideszt, de most elmennek leszavazni rá, mert hogy mekkora katasztrófa lesz ha Mzp nyer.

Amikor az origo azt terjeszti hogy MZP "fiainkat lányainkat" küldené az Ukrán háborúba akkor hidd el ez hatásos és nem csak fidesz szavazók körében. Nem véletlenül volt történelmi vereség az ellenzék részéről. A Fideszre soha nem szavaztak ennyien mint legutóbb.

márc. 19. 18:08
 18/49 anonim ***** válasza:
57%
Kormánypropaganda állami milliárokból + ellenzéki önszabotázs + súlyos kommunikációs hibák
márc. 19. 18:12
 19/49 anonim ***** válasza:
18%

"mert hogy mekkora katasztrófa lesz ha Mzp nyer"

És ehhez még kormánypropagandát sem kellett olvansi, elég volt meghallgatni egyik-másik eszmefuttatását.

márc. 19. 18:14
 20/49 anonim ***** válasza:
81%

"hogy a nem fideszeseket nem tuda meggyőzni,"

Személyszerint én MZP miatt kezdtem el érdeklődni a politika iránt és nagyon sok ilyet hallottam a közvetlen környezetemből is, szóval ez sztem nem igaz. Azt mondjuk még elhiszem hogy a DK-sokat, korábbi Jobbikosokat már nem tudta megszólítani. Mindenesetre az biztos hogy Mzp egyszerre hozott be új ellenzéki szavazókat és tüntett el régieket

márc. 19. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!