Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki szavazók mégis...

Az ellenzéki szavazók mégis miért gondolják, hogy frankó azokkal a pártokkal ismét elindulni, akik már 4-szer jó nagyot buktak a fideszesek ellen?

Figyelt kérdés

Komolyan kérdezem. Úgy gondolom, hogy talán a Kutyapártnak van esélye erősödni, esetleg a Mi hazánknak, talán 2RK (de Vona miatt nem hiszem),de a többieknek már lefelé visz az út.

Szóval mit reméltek a bukott gyülekezettől, akiből a választáson résztvevő többség se összefogva, se külön nem kér...

Még kifelejtettem Magyar P új alakuló pártját, ami kb 5-6 %-ot fog elvenni ezektől a pártoktól és valszeg nem a fideszesektől..Illetve egy nagy katyvasz lesz ideológiailag egy csalódott bűngazdag exfideszes vezeti majd a messiásváró, hitevesztett liberálisokat.

Szóval miért gondolja azt bárki is, hogy ezekkel lehet győzni, ha már 4x nem kellettek?!

márc. 13. 07:48
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
30%

"amikor kitaláltátok, hogy a "csalódott fideszesek" majd mind oda fognak szavazni az új messiásra."

Bocs, azért mert te skizofrén vagy, nekem még egy személyiségem van és egyedül vagyok, így nem "mi" találtuk ki és még csak nem is én, mert én sosem mondtam, kedves skizoállat.

A valóság ezzel szemben az, hogy végig, minden egyes párt esetében, akiknél ezt jósolták, akkor olyan emberről, emberekről volt szó, akiknek a fideszhez nem volt köze. Kiknél jósolták ezt? Pl. egy mihazánknál. Mikor voltak a mihazánkosok hivatalosan fideszesek? Soha.

Még ha azt is mondjuk, hogy MZP volt fideszes valaha, akkor is az ellenzéki körökben alapította a pártját és nem attól függetlenül.

Magyar Péter a jelenlegiek alapján az ellenzéktől függetlenül szeretné teljesen és ő egy eléggé fidesz körökben mozgó ember, így nehéz maguktól nagyon eltolni.

"Még egy újabb párt az ellenzéki oldalon, a "csalódott fideszesek" tömegeit nem látni sehol, ellenben egyre kevesebben szavaznak az ellenzéki összefogás pártjaira."

Az mindenképp vicces és sok mindent elmond a fideszesek szellemi szintjéről, hogy többen is próbáltak velem vitatkozni, többen is halálbiztosak vagytok abban, amit mondtok és mind különböző dolgot mondtok.

Valaki elismeri, hogy vannak csalódott fideszesek, valaki nem ismeri el még ezt se stb-stb.

Itt látszik a legjobban, hogy mennyire nem 100%, amit mondtok, mert még egymást, egy táboron belül sem tudjátok felmérni és pont ez az, amiről beszéltem.

Persze, nyílván lesznek fideszesek, akik még akkor is fideszesek lesznek, amikor Orbán a szavazóinak a gyerekeit kezdi el rabszolgának más országba, csak nem ilyen egységes a tábor. Bizony, nagyon sokan most Magyar Péterrel fognak tartani, persze még többen lesznek bizonytalanok, de jelenleg, a közeljövőben ez fog történni.

Aztán lehet, hogy Magyar Péter is szarul politizál és annyira lesz tényező, mint a HUXIT párt. Viszont ezt még nem látjuk.

márc. 13. 11:12
 32/43 anonim ***** válasza:
54%
30. Ez sem igaz feltétlenül, mert lehet, ha magától nem lenne meg a győzelem, simán elcsalják a választást. Minden eszköz biztosított. Nem értem, hogy valaki miért gondolja egy diktatúrában, autokrácia, tökmindegy, hogy demokratikusan lehet győzni. Ez már 6 éve bebizonyosodott, hogy nem igaz. Aki ezt a 2018-as választáson nem látta , az szerintem vaksi.
márc. 13. 11:13
 33/43 anonim ***** válasza:
42%

Addig amíg a szavazók 1/3 a nem hajlandó felemelni a seggét, addig nem kell itt semmilyen csalás.

2018-ban és 2022-ben is meglepődött a fideszes nomenklatúra az eredményen. Mindkettőnél vereségre, vagy szoros eredményre készültek. Kiváltképp 2018-ban.

Persze aztán ahogy jöttek az eredmények nagy lett a szájuk.

márc. 13. 11:18
 34/43 anonim ***** válasza:
53%
Ez egyébként pont az ilyen oldalaknak köszönhető, mint a GYIK. Persze a fizetett közvéleménykutatók is nagyot hibáztak (vagy direkt csinálták). Én a GYIK, Facebook, stb. portálok alapján azt hittem a baloldal nyer, mert egyszerűen annyira többségben vannak a rájuk szavazók. Már-már az is felmerült bennem, hogy ők nyernek 2/3-dal. Aztán mégis a fidesz nyert...
márc. 13. 11:23
 35/43 anonim ***** válasza:
0%

"Addig amíg a szavazók 1/3 a nem hajlandó felemelni a seggét, addig nem kell itt semmilyen csalás."

Ez a téma engem is érdekel.

Akkor szerinted miért csal a fidesz? A Kúria a legtöbb választás végén 1-1 konkrét ügyben kimondta, hogy csalt a fidesz. Miért csalnak, ha nem számít?

"2018-ban és 2022-ben is meglepődött a fideszes nomenklatúra az eredményen"

Persze, mert nem úgy csalnak, ahogy a legtöbb ember elképzeli, hogy átírnak a végén egy számot.

Hanem sokszor, de kis tételben, ami miatt nem lehet követni, hogy milyen mértékben nyernek.

Arról nem beszélve, hogy a média is a választás részét képezi, így már amiatt is csalásról van szó.

márc. 13. 11:24
 36/43 anonim ***** válasza:
26%
Semmilyen szoros eredményt nem vártak. Tudják, hogy nincs elkenzék és azt is, hogy ők fizetik a NERenzéket.
márc. 13. 11:25
 37/43 D-Mano ***** válasza:
69%

A klasszikus ellenzéki tömbnek és pártjainak van már kiépített szervezete és szavazóbázisa. Egy aktuális választáson mindig ők esélyesek a legnagyobb ellenzéki eredmény elérésére. Várhatóan egy nagy kézzelfogható eredményt érnek el.

Az ellenzéki szavazók ezt a várhatóan nagy ellenzéki eredményt egy biztos alapnak látják (erről álmodoznak), amire lehet építkezni, ami építkezéssel akkorára nőhet, hogy letörjék a Fidesz 2/3-ot vagy akár kormányt is váltsanak.

Akármilyen rossz, alkalmatlan vagy unszimpatikus egy-egy ellenzéki párt vagy az egész ellenzéki tömb az ellenzéki szavazó számára, akkor is ragaszkodik hozzá, ragaszkodik ahhoz a láthatóan nagy eredményhez, ami a klasszikus ellenzéki tömbtől várható, ragaszkodnak ehhez a stabil alaphoz.

Úgy tartják, hogy ha nem támogatnák ezt a régi tömböt, hanem esetleg új pártoknak adnának teret, azaz az ellenzék megújulásának adnának teret, akkor meggyengülne az az általuk stabilnak tartott ellenzéki alap, ami az erős ellenzékiség vagy akár kormányváltás alapja lehetne- már csak építkezni kell rá.

Az a gond az ellenzéki szavazókkal, hogy nem fogják fel, vagy nem akarják elfogadni, hogy az nagy eredmény, amit az ellenzéki tömb várhatóan egy választás alkalmával produkálni fog, az nem egy alap, amire építkezni lehet, hanem az az ellenzéki tömb teljesítményének maximuma, ahonnan már tovább nem képes növekedni, tehát arra már építkezni nem lehet többet.

Mert: az összes ember szavazata benne volt az ellenzéki tömb 2022-es választási eredményében, aki megnyerhető volt az ellenzék egyetlen értelmes politikai üzenetével, azzal, hogy: "ők nem a Fidesz, ők nem Orbán". Az összes szavazó ott volt, aki szerint "bárki, csak nem Orbán". Sőt, MZP miatt, aki úgy tűnt sokaknak, hogy talán képes lesz megújítani az ellenzéket, még ennél többen is szavaztak az ellenzéki tömbre, szóval még a csúcsuknál is nagyobb eredményt értek el. De az MZP kártyát egyszer lehetett kijátszani, és azt a lehetőséget elbaltázták.

De tegyük fel, hogy az ellenzéki szavazók álmodozása arról, hogy az ellenzéki tömb várható eredménye egy alap, amire építkezni lehet, nem pedig a maximum, ahogy igazából van. Akkor is, hogyan akarnak építkezni arra az alapra??

-Mert az egyetlen üzenetük az, hogy "Orbán rossz, ezért szavazz ránk", ezen kívül csak olyan politikai elképzeléseket mutatnak fel, ami a magyarok többségének nem tetszik, sőt még sértegetik is a Fidesz szavazókat, akiket igazából megnyerniük kellene maguknak; mert hát egyszerű matek: Fideszes szavazók átpártolása nélkül nincsen kormányváltás. Ha meg az eddig nemszavazókat célozzák meg, akkor még jobban össze kellene szedniük magukat, és irányt váltaniuk, mert a nemszavazók, nem véletlenül ábrándultak ki teljesen a politikából és a szavazásból. De őket sem megnyerni igyekszik az ellenzék, hanem sértegetni, hogy az "ő hibája az Orbán-rendszer, mert a nemszavazásával ő is Orbánt támogatta..."

Volt valaha, hogy a másikat sértegetéssel a mi oldalunkra tudtunk volna állítani??

Összefoglalva: az ellenzéki szavazók nagy része ragaszkodik a biztos sz. rhoz, minthogy a bizonytalan jó irányába kezdjen el gondolkodni.

márc. 13. 11:58
 38/43 anonim ***** válasza:
23%

"Mert: az összes ember szavazata benne volt az ellenzéki tömb 2022-es választási eredményében"

Erről pl. tudjuk, hogy nem igaz. Láthatóan elég nagy különbség volt más választásokhoz képest, de még egy 2014-2018 közötti eredményben is azért releváns külnöbségek vannak.

Így a valóság az, hogy erre, megfelelő módon még lehetne építkezni.

Azt felejtik el az emberek, hogy bizony lehet irányt váltani, erre képesek pártok és számtalanszor láthattuk, még a fidesz esetében is.

"az ellenzék egyetlen értelmes politikai üzenetével, azzal, hogy: "ők nem a Fidesz, ők nem Orbán"."

Sosem ez volt az üzenet. És van aki ezt problémának is tekinti. Az ellenzék mindig többet akart mutatni, ami miatt elmentek a dolgok bizonyos esetben akár ideológiai vitákba is, amikor pedig már akaratlanul is morzsolódnak le emberek.

Egy konkrét demokrácia vs. diktatúra szavazáson sokak szerint az ellenzék simán nyerne.

"-Mert az egyetlen üzenetük az, hogy "Orbán rossz, ezért szavazz ránk","

Még egyszer, ez pont sosem volt az üzenet. Ez pont egy fideszes propaganda, hogy ennyit mondtak csak.

"ezen kívül csak olyan politikai elképzeléseket mutatnak fel, ami a magyarok többségének nem tetszik"

Pl. a magasabb nettó jövedelem? Ezt komolyan kérdem, mert ilyeneket vetettek fel.

Én az lmp-t nem bírom, de meg lehet nézni, hogy milyen kalkulátort raktak össze, hogy nekik milyen több kulcsos adózásuk lenne és mindenki, aki bruttó 1 millió alatt keres, az jól jár vele.

Azért "nem tetszik" az embereknek az ellenzéki pártok programja, mert nem ismerik azt.

Menj ki az utcára, komolyan mondom, és kezdj el embereket kérdezgetni, hogy kik akarnak kevesebbet keresni.

" sőt még sértegetik is a Fidesz szavazókat"

Ez az ellenzéki pártokra pont nem igaz.

"De őket sem megnyerni igyekszik az ellenzék, hanem sértegetni,"

Őket se sértegették soha.

Szépen munka, visszaköpted a fideszes propagandát.

márc. 13. 12:32
 39/43 A kérdező kommentje:
Pénz pont az az ellenzék üzenete, hogy orban szr, mi pedig nem vagyunk azok. Más üzenet gyakorlatilag nincs. Nekem több ismerősöm sem ment szavazni, de meg is mondták, ha mennének se erre a két gyp-s tömbre, hogy fidesz vagy összefogott ellenzék.
márc. 13. 12:37
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

"Én az lmp-t nem bírom, de meg lehet nézni, hogy milyen kalkulátort raktak össze, hogy nekik milyen több kulcsos adózásuk lenne és mindenki, aki bruttó 1 millió alatt keres, az jól jár vele."

Ezt a kalkulátort be tudnád linkelni? Kerestem, de csak annyit találtam, hogy az LMP 2 kulcsos SZJA-t akar.

márc. 13. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!