Az ellenzéki szavazók mégis miért gondolják, hogy frankó azokkal a pártokkal ismét elindulni, akik már 4-szer jó nagyot buktak a fideszesek ellen?
Komolyan kérdezem. Úgy gondolom, hogy talán a Kutyapártnak van esélye erősödni, esetleg a Mi hazánknak, talán 2RK (de Vona miatt nem hiszem),de a többieknek már lefelé visz az út.
Szóval mit reméltek a bukott gyülekezettől, akiből a választáson résztvevő többség se összefogva, se külön nem kér...
Még kifelejtettem Magyar P új alakuló pártját, ami kb 5-6 %-ot fog elvenni ezektől a pártoktól és valszeg nem a fideszesektől..Illetve egy nagy katyvasz lesz ideológiailag egy csalódott bűngazdag exfideszes vezeti majd a messiásváró, hitevesztett liberálisokat.
Szóval miért gondolja azt bárki is, hogy ezekkel lehet győzni, ha már 4x nem kellettek?!
Mi nem indulunk semmivel, mi nem vagyunk politikusok.
Annyit tudunk tenni hogy a fidesz ellen szavazunk bárkire.
Én ellenzéki szavazó vagyok, egy darab.
Vagyis inkább voltam, mert bár még mindig, csak egy darab vagyok, de immár, csak szimplán ellenzéki. Nem én alakitom a politikát és belszólásom sincs, hogy milyen pártok indulhatnak a választásnak hazudott szinjátékban.
Én azt tudom megtenni egymagam, hogy nem szavazok többet és nem asszisztálok ahhoz, hogy eljátszuk, hogy itt minden rendben.
Magyar Péter elmondta, hogy az ellenzék is benne van a buliban.
Ezért jó ötlet, mert úgy tűnik, hogy megy a harc, közben meg kaszálnak.
Egyrészt ez nem a pártokon múlik, mert teljesen mindegy kik indulnak, ha a fidesz 0-24 lejárató kampányt tart fent a nagyobb ellenzéki politikusok ellen egy akkora média birodalommal, ami az egész országot lefedi a legapróbb községig bezárólag. Tényleges kampány időszakban pedig korlátlan összegekből indul be a média gépezet a számukra legveszélyesebb politikus ellen. Magát Jézust is indíthatnád, pár hónap után kiderülne, hogy ő is Soros embere, migránsokat hozna be, támogatja az LMBTQ-t ami ugye a gyerekeinket bántaná, van valami korrupciós ügye (amiről 2 év múlva kiderül, hogy kamu hír volt és helyreigazítást kell adnia az origonak) és még folytathatnám a sort…
Másrészt Vona a fideszes időszakot nézve a legerősebb ellenzéki pártot építette fel és ténylegesen betartotta az ígéretét, hogy vissza fog lépni, ha elveszítik a választásokat. De gondolom neked az nem tetszik, hogy szélső jobbos volt, majd a politikailag középre húzódott? Mert ez Orbán papát se kellene hitelesnek tartani, mivel teljesen mást mondd a régi önmagához képest, de ugye a fideszeseknél az ilyen nem baj, mert amit ők csinálnak = tökéletes, amit ellenzék csinál = róóósssz.
" akik már 4-szer jó nagyot buktak a fideszesek ellen?"
Tehát a logikád szerint még csak nem is az mkkp-re, hanem az mszp-re kell szavazni, mert az mszp már valaha egyszer megverte a fideszt többször is.
Az ilyen ökörségeid amúgy hogy működnek Amerikában, ahol 2 párt van összesen és számtalanszor bukott mindkét oldal?
"Úgy gondolom, hogy talán a Kutyapártnak van esélye erősödni"
Valószínűleg nem, főleg azzal, hogy most nem a fidesz, hanem ellenzék ellen pozicionálták magukat, amit Kovács Gergely is elmondott és ezért mondott le.
"talán 2RK (de Vona miatt nem hiszem)"
Tehát annak a pártnak, amit az vezet, aki pont, hogy 3-szor is bukott a fidesz ellen, viszont a jobbik, amiből ezek a bukott emberek elmentek és új vezetése van, annak semmi esélye.
Benned mikor tudatosul, hogy a pártokat emberek vezetik?
"Még kifelejtettem Magyar P új alakuló pártját, ami kb 5-6 %-ot fog elvenni ezektől a pártoktól és valszeg nem a fideszesektől"
Ellenkezőleg. Egy exfideszesre szerinted miért szavazna egy ellenzéki? Mármint egy olyan exfideszesre, aki jól megszedte magát a fidesz alatt és amikor kitúrták akkor állt fel?
Ha szavazókat visz el egy párttól, akkor az a fidesz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!