Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki szavazók mégis...

Az ellenzéki szavazók mégis miért gondolják, hogy frankó azokkal a pártokkal ismét elindulni, akik már 4-szer jó nagyot buktak a fideszesek ellen?

Figyelt kérdés

Komolyan kérdezem. Úgy gondolom, hogy talán a Kutyapártnak van esélye erősödni, esetleg a Mi hazánknak, talán 2RK (de Vona miatt nem hiszem),de a többieknek már lefelé visz az út.

Szóval mit reméltek a bukott gyülekezettől, akiből a választáson résztvevő többség se összefogva, se külön nem kér...

Még kifelejtettem Magyar P új alakuló pártját, ami kb 5-6 %-ot fog elvenni ezektől a pártoktól és valszeg nem a fideszesektől..Illetve egy nagy katyvasz lesz ideológiailag egy csalódott bűngazdag exfideszes vezeti majd a messiásváró, hitevesztett liberálisokat.

Szóval miért gondolja azt bárki is, hogy ezekkel lehet győzni, ha már 4x nem kellettek?!

márc. 13. 07:48
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
30%

"Az ilyen 13 félék vakon hitték az ellenzék 2/3 győzelmét is MZP-vél és itt hittérítettek mindenkit 2022-ben"

Nem, én pont az ellenkezőjét mondtam. Innen már tudjuk, hogy herinctelen hazudozó vagy.

MZP-vel pont az volt a baj, hogy úgy kommunikált, mint a fidesz, ezért sokszor nagyot mondott, amit könnyű volt vinni a fideszes médiába ijesztgetésnek.

Az ellenzék olyan személy kellett volna, aki legalább beszélni tud. Abból az 5 főből Karácsony lett volna a legjobb ilyen szempontból.

"A politikához kevésbé értetek, tehát nem kellene erőltetni."

Ennek ellenére elég jól bejött a számításom 2022-ben is.

Úgy látszik inkább te nem értesz hozzá. :)

"A médiafölényről is elfeldkezel és az átírt választási törvényekről, szóval nem olyan egyszerű elvenni a fityisztől szavazókat"

Nem feledkezem el, csak ahogy a kérdező is megjegyezte. A fidesztől már alapból van egy réteg, ami elpártol.

Ebből a rétegből egy Magyar Péternek van esélye lecsípni és kizárólag neki.

"a választások között mindig csökkent a kormány támogatottsága, de valahogy a választásra, mindig meglett a megfelelő számú szavazat a kétharmadhoz."

Csak ehhez olyan kampány kellett a fidesz részéről.

Pl. 2022-ben láthatóan jobban sikerül, mint korábban. Ilyenkor számított, hogy mit mond az ellenzék élén álló személy, ezért volt rossz MZP, mert a mozgósításban ez számít.

És itt sem kifejezetten a 2/3-ról beszélek, mivel most kifejezetten magas a bizonytalanok aránya, így simán hozhatnak megint 2/3-ot, viszont MAgyar Péter nem az ellenzéknek árt ilyen szempontból.

Ahogy mondtam jött egy külső "erő", aki azt az üzenetet hozta, hogy az ellenzéknek eddig igaza volt. Egy ellenzéki szavazónak szerinted ez mit jelent? Hogy akkor a párt, ami eddig is létezett, az hazudik és átveri a választóját vagy hogy igazat mondott?

"De ugye, akinek nincs esze, az nem tud mivel"

Egyetértek, ezért beszélsz ökörségeket.

márc. 13. 10:05
 22/43 anonim ***** válasza:
50%

"Jakab Péter egy 🤡."

Az, de amgúy az is, aki szmájlikkal kommunikál.

Azért hoztam fel Jakabot, mert jó ellenpélda volt arra, amit a bohóc kérdező felvetett.

márc. 13. 10:06
 23/43 anonim ***** válasza:
41%

#5 "Van egy kínálat, abból kell válasszak. A szavazatommal nem tudok új pártot létrehozni, csak egy már létezőt támogatni. Én magam pedig nem kezdek pártalapítasba."

VAlóban.

Csak akkor jó lenne ha elfogadnád, hogy a fidesz-kdnp-re szavazóknál is pontosan ez a helyzet.

Van egy kínálat és ebből számunkra a fidesz-kdnp a leginkább elfogadható. Ehhez képest te azokra szavazol akik a fidesz-kndp-re szavazókat ezen döntése, választása miatt folyamatosan lenézik, sértegetik, mocskolják.

Amúgy az ellenzéki összefogáson kívül még sok más párt, szervezet is indul a választáson. Ha ők nem tetszenek akkor szavazhatnál másra és ha mindenki ezt tenné, akkor a rossz ellenzéki pártok kiesnének végre a politikából és a helyükre kerülhetnének jobbak.

Ezzel, hogy csak a fidesz ellenében őket bent tartjátok a politikai életben, a parlamentben, ti - az ellenzéki összefogás tagjaira szavazók - tartjátok fenn a bukott helyzetet, hogy nem is lesz más a kínálatban számotokra ami jobban megfelelne.

márc. 13. 10:09
 24/43 anonim ***** válasza:
50%
Na egy megbízott ellenzékmosdató paprikajancsit is körünkben "ünnepelhetünk". Aki ennyire fanatikusan védi őket, az kizárólag hülye lehet vagy a megbízott trolljuk.
márc. 13. 10:14
 25/43 anonim ***** válasza:
30%

#6 "Másrészt Vona a fideszes időszakot nézve a legerősebb ellenzéki pártot építette fel és ténylegesen betartotta az ígéretét, hogy vissza fog lépni, ha elveszítik a választásokat. De gondolom neked az nem tetszik, hogy szélső jobbos volt, majd a politikailag középre húzódott? Mert ez Orbán papát se kellene hitelesnek tartani, mivel teljesen mást mondd a régi önmagához képest, de ugye a fideszeseknél az ilyen nem baj, mert amit ők csinálnak = tökéletes, amit ellenzék csinál = róóósssz."

Vona hülyeséget csinált. Soha nem volt esélye AKKOR legyőzni a fideszt. Sem a győzelmet nem kellett volna megígérnie a szavazóinak, sem kitalálni, hogy ha nem sikerült akkor lemond. A jobbik fennállásának legnagyobb győzelmét érte el 2018-ban és ezt Vona bukássá változtatta a siker helyett ezzel a rossz döntésével. A pártot pedig a szemétre dobta azzal, hogy lelépett, bedobta a gyeplőt és hagyta, hogy az egymással versengő csoportok szétszakítsák.

Nem kellett volna lecserélni a szavazóbázist. Vona nem úgy ment középre, ahogy korábban a fidesz, hogy hagyta elmenni a liberálisokat, majd egyre tágabbra nyitotta a párt kapuit. Vona elkezdte lecserélni a szavazóit balosokra. Ha akkor a szélsőjobboldaliak radikális részét hagyják elmenni, de maradnak jobboldaliak és tartják magukat ahhoz amiért létrejöttek, szemben állnak a gyurcsány vezette balliberális oldallal, akkor ma lehet, hogy Jobbikos kormányunk lenne fidesz-kdnp kétharmad helyett.

A szavazók cseréje nem ugyanaz, mint néppártosodni, ez indította el a szakadást és amikor Vona lelépett, azzal aláírta a párt halálos ítéletét, hiszen szembe kerültek azok akik meg akarták tartani az eredeti szavazóikat azokkal, akik meg a ballibekkel együtt akartak ellenzék lenni.

A jobbik NEM húzódott politikailag középre. Átugrott a szélső jobbról a szélső balra.

márc. 13. 10:16
 26/43 anonim ***** válasza:
70%

#14 "A közvélemény kutatások viszont azt igazolják, hogy a kiábrándult fideszesek mennek a párt nélküli táborba és nem azt, amit te mondasz. És 100 %-ra veszem, ha Magyar Péter pártja megalakul, a jelenlegi ellenzéki pártok támogatottsága le fog csökkenni kb 5-6%-ot."

Én is 100%-ra veszem, hogy meg fog alakulni ez a párt.

Ahogy 100%-ra veszem mi is lesz majd az eredménye - az ami az elmúlt évtizedben minden alkalommal, amikor kitaláltátok, hogy a "csalódott fideszesek" majd mind oda fognak szavazni az új messiásra.

Semmi!

Vagyis nem, nem semmi, mert minden esetben még nagyobb arányban győzött a fidesz.

Még egy újabb párt az ellenzéki oldalon, a "csalódott fideszesek" tömegeit nem látni sehol, ellenben egyre kevesebben szavaznak az ellenzéki összefogás pártjaira.

Nekem tetszik! Várom az új pártot és drukkolok, hogy már most megalakuljon és a nyári választáson sikert hozzon.

A fidesznek.

márc. 13. 10:20
 27/43 anonim ***** válasza:
87%
De jó, lesz egy fidesz 2.0 ugyanazokkal a NER emberekkel.
márc. 13. 10:43
 28/43 anonim ***** válasza:
50%

Én tartós ostromra rendezkedtem be.

A realitás, hogy a fidesz 2 millió birkája akár esik akár fúj megy a vezérürü után és annak a pártnak nem is kell több.

A magam részéről annyit tehetek a leváltásukért, hogy egy ellenzéki listára éss/vagy pártra adom le a szavazatomat és nem maradok sunyin otthon, mindenféle falmelléki indokkal, hogy nincs kire szavazni.

Ez 2002-ben és 2006-ban is bevált, lehet hogy 2026-ban is be fog. De az még 2 év.

márc. 13. 11:04
 29/43 anonim ***** válasza:
59%
Csak azóta százszor átírták a választási törvényeket, megváltoztatták a médiát és párttámogatást. Szóval az nem fog beválni mint 2006-ban. Persze, aki szereti magát hitegetni már 14 esztendeje, annak hajrá.
márc. 13. 11:07
 30/43 anonim ***** válasza:
32%

Mint mondtam én ennyit tehetek.

És ha az összes sunyi, aki csak kifogást keres ennyit megtenne, akkor a fidesznek kevés volna a 2 millió szavazó

márc. 13. 11:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!