Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányok miért nem szeretik...

A cigányok miért nem szeretik a motorosokat, a rockzenét pl?

Figyelt kérdés
Volt egy cigány kollégám, az nem is beszélt velem, miután mondtam neki, hogy motoros találkozóra megyek nyáron. valamiért viszolyognak a fehérekből összeállt seregektől.

márc. 12. 17:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%

#10- Nem ismerem az számokat, de van egy olyan érzésem hogy te is csak a borsodi mintával tudsz jönni :D Somogyi vagyok, egy kis faluban élek, és mindkét szülőm roma volt. Apám a 60-70-es években nagyvároskban dolgozott építkezéseken, gazdaságokban ahol a magyarok nem tettek egymás között különbséget, csak úgy hívták egymást"kenyeres pajti"!

Az alapvető probléma megoldását nem én fogom megmondani, legalábbis újat nem, de amíg az edukáció terén nem lesz változás, amíg a cigányság nem termel ki magából egy értelmiségi réteget, amíg... sok idő az amíg lesz- már ha lesz- valami változás. A politikai elitnek nem célja a gondolkodó kisebbség kitermelése, hiszen akkor nem lehet szavazatot venni 5 kg krumpliért. És ha az alacsony IQ, EQ- hiánnyal párosul, az megalapozza a borsodi szitut :D

Nem mindig tudok elmenni a sztereotípia mellett, bár kétségtelen hogy a cigányság sok esetben tesz róla. De! Nem kevesen vannak olyanok, akik bárkivel megállják a versenyt, emberséget illetően! Ha évtizedek óta ténylegesen létezne a törekvés a kisebbség felzárkóztatására, ha ez megmutatkozhatna az oktatásban, ha lenne mit továbbadni a következő generációnak, ha lenne megfelelő családi minta... egy csomó ha...

Nekem baromi szerencsém volt! Olyan szüleim voltak, amilyenről sok magyar is csak álmodhat. És ez nem kamu! Baromi csórok voltunk, de ezt leszámítva boldog és kiegyensúlyozott gyerekkorunk volt a testvéreimmel. Pedig mindkét szülőm 6-8 évesen vesztette el az apját a háborúban. Na igen, a Don kanyar... picit elkanyarodtam :D

Szerintem érdemes nyitottnak maradni a másik ember felé, függetlenül attól miféle tapasztalatok intik az ellenkezőjére. Hál Istennek nem vagyunk egyformák :) Na mármost, mivel az előbb nem lőttem ki a kérdést a listámból, most megteszem! Béke veled :)

márc. 12. 19:55
 12/16 anonim ***** válasza:
24%

Nem olvasom végig. Ez a játék arról szól hogy ki tud úgy kiírni egy kérdést hogy ne legyen szabálysértő. De azért elég irritáló legyen hozzá hogy sokan válaszoljanak.

Ha sok választ kapsz te nyertél!

[link]

márc. 12. 19:55
 13/16 anonim ***** válasza:
49%
márc. 12. 22:02
 14/16 anonim ***** válasza:
49%
Ennél jobb zene nincs!
márc. 12. 22:03
 15/16 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel a kérdéssel feltámasztottál egy SS osztagot.
márc. 13. 11:22
 16/16 anonim ***** válasza:

"Nem olvasom végig. Ez a játék arról szól hogy ki tud úgy kiírni egy kérdést hogy ne legyen szabálysértő. De azért elég irritáló legyen hozzá hogy sokan válaszoljanak.

Ha sok választ kapsz te nyertél!"

Ha ez igaz, akkor a fordítottja is igaz, nevesül az hogy egyesek pedig (pl te) direkt azt keresik hogy a nekik nem tetsző vagy a világnézetükkel nem azonos nem az ő prekoncepciójukat támogató kérdéseket hogyan lehet megfúrni/eltüntetni/jelenteni. Valahogy a te fajtád (és mielőtt ebbe akarnál belekötni, természetesen nem az etnikumra gondolok hanem a magadfajta kommentelőre) sem különb a deákné vásznánál de közben meg van róla győződve micsoda nagyszerű ember. Hát a francokat.

jún. 24. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!