Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosokat a motor tolásáért...

Motorosokat a motor tolásáért tényleg szoktak büntetni?

Figyelt kérdés

Tudjátok van ez az eszement, nem normális szabály hogy csak a gyaloglás , a bicikli vagy a segédmotoros kerékpár tolása számít gyalogos közlekedésnek.

De a motorkerékpárra ez már jogilag nem áll. Tehát jogilag motort tolni szabályosan csak az úton lehet, már azért is jogosan büntethetnek ha járdán tolom, vagy egyirányú utcában vagy sétálóutcában vagy áttolom egy zebrán stb.

Ezt a hülyeséget miért nem javítják ki, vagy direkt van? Miért???

2023. febr. 11. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert járműnek számít, és az autót sem tolhatod olyan úton ami el van zárva az autósok elöl. Tudom roppant hülye példa és én sem értek egyet ezzel a szabálylal túlságosan de ez van és kész. Út szélén kell tolni a motort, kész ennyi, ez a szabály be kell tartani.
2023. febr. 11. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Mi a hülyeség ebben? Járdán semmi keresnivalója nincs, kivéve a várakozást, az is csak akkor ha van mellette még 1,5 méter (?).

A tolt jármű is csak a menetiránynak megfelelően mozoghat, azaz egyirányú utcában ellenkezőleg nem. De kétirányún is csak a megfelelő oldalon.

Zebrán akkor, ha felveszed az öledbe.

Miért? mert balesetveszélyes.

2023. febr. 11. 18:29
 3/5 anonim válasza:
Talán magasabb tömeg miatt van. Egy tolt autó például elüthet valakit, nem biztos hogy meg tudjuk fogni. Ha még lejtő is van el is szabadulhat még nagyobb katasztrófát okozva. 100+ kilós motor rádől valakire bele is halhat..
2023. febr. 11. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Fene tudja. Amkor motorom volt én sosem toltam. Ráültem és mentem.

Azért motor, nem pedig talicska. :D

2023. febr. 11. 20:25
 5/5 anonim válasza:
Na jó de ha leáll és nem ért hozzá vagy éppen ért hozzá de nincs szerszám?
2023. febr. 12. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!