Milyen gyakran igazoltatnak a rendőrök nagy motorosokat?
Rendőr és rendőr között is lehetnek különbségek, hozzáállásban, és szakterület ismeretben is.
Egy közlekedési ismeri a KRESZ-t, ha megnézi a forgalmi engedélyben lévő adatokat, és a jogosítványt azonnal látja, hogy rendben vannak-e (motor teljesítménye vs jogosítvány kategória)
Egy közbiztonságis lehet nem ismeri a KRESZ minden apró részletét (meglepő?), de inkább abból indulj ki, hogy képben van.
Nem kell mobil mérőpaddal szaladgálni, ha a jármű műszakilag gyanús, berendelik az NKH-hoz műszaki felmérésre. Erre többnyire engedély nélküli átalakítás, vagy okmányhamisítás gyanúja esetén kerül sor, tehát nem gyakori eset, a hétköznapi eset az, amikor a motor forgalmijában olyan adatok vannak, ami meghaladja az A2-re érvényes teljesítményt.
Ritkán, esetleg városon kívül futhatsz bele leghamarabb egy igazoltatásba.
De rüheltem egy éve ezt az A2 mizériát, nekem egy A2-re "fojtott" Z750-es kawám van (azóta már van korlátlan jogsim), viszont hiába "fojtott" a 110ló több mint a 48 duplája amit a kresz elfogad A2-höz. Szerintem ez a 48ló nagyon rosszul van belőve az A2 kategóriához, mert a GS500-on kívül nem sok választás van, a CB500 sok, az ER-5 hátul dobfékes, az "új" motor amiből meg van gyárilag A2 teljesítményű az meg "kezdő" motornak 1,5-2misi kicsit sok és ezért a pénzért is csak egy A2 kategóriás 500ccm körüli motort kapunk.
Tegnap egy kerthelységben zabáltunk, mellettem a motor. Elment mellettem a rendőr. Aztán megint. Még ötször fordult mire végeztünk a kajával. Jött is utánam szirénázva. Papírok rendben. Alkoholteszt: először nem jelzett ki semmit, azt mondta biztos rossz az elem. Kicserélte. Megint nem jelzett.
Csak a sörösüveget látta a fsz az asztalon, azt hitte most fogott egy ittas vezetőt, csak azt nem látta hogy alkoholmentes :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!