Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szoltok a ma reggeli...

Mit szoltok a ma reggeli remek filmecskehez?

Figyelt kérdés

Navalnij halala emlekere az M1 Hiradonak az volt a legfontosabb dolga, hogy ma reggelre osszeusson egy aljas karaktergyikolos filmet Navalnijrol. Halalaban beletapostak abba az emberbe, aki indulni mert putyin ellen.

Mindig azt gondolom, hogy a Fidesz media es propaganda mar nem lehet aljasabb, erre mindig alulmuljak magukat.

2024. febr. 28. 08:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Egyre szánalmasabb a mosakodásod :DDD

Nem az összes iszlám emberről volt szó, hanem azokról, akik felrobbantják magukat vagy más módon veszik el a "hitetlenek" életét.

Ha az összes iszlám hívő terrorista is lesz egyben, akkor igen, az összes.

Addig meg ne keverd a szezont a fazonnal :D

2024. febr. 28. 10:36
 22/34 anonim ***** válasza:

"Tehát putyin beavatta navalnijt, hogy mire készül 1 év múlva. Aham."

Fogalmam sincs, hogy ki miről avatott be kicsodát, de azért a Szovjetunió felbomlása után nem volt ritka, hogy volt szovjet tagországok, háborúba kerültek Oroszországgal. Grúziával sem ez volt az egyetlen háborújuk, a csecsenekkel is volt több. Navalnij orosz nacionalistaként nyilván nem kedvelte a csecseneket, bírálta is a csecsen vezetőt, és gondolom grúziával sem lehetett jó barátságban.

"Ezzel is csak azt bizonyítod, hogy nem számít, mit látsz, az számít, mit akarsz látni."

PONTOSAN!!!! Ez az egésznek a lényege! Erre akarok kilyukadni. Ha egy politikus ennyire félreérthetően fogalmaz, nem egyenesen azt mondja ki, hogy a terroristák ellen kell harcolni, hanem random bejön egy allah akbar felkiáltású egyén, az átlagos polgár ebbe azt lát bele amit akar. És szerinted az átlagos polgár ebbe nem azt látja bele, hogy minden iszlamista egy csótány terrorista? Egy átlagos, propagandával könnyen megvezethető-félrevezethető ember ha meg lát egy ilyen videó után egy muszlimot, akkor nem fog Ő is a légycsapóért nyúlni, hisz aki "Allah akbar" az egy csótány?

"De az allah akbar felkiáltás és a robbanás a videóban EGYÉRTELMŰEN nem a grúz emberek, hanem a szélsőséges iszlám terroristák ismertetőjele." Akkor miért nem hangzik el ez? Hol hallod a videóban azt, akár apróbetűs részben, hogy nem minden iszlám vallású ember csótány, csak az, amelyiknek van bomba a testére erősítve? Általánosítva van bemutatva ez a vallás és egybe van hozzá kötve a terrorizmus.

Ha valami zsidó vallási felkiáltással rontott volna be az ember, akkor egyértelműen a szélsőséges izraeli fanatikus csoportokra utalt volna, véletlenül sem lehetett volna összemosni a jelenetet azzal, hogy a zsidók a csótányok, igaz?

Ebből a videóból is a hétköznapi emberek számára egyértelműen kijön, hogy az iszlámmal semmi baj nincs, az iszlám vallású emberek teljesen békések, nincs okunk tőlük tartani. Ez jön le egy átlagos, krumplival megvásárolható szavazó fejében? Igaz?

NE A SAJÁT FEJEDDEL GONDOLKOZZ! Oké, hogy Te különbséget tudsz tenni iszlám és iszlám terrorista között, de egy ilyen videó után egy 140 milliós országban szerinted a többség különbséget fog tenni?

Én is felfogom, hogy valószínűleg nem a békésen kecskéjét legelésztető, békés muszlim családapákat nevezi csótányoknak, de egy átlagos 1 bites gondolkozású ember nem fog különbséget tenni az iszlám vallás és a terrorista öngyilkos merénylő között.

A Fidesz kétharmada is erre a népbetegségnek számító blődségre, egy bites gondolkozásra alapoz.

"Az, hogy pedorbánnak kellett egy indok, amire hivatkozva kiállhat putler mellett navalni ellenében oké, de ti még az önnálló látás és hallás birtokában sem vagytok??"

Én nem vagyok önálló hallás és látás birtokában? Szerinted ki mondta meg Nekem, hogy fikázzam Navalnijt, fikázzam Orbánt, és fikázzam Putlert? Kitől kaptam ezt az utászt?

Te mennyire látsz önállóan? Annyit látsz, hogy van Putyin, akit utálsz, van Putyin ellensége, akiről semmit nem tudsz kb, de cserébe tövig szopod a farkát, mert hát az ellenséged ellensége a barátod.

Navalnij is a videóban erőszakot mutatott be és a terrorista erők elleni harcot, ha már ennyire ragaszkodunk ehhez. Ha Ő került volna hatalomra, szerinted nem a katonai erejére támaszkodott volna? Szerinted Ő békés eszközökkel kezelte volna a konfliktusokat, miközben egy kampányvideóban is vagy minek nevezzük ezt, egy pisztollyal a kezében áll egy halott terrorista mellett. Ő szerinted a békére törekedett volna?

Miért hihetetlen számodra hogy akik ilyen magas körökben mozognak, azokat csak a hatalom érdekli?

"De az energiatakarékosságba bele lehet magyarázni ugye?? Ha azt mondja, használjunk kevesebb vizet, mondjuk mosogatógép használatával folyóvíz helyett, abba bele lehet érteni azt is, hogy kevesebbet fürödjünk, mert az is takarékosság."

Minél konkrétabban fogalmaz valaki, annál kevesebb dolgot lehet belelátni.

Navalnij konkrétan fogalmazott? Nem. Bele lehet látni különböző, egymásnak akár ellentétes dolgokat? Igen. Hisz Mi ketten is jelenleg éppen erről vitázunk. És Mi csak ketten vagyunk. 140 millió ember hány féle dolgot láthat ebbe bele? Főleg a nacionalista, rasszista, soviniszta rétegek?

Egy politikusnak különösen nagy figyelemmel kell lennie arra, hogy mit és hogyan mond, hogy a 8 általánost éppen elvégzett munkanélküli is, meg a mérnök is ugyanazt értse meg abból amit mond.

De miért nem felelsz az orbános példámra?

Ha Ő csinált volna egy pontosan ugyanilyen videót, ugyanezekkel a szavakkal, Nála is egyértelműen kijelentenéd, hogy Ő bizony a gonosz csúf terroristák ellen hergeli a népet, vagy Nála azt mondanád, hogy rasszista, és gyűlöli az összes muszlimot?

Próbáld néha az ellenkező oldal szemével nézni a dolgokat.

Ha a véleményemre vagy kíváncsi ezekről a személyekről, akkor Putyin húzzon haza a rákba, fizessen kárpótlást Ukrajnának, Orbán mondjon le, és az egész Gyurcsány oldal is húzzon a f*szba, és Navalnij meg iszlám ellenes videót csinált.

2024. febr. 28. 10:56
 23/34 anonim ***** válasza:

"Nem az összes iszlám emberről volt szó, hanem azokról, akik felrobbantják magukat vagy más módon veszik el a "hitetlenek" életét."

Én nem láttam a videóban azt, hogy felrobbantotta magát. Azt láttam, hogy egy iszlám valláshoz köthető kifejezést használó ember tart Navalnij felé, akit lelő. Te látod rajta a bombákat? Látsz Nála fegyvert? Egy ilyen videó után egy egyszerű gondolkodó orosz különbséget fog tenni iszlám ember és iszlám ember között? Vagy az összesnél azt figyeli, hogy nincs-e a ruhája alatt bomba?

2024. febr. 28. 10:58
 24/34 anonim ***** válasza:

Illetve új példa!

Ha Én csinálnék egy ugyanilyen videót, végig csotányozva benne, hogy milyen légycsapóval lehet őket kiirtani, majd hirtelen bejönne a képbe egy Dávid nevezetű ember, kabáta hátán egy hatalmas Dávid csillaggal, majd "Sálom! kiáltással nekem szaladna Én meg egy előkapott pisztollyal lelőném, majd azt mondanám, hogy az ekkora csótányokra nagyobb légycsapó kell, akkor Te ebben nem éreznél egy icike-picike-induri-pinduri kis antiszemitizmust sem? Egyértelműen levágnád, hogy Én csak a zsidó fanatikus elmebetegek kiirtását reklámoztam, a sima zsidókkal semmi bajom sincs? Csak erre az egyre felelj! Illetve ne is csak a Te szemszögedből, hanem szerinted, mondjuk a 9-10 millió magyarból hány érezné ezt antiszemitának és hány értené, hogy Én csak a szélsőséges zsidókat akarom kivégezni?

2024. febr. 28. 11:13
 25/34 anonim ***** válasza:

Azért kíváncsi lennék, ha egy ilyen muszlim alak rohanna feléd allah akbar felkiáltással, vajon mit tennél:

a) rohannál

b) üdvözölnéd

Pont ezt teszik a vallási szélsőségesek, amit te is. Kiforgatják a mondanivalót a saját érdekeiknek megfelelően.

Mivel a grúzok alig 10%-a muszlim, még kevesebb a szélsőséges köztük, elég nehezen hihető, hogy egy 10%-os muszlim lakosságú országot kell érteni egy vallási szélsőséges által elkövetett támadás megakadályozása mögött, egy videóban. Ha ez volt, amit a közmédia össze tudott szedni navalnij ellen, akkor az ember egy szent volt. Én is gyűlölöm a vallási szélsőséges megtvévesztett embereket, akik ártatlanokat gyilkolnak holmi idióta parancsokat követve.

Miért nem a törököket kell érteni például a videóban, ahol 99% muszlim van? És ha őket értjük, akkor sem a muszlimok ellen szól, hanem a szélsőséges muszlimok ellen!

Ne magyarázzuk már a nyilvánvalót kérem szépen.

Ez csak egy videó, nem volt szó benne patkányokról, sem a grúzokról.

2024. febr. 28. 11:13
 26/34 anonim ***** válasza:

24

Ha a zsidó szélsőségesek (nem tudok ilyen bűntettekről) is Sálom kiáltással robbantanák fel magukat, vagy fejeznék le a keresztényeket, vagy ölnék meg valahogy, akkor igen, a zsidó szélsőségesek ismertető jegyeit felismerném benne és támogatnám, hogy meg kell ölni őket.

Mivel ilyenről nem tudok, ezért a videód ezzel a tartalommal antiszemita lenne, mivel a zsidóságról nincs ilyen kialakult, kép, ahol Sálom kiáltással embereket ölnének évtizedek óta...

2024. febr. 28. 11:17
 27/34 anonim ***** válasza:

"Mivel a grúzok alig 10%-a muszlim, még kevesebb a szélsőséges köztük, elég nehezen hihető, hogy egy 10%-os muszlim lakosságú országot kell érteni egy vallási szélsőséges által elkövetett támadás megakadályozása mögött, egy videóban. Ha ez volt, amit a közmédia össze tudott szedni navalnij ellen, akkor az ember egy szent volt. Én is gyűlölöm a vallási szélsőséges megtvévesztett embereket, akik ártatlanokat gyilkolnak holmi idióta parancsokat követve."

Ebben igazad van. Esélyes, hogy szerintem inkább a csecsenekre célzott, vagy akár terroristákra. Teljesen mindegy ez a része. Én értem amit Te írsz, de Te nem érted amit Én írok. Én nem azt mondom, hogy Navalnij rasszista és ez a videó is egyértelműen minden iszlám ellen szólt, Én azt mondom, hogy ez a videó borzalmasan félreérthető, "Kiforgatják a mondanivalót a saját érdekeiknek megfelelően." szerinted egy fanatikus szélsőséges nacionalista orosz csoport vezetője nem fogja kiforgatni Navalnij szavait, hogy igazolja azt az állítását, hogy minden iszlamista az egyenlő a terroristával?

Pont ezért mondom, hogy ennyire szabadon, ennyire konkrétumok nélkül egy politikus nem adhat elő semmit, mert borzalmasan könnyen félreérthetik, illetve belemagyarázhatnak dolgokat pont az olyanok, akiknek nem kéne.

Ez a videó kb ezüst tálcán kínálja azt, hogy utáljuk az iszlámokat. Évekkel később is még a magyar média is rá tudott találni és bele tudott kapaszkodni. Amikor ez friss volt és nem itt Magyarországon, hanem Oroszországban, szerinted sokan nem tudták ebbe a videóba belelátni az iszlám utálatot?

2024. febr. 28. 11:22
 28/34 anonim ***** válasza:
kialakult, kép = sztereotípia? Mint hogy ha látsz éjszaka 3 cigány fiatalt Veled szembe jönni, akkor tedd el a telódat? Az sem rasszizmus, csak egy egészséges, évek alatt kialakult kép a cigányokról?
2024. febr. 28. 11:23
 29/34 anonim ***** válasza:

"Ha a zsidó szélsőségesek (nem tudok ilyen bűntettekről) is Sálom kiáltással robbantanák fel magukat, vagy fejeznék le a keresztényeket, vagy ölnék meg valahogy, akkor igen, a zsidó szélsőségesek ismertető jegyeit felismerném benne és támogatnám, hogy meg kell ölni őket.

Mivel ilyenről nem tudok, ezért a videód ezzel a tartalommal antiszemita lenne, mivel a zsidóságról nincs ilyen kialakult, kép, ahol Sálom kiáltással embereket ölnének évtizedek óta..."

Látod? Megint nem feleltél, illetve rosszul-hiányosan. A kérdésem lényege a 9-0 millió magyar, akik közül rengeteg az egybites krumplibogár. Az Ő fejükkel gondolkozva, szerinted Ők nem azt látnák bele a videóba, hogy zsidók=veszélyes és meg kell ölni?

2024. febr. 28. 11:29
 30/34 anonim ***** válasza:

11:23

Pontosan. Ha 3 cigányt látok velem szembe jönni akkor átmegyek az út túloldalára. Biztos nem szólítottak még le szevasz tesó nincs egy cigid dumával ha nincs akkor meg adj egy kicsit kölcsön jó a telód is stb.

A cigányok tehetnek a róluk kialakult képről. Nem mindegyik olyan, de lomtalanításkor például megszaporodnak a besurranó tolvajlások biztos véletlen és nem rasszista az, aki ilyenkor fokozottan védi az értékeit.

Értem amit írsz de te azt mondod félreérthető én meg azt, hogy csak a szándék kell. A fideszesek azt is mondták, hogy márkizaj indiába küldené őket orvoshoz. Ilyet sem mondott soha. Teljesen másról volt szó.

Akkor az a beszélő hibája, hogy használ olyan szavakat, amiket kiragadva meg lehet változtatni az értelmét?

Ugyan már.

Az M1 videó egy kamu, teljesen mást magyaráz bele a bemondó qrv mint amiről szólni akar. Bárkinek a beszédét ki lehet forgatni, el lehet torzítani, jelentését meg lehet változtatni.

Ez nem érv.

Megnéztem többedszer az M1 videót, ami biztosan olyan részleteket ragad ki, ami eleve félrevezető, de még így sem az jön át, hogy a grúzok ellen, hanem vallási szélsőségesek ellen uszít.

Nem gondolom, hogy a csecsen nép abból állna. Ahogy a cigány nép sem csak lop meg hazudik, de valljuk be, jellemző rájuk.

A skótokat sem véletlenül tartják zsugorinak, az angolokat igénytelennek, a franciákat mosdatlannak, a magyarokat agymosottnak.

2024. febr. 28. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!