A balliberális ellenzék miért hivatkozik arra, hogy a fidesz rendszer miatt nem nyer, amikor 2010-ben sem nyert és azóta sem ?
Imádom, hogy ha lemered írni, hogy szar az ellenzék, akkor csak is fideszes lehetsz.
Ezt a logikát kifejtené nekem valaki?
"Imádom, hogy ha lemered írni, hogy szar az ellenzék, akkor csak is fideszes lehetsz.
Ezt a logikát kifejtené nekem valaki?"
Hagyjad. Nincsen benne logika. Én pl egyszerre vagyok náci, balliosi, és fideszes:))
Okkal, okkal hivatkozik erre. a bal, balliberális, balliberális ellenzék.
Bár, az az apró probléma, hogy ma Magyarországon, nincs olyan, hogy balliberális ellenzék :(
2010-ben részben az öszödi beszéd miatt nyertek. Részben azért mert ellenzékből megbénították a parlament működését. Gyakorlatilag mindent leszavaztak. Plusz 2006-tól az önkorik többségét elfoglalták, és eladósították.
Tehát mehetett a propaganda, hogy a kormány eladósította az országot, nem tud törvénykezni, hazudnak éjjel-nappal. Már akkor látszott hogyan fognak "kormányozni"
De! Ha kormánynak nincs 2/3-a, akkor nem tudnak semmit megszavazni. Emlékszem jól, hogy fidesz ezt csinálta ellenzékből.
Persze volt amit egyhangúlag, pl a fizetés emelésüket...
"senki nem képes ellenzékből megbénítani a parlament működését."
De képes. 1998-2010 között senkinek nem volt 2/3-os parlamenti többsége, legfeljebb feles. 2006-2010 között a parlament semmilyen 2/3-os törvényt nem tudodd hozni vagy módosítani, mert az ellenzekben lévő Fidesz ezt simán blokkolta ( mondhatni amikor még működtek e fékek és ellensúlyok ).
A fidesz képviselői kivonultak a szavazás előtt így a parlament határozatképtelen lett.
2010 az más volt. Beérett a szocik sz@r gazdaságpolitikája,beütött a 2008-as gazdasági világválság, Gyurcsányt lemondatták jött Bajnai+Oszkó "szakértő kormánya" ami rendet rakott, bár ez fájdalmas volt.
A Fidesz szavazóinak száma nem változott érdemben 2002-2010 között, viszont az MSZP elvesztette a szavazóinak több mint felét - nem véletlenül. Így lett 2/3.
Azóta a Fidesz a rendszer minden elemét megváltoztatta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!