Novák Katalin visszaélt a hatalmával?
ma 21:15
A prostituált legalább megdolgoznak a pénzükért. A fideszesek nemigen.
Nem először és nem is utoljára élt vissza a hatalmával Novák.
Mert azt ugye nem hiszi el senki, hogy nem kap a havi 4,5 millás "nyugdíja",szolgálati autója,cselédsége és titkársága mellé valami jó kis közhatalmi melót, hogy tovább rombolhasson?
Csak éppen most már nem teszik a kirakatba.
Novák Katalin rengetegszer visszaélt a hatalmával, és ennek több formája is volt.
Szerintem visszaélésnek számít az amikor a elnöki jogával, hatalmával él, de úgy, hogy azzal nem a köztársaság javát szolgálja, márpedig erre esküdött fel, elvileg ez lenne a feladata. Legalábbis a mindenkori köztársasági elnök feladata ez lenne. Még egyszer: tehát ha a hatalmat nem ebből a célból használja, hiába van hozzá meg a joga, az az én szememben visszaélésnek számít.
Ennek egy bugyrát már korábban felsorolta valaki, de megismétlem:
Másik amikor az, hogy a köztársasági elnök a jogállamban egyfajta fék- és ellensúly szereppel kell hogy bírjon, nem véletlenül kell aláírnia a törvényeket, és van joga Alkotmánybíróság elé terjeszteni, vagy visszaküldeni megfontolásra.
"aki jót cselekedhet, de nem teszi azt, bűne az annak."
Ilyen esetben maga a cinkos mulasztás is visszaélés, erről elég keveset beszélnek, pedig elég sok kétes törvényt írt alá.
Visszaélt a hatalmával akkor is, amikor bűnösök (Orbán, Balog, és ki tudja még, ki) felbujtására bűnösöknek adott kegyelmet. Joga, hatalma ehhez nem vitatható, de mivel nem a köztársaság érdekét szolgálta vele, visszaélt azzal.
Visszaélt továbbá a hallgatásával is: nem csak lemondania kellett volna, amivel csupán csak látszólag vállalta a felelősséget, és egyesek mártírt próbálnak avatni belőle, a bocsánatkérése akkor lett volna teljes, ha számot ad: kinek a megbízásából, bíztatására cselekedett így és milyen megfontolásból működött velük együtt.
Ezt erkölcsi joga lenne a népnek tudnia, főleg az áldozatoknak, de ezt a jogukat megsértette, pedig ezt egyetlen jogszabály sem tiltja.
Szóval Schmitt Pál és Novák Katalin is Rendesen visszaélt a hatalmával.
És akkor is visszaél, amikor nem pártatlanul cselekszik, amikor saját pártját népszerűsíti befolyását, tekintélyét, címét bevetve. Erre is rengetegszer volt példa, valamint a Fideszre jellemző pávatánc remek kelléke volt.
Ő csak egy báb, egy celeb volt, azt tette, amire utasították, holott elvileg önálló hatalommal, fékkel és ellensúllyal rendelkezik, amivel számtalanszor kellett volna élnie a jogállam védelme érdekében, de cserben hagyta, és ezzel elárulta a hazáját.
Komolyan azt mondod, hogy Orbánt még soha nem hallottad hazudni?! :D
Orbán egész biztos, hogy tudott a kegyelmi ügyről, és szerintem ő volt az egyik, aki ráhatott Balog mellett, vagy a fő. Csak éppen senki nem sejtette, hogy az ügy kiderülhet.
Orbán nyilván soha nem fog a nyilvánosság elé állni, és azt mondani, hogy hát igen, én is javasoltam, és most visszavonulok, mert vállalhatatlan, amit tettem... Eddig is hazudott, ezután is hazudik.
Nyilván, ha már bebuktak a csajok, mert véletlenül kiderült, akkor ők elviszik a balhét, és kussolnak. Orbán meg eljátssza, hogy semmiről semmit nem tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!