Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Novák Katalin visszaélt a...

Novák Katalin visszaélt a hatalmával?

Figyelt kérdés
Mondhatjuk ezt? Mi fogja biztosítani, hogy az új köztársasági elnök nem fog visszaélni a hatalmával?

febr. 22. 17:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
67%

ma 21:15

A prostituált legalább megdolgoznak a pénzükért. A fideszesek nemigen.

febr. 22. 21:31
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem először és nem is utoljára élt vissza a hatalmával Novák.

Mert azt ugye nem hiszi el senki, hogy nem kap a havi 4,5 millás "nyugdíja",szolgálati autója,cselédsége és titkársága mellé valami jó kis közhatalmi melót, hogy tovább rombolhasson?

Csak éppen most már nem teszik a kirakatba.

febr. 24. 19:57
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Novák Katalin rengetegszer visszaélt a hatalmával, és ennek több formája is volt.

Szerintem visszaélésnek számít az amikor a elnöki jogával, hatalmával él, de úgy, hogy azzal nem a köztársaság javát szolgálja, márpedig erre esküdött fel, elvileg ez lenne a feladata. Legalábbis a mindenkori köztársasági elnök feladata ez lenne. Még egyszer: tehát ha a hatalmat nem ebből a célból használja, hiába van hozzá meg a joga, az az én szememben visszaélésnek számít.

Ennek egy bugyrát már korábban felsorolta valaki, de megismétlem:

[link]

Másik amikor az, hogy a köztársasági elnök a jogállamban egyfajta fék- és ellensúly szereppel kell hogy bírjon, nem véletlenül kell aláírnia a törvényeket, és van joga Alkotmánybíróság elé terjeszteni, vagy visszaküldeni megfontolásra.

"aki jót cselekedhet, de nem teszi azt, bűne az annak."

Ilyen esetben maga a cinkos mulasztás is visszaélés, erről elég keveset beszélnek, pedig elég sok kétes törvényt írt alá.

Visszaélt a hatalmával akkor is, amikor bűnösök (Orbán, Balog, és ki tudja még, ki) felbujtására bűnösöknek adott kegyelmet. Joga, hatalma ehhez nem vitatható, de mivel nem a köztársaság érdekét szolgálta vele, visszaélt azzal.

Visszaélt továbbá a hallgatásával is: nem csak lemondania kellett volna, amivel csupán csak látszólag vállalta a felelősséget, és egyesek mártírt próbálnak avatni belőle, a bocsánatkérése akkor lett volna teljes, ha számot ad: kinek a megbízásából, bíztatására cselekedett így és milyen megfontolásból működött velük együtt.

Ezt erkölcsi joga lenne a népnek tudnia, főleg az áldozatoknak, de ezt a jogukat megsértette, pedig ezt egyetlen jogszabály sem tiltja.

Szóval Schmitt Pál és Novák Katalin is Rendesen visszaélt a hatalmával.

febr. 25. 08:04
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

És akkor is visszaél, amikor nem pártatlanul cselekszik, amikor saját pártját népszerűsíti befolyását, tekintélyét, címét bevetve. Erre is rengetegszer volt példa, valamint a Fideszre jellemző pávatánc remek kelléke volt.

Ő csak egy báb, egy celeb volt, azt tette, amire utasították, holott elvileg önálló hatalommal, fékkel és ellensúllyal rendelkezik, amivel számtalanszor kellett volna élnie a jogállam védelme érdekében, de cserben hagyta, és ezzel elárulta a hazáját.

febr. 25. 09:19
 25/28 A kérdező kommentje:
Na tessék, Orbán Viktor is azt mondta, hogy a kegyelmi ügyben a helyes döntés az elutasítás lett volna. Ennyit arról, hogy Novákot bábként mozgatták volna. Tudta ő jól, hogy mit ír alá.
febr. 27. 01:19
 26/28 anonim ***** válasza:
Az fogja biztosítani, hogy végre beszüntetik ezt a titulust, miután már ketten is belebuktak másfél év után
febr. 27. 18:21
 27/28 anonim ***** válasza:
68%

Komolyan azt mondod, hogy Orbánt még soha nem hallottad hazudni?! :D

Orbán egész biztos, hogy tudott a kegyelmi ügyről, és szerintem ő volt az egyik, aki ráhatott Balog mellett, vagy a fő. Csak éppen senki nem sejtette, hogy az ügy kiderülhet.

Orbán nyilván soha nem fog a nyilvánosság elé állni, és azt mondani, hogy hát igen, én is javasoltam, és most visszavonulok, mert vállalhatatlan, amit tettem... Eddig is hazudott, ezután is hazudik.

Nyilván, ha már bebuktak a csajok, mert véletlenül kiderült, akkor ők elviszik a balhét, és kussolnak. Orbán meg eljátssza, hogy semmiről semmit nem tud...

febr. 27. 21:56
 28/28 anonim ***** válasza:
szerintem inkább Orbán élt vissza Novák hatalmával.
febr. 28. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!