Novák Katalin visszaélt a hatalmával?
Figyelt kérdés
Mondhatjuk ezt? Mi fogja biztosítani, hogy az új köztársasági elnök nem fog visszaélni a hatalmával?febr. 22. 17:04
1/28 anonim válasza:
Egy köztársasági elnök adhat kegyelmet, az más kérdés hogy ez nem tetszett a jónépnek, belebukott, ennyi.
2/28 anonim válasza:
Meg kellett volna fontolnia mit ír alá , az ellenzek kapva kapott az alkalmon, ez nagy baklövés volt.
3/28 anonim válasza:
Novák Katalinnak sosem volt 6alma, neki max 5almát osztott ki Orbán Viktor, azt is mind megette,mint egy jóllakott óvodás.
4/28 anonim válasza:
Rohadt sok kegyelmi ügy van, és totál átláthatatlan az egész. Itt csak véletlenül derült ki, de nyilvánvaló, hogy mentegetik a fideszeseket.
A hatalmi visszaélés a ner-ben renszerszintű, novák és a mindenkori fidesz által választott államfő visszaél a hatalmával, mert az a funkciója.
Isten az egész maffiabandát úgy segélje, ámen!
5/28 Fsms válasza:
A döntés erősen aggályos volt, de nem élt vissza a hatalmával.
6/28 anonim válasza:
Élt a hatalmával, ennyi. Bármilyen kegyelmi ügy megosztó lehet. Mégis élnek vele.
7/28 A kérdező kommentje:
Orbán Viktor alkotmánymódosítást kezdeményezett, ami megvonna bizonyos jogokat a köztársasági elnöktől. Úgy gondolom, hogy ez eléggé egyértelműen mutatja, hogy hatalmi visszaélés történt.
febr. 22. 17:31
8/28 anonim válasza:
Nem történt hatalmi visszaélés , rossz döntés volt ennyi.
9/28 anonim válasza:
Ez nem volt visszaélés, de rámutatott a kegyelmi rendszer mennyire átláthatatlanul működik. És ezen nem is akarnak változtatni.
Viszont más esetekben bőven akadtak visszaélések.
10/28 A kérdező kommentje:
Oké, akkor mi számítana visszaélésnek? Mondjatok rá példákat. Akinek kegyelmet adott, az egy bizonyítottan bűnös személy volt. Ezt ő maga is tudta. Ráadásul a háttérben további szálakat sejtenek, ami azt sejteti, hogy egy alacsonyabb rangú személy kérésére írta alá a kegyelmi papírt. Ha én főnökként aláírok valamit úgy, hogy az nem is az én meggyőződésem, csak valami alattam álló jár jól vele, akkor visszaélek a poziciómmal. Szerintem pontosan ez történt Novák esetén is.
febr. 22. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!