Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Felsőzsolcaiak tényleg...

A Felsőzsolcaiak tényleg ennyire bunkók?!

Figyelt kérdés
A híradóból értesültem, hogy a Felsőzsolcaiak nincsenek megelégedve a sorsukkal, mert bár szép új házakat építettek nekik ingyen, a hőszigetelést nem akarja finanszírozni az állam. WTF?! Persze a TV2-n úgy tálalták, hogy a szemét állam nem szigeteli be szegény emberek házait. Komolyan elgondolkodom ilyenkor, hogy milyen nép is vagyunk mi? OK, elvitte a házukat az árvíz, de nem örülniük kellene, hogy kaptak helyette vadonás újat? Amennyire Én láttam, nem is akármilyet. Ahelyett, hogy a földhöz vernék a seggüket örömükben, olyan dolgot követelnek, amiket még a tehetősebb családok is csak évek alatt spórolnak meg... Szégyen gyalázat, hogy amíg mások a vörös iszappal küzdenek, Ők azon nyehegnek, hogy nem szigetelik be a házukat... Persze, lehet rá hivatkozni, hogy mekkora bajba kerültek. De mi van azokkal, akiknek önhibájukon kívül leég a házuk, vagy a földcsuszamlás viszi el, vagy bármi más, rajtuk kívül álló okból vesztik el az otthonukat? Nekik ki épít házat? Sokan nem fognak velem egyetérteni, de engem mélységesen felháborít, hogy egy ilyen kiszolgáltatott helyzet után, a mai gazdasági és politikai helyzetben a kormány a kezét nyújtja, de jó magyar szokás szerint mindjárt az egész kar kellene...
2010. okt. 24. 20:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%

Jah hát bocs, még nem láttam :)

De mind1 a lényeg h örüljenek

2010. okt. 24. 21:19
 12/18 anonim ***** válasza:
49%
Némelyik ember a kis lepusztult vityillója helyett vadiúj lakást kap és nem elégedett mert hiányoznak az extrák. Én is károsult vagyok más okból(BAUMAG) de rajtam nem segitett az állam. Én is elvárhatnám.
2010. okt. 25. 10:56
 13/18 anonim ***** válasza:
60%

Figyelembe veve, hogy altalaban nem konnyuszerkezetes hazaik voltak, hanem tegla, raadasul hiaba hangoztatjak, ami ott tortent, nem vismajor, azt gondolom, ha amiatt hoborognenek, hogy nekik arany berakas is kell, akkor sem lennenek "bunkok".

Inkabb megkerdem, hova tunt el a hoszigeteles ara? Ki nyulta le? Ki nyulta le, akar mar a tervezesi szakaszban? Jah?

A abra az, hogy volt egy x osszegu ingatlanjuk, amit egy magankezben levo ceg hibaja miatt egyszercsak elvesztettek.

Szerintem jogos, hogy legalabb pont annyit kapjanak vissza, amenyit a hazuk ert. Ha a konnyuszerkezetes "nem is akármilyen" haz piaci, epitesi erteke kevesebb, meg hoszigetelve is, akkor a tobbit kezbe, csengo magyar pengoben, aranyforintban, akarmiben.

Biztositas ide vagy oda.

A vorosiszap katasztrofa _nem_ termeszeti csapas. Egy ceg mulasztasabol tortent, szoval nem "biztositas, adomany" a megoldas, hanem tisztesseges, polgari karpotlas.

Vagy ezt csak en latom ugy, hogy aki kart okozott, minimum a kar ertekeig karpotoljon, es ne tegyen ugy, mitha adomanyt kellene osztogatnia?

2010. okt. 25. 11:01
 14/18 anonim ***** válasza:
60%
10:56: mi a vasut miatt... Hosszu. Sajnos csak a pereskedes marad, mert minket nem mutat a tv. Ez nem a iszapkarosultak hibaja, hanem pont hogy a cegeke, mert _szarrago mind_ -_-!
2010. okt. 25. 11:03
 15/18 anonim ***** válasza:
11.01: A vörösiszapnak semmi köze Felsőzsolcához. Ott az árvíz pusztított még nyáron.
2010. okt. 25. 11:47
 16/18 A kérdező kommentje:

11:01 Te egy kicsit el vagy tévedve. :) Mármint, nem bántásból mondom, csak félre értetted, hogy kikről van szó.

1. Felsőzsolca az még a tavaszi árvizek során pusztult el. Arról nem az állam tehet. Az iszap teljesen más tészta.

2. A könnyűszerkezetes ház piaci ára, és felépítési költsége egy forinttal sem kevesebb, mint a tégla házé. Azért, mert nálunk nem elterjedt, még nem jelenti azt hogy sz*r. Amerikában meg ránk néznek hülyén, hogy minek téglaházat építeni. :)

3. Egy falusi 10-20-30-40 akárhány éves ház, sosem fog annyit érni, mint amennyiért egy új házat felépítenek. Ha a Te elméleted szerint kapnának pénzt, k*rva szarul járnának. Egy 20-25 éves 120 négyzetméteres ház, jó kondiban, nagy telekkel, maximum 15 milla, de akkor már sokat mondtam. Ha építtetsz magadnak egy ugyanekkora házat újonnan, az alaphangon 18 milla plusz telek, tehát mondjuk 20 milla. De ebben új ablakok, új festés, minden új, ami szintén 2-3 milla az új ház javára. Nem beszélve a mellék épületekről, sbb stb... De ez csak a jobbik eset volt. Az általános helyzet inkább az, hogy az embereknek, akiknek vitte a házát a víz, piaci értéken maximum 5 millás házaik voltak. Ennyit ér manapság egy falusi ház. amire még költeni is kell egy kicsit.

2010. okt. 25. 11:49
 17/18 anonim ***** válasza:

Akkor befogom az arcom, es melyseges melaculpaba kuldom magamat -_-!

Sry, de most komolyan. Hamut szorok a fejemre, es zsakba oltozok.

_OLTARI HULYESEGET IRTAM!_

Vegyetek ugy, mintha az csak egy hiba lenne a martixban -_-!

2010. okt. 25. 11:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Túlreagálod. Téveset mondtál, kijavítottak, ennyi.
2010. okt. 25. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!