Nem volt őszintétlen ez a tegnap esti “gyermekvédelmi” tüntetés?
#40 kedves válaszoló! Szerintem nézd meg ezt a videót. Igaz, másfél óra, de hátha te magad tudsz majd választ adni a kérdésedre, ha a végére értél!:)
Remélem, más következtetéseket fogsz levonni belőle, mint amikről eddig írtál. Sose szégyen átgondolni a dolgokat, és rájönni, hogy máshogy van valami, mint hittük.
"Ne komolytalankodjunk már, a tüntetőknek fogalma sincs arról, hogy milyen a magyar állami gondozási és gyerekvédelmi rendszer." - Nekem sokáig nem volt. De ez a tüntetés elég sok mindenre rávilágított.
Én Zsolti történetét hallottam már korábban is, de durva volt ezt több szempontból is hallani (pl az a videó, amit a nemakarokbeleszólni lányok csináltak).
"Nem véletlen, hogy még a bántalmazott gyerekek is vissza akartak oda menni, mert a szexuális visszaélést leszámítva a rideg külvilág hoz képest paradicsomi állapotok voltak és vannak ott."
Ne általánosíts! Hülyeség egy-két esetet így kiemelni és azt mondani, mindenkivel így történt.
Tényleg hallgasd meg ezt a tüntetést, mert úgy látom, nagyon félre vagy tájékozódva.
Ez igazán aranyos volt 🤗
És tudod, sokszor elgondolkodtat, hogy akár itt, akár az utcán, munkahelyen, a medián keresztül, a hírekben, a családokban, bárhol, ahol az ember másokkal találkozik, beszél velük vagy csak látja őket, azonnal ítélkezünk. Azonnal ömlik ki belőlünk az ellenkezés, a vádaskodás, a fröcsögés, a sértegetés, a másik porba tiprása, ha valamit másképp gondol vagy másképp lát. Fogalmunk sincs egymásról, hogy te, a többiek vagy én miket tapasztalatunk addig, milyen tájékozottak vagyunk vagy épp nem. De úgy osztjuk egymásnak az észt, mintha az egyetlen igaz válasz lenne. Meg sem próbáljuk meghallgatni, megérteni, átgondolni a másik ember álláspontját. Pedig lenne értelme. Annak lenne értelme, ha mindenki egy kicsit át tudná érezni a másik helyzetét. Nem úgy, mint egy olyan emberét, akiről úgy érzed, hogy nem érdekel, nem úgy mint egy olyan ember akinek csak az fontos, hogy mások tudják ő mit gondol. Néha, nem, nem is néha, hanem mindig, úgy kellene másokhoz viszonyulnunk, ahogyan mi is elvárjuk mások figyelmét, törődését. Nem olyan irányba megy semmi a világban, ami ezt támogatná. Nem is segíti semmi azt, hogy egy kicsit jobban figyeljünk másokra és mi sem abban látjuk a megoldást, hogy magunkban kezdjük a változást. Ezért köszönöm szépen, hogy azt írtad, hogy átgondolod. Néha ennyi kéne csak mindannyiunknak, hogy átgondoljuk. És te megtetted az első lépést.
A politika erről szól, hogy mindenki megpróbálja a saját javára fordítani az aktuális történéseket. Teljesen mindegy, hogy kormánypárt vagy ellenzék, de az nagyon nem mindegy, hogy kinek milyen és mennyi eszköz van a kezében. Ezek a dolgok soha nem lesznek tiszán fekete és fehér. Nekünk kell megvizsgálni, hogy mi a szándék egy egy jó vagy rossz döntés mögött. Úgyhogy javaslom, ha valamit tudni akarsz az ellenzékről, akkor egy két felkapott témának olvass utána a fideszes és ellenzéki felületeken, a fideszről pedig az ellenzéki és
fideszes oldalakon. Kizárt dolog, hogy mindkettő csak az igazságot vagy csak a hazugságot mondja. Akkor könnyebb dönteni, ha az általad tapasztalt valóság közelebb van valamelyikhez. Hozzáteszem, rohadt nagy meló, folyamatosan képben lenni a történésekkel. Épp ezért szoktam csak néhány dolgot figyelemmel követni. De ugyanúgy elolvasom Deák Dani dolgait, mint Hadházy Ákosét.
Ezt a tüntetést még mindig nem az ellenzék szervezte...
Nézzétek csak meg a beszédeket, ugyanúgy belerúgnak a sokak által gyűlölt baloldalba, mint a jobboldalba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!