Fidesz hívőktől folyton hallom mennyit fejlődtünk 2010 óta, mi fejlődött azóta?
Gazdaság, eü, oktatás, vasút, közúthálózat, környezetvédelem? Ezek mennyit fejlődtek? Akkor is pocsék állapotban voltak? Azóta jobb vagy rosszabb lett valamelyik?
Stadionok, akksigyárak, kilátók. Én ezeken kívül mást nem láttam fejlődni.
Nekem van szemem, amivel látom, hogy képtelen vagy leírni.
Tehát az első forrás alapján a legcombosabbak összeszedtél, többek között lézerkutató központ, gyógyszerkutatás-fejlesztési központ, préstechnológia korszerűsítés.
A második forrásod szerint kb. 100 ezer munkahely köszönhető az EU kohéziós alapnak. Nem rossz, csak éppenséggel 800 ezer plusz munkahely jött létre. Ebből csupán minden 8-ik köszönhető az EU-s támagatósoknak, tehát messze nem igaz, hogy az EU-s pénzek általá volt csak fejlődés Magyarországon.
A harmadik, negyedik forrás meg pont az értelmetlenül elköltött EU-s pénzekről szól, tehát pont nem azt a narratívát erősíti, hogy az EU-s pénzeknek köszönhető minden, hanem épp az ellenkezőjét igazolja. :)
46: ja, szóval ha küldenek támogatást, az a baj, ha nem, akkor meg az?
Az utolsó kettőt éppen azért tettem bele, hogy lásd, a fidesznyik elvtársaid milyen baromságokra szórják el a pénzt.
"ja, szóval ha küldenek támogatást, az a baj, ha nem, akkor meg az?"
Ki mondta, hogy baj, ha küldenek támogatást?
"Az utolsó kettőt éppen azért tettem bele, hogy lásd, a fidesznyik elvtársaid milyen baromságokra szórják el a pénzt."
Nem túl szerencsés egy ilyet berakni egy olyan vitában, ahol azt az állítást kellene védeni, hogy csak az EU-s pénzek miatt történt fejlődés.
Ha baromságokra költik a pénzt, de mégis van fejlődés, az pont azt igazolja, hogy EU-s pénz nélkül is van fejlődés. :)
19:38: és képzeld, mennyivel nagyobb fejlődés lett volna, ha ezeket a pénzeket nem korrumpálják el!
Talán most nem Bulgáriával lennénk versenyben az Unió legcsóróbb tagja címért.
Ugye, milyen vicces?
"és képzeld, mennyivel nagyobb fejlődés lett volna, ha ezeket a pénzeket nem korrumpálják el!"
Konkrétan az EU-s pénzek hány százaléka lett elkorrumpálva? Mert az nem derül ki a listádból? 1%, 10%, 50%? Ha ezzel képben lennél, talán lenne miről okod képzelegni.
Nem vagyunk Bulgáriával versenyben az Unió legcsóróbb tagja címért.
Inkább ha 2002-2010 között nem MSZP kormányzás lett volna, akkor képzeld el, mennyivel előrébb lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!