Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a 32%-os béremelés visszacs...

Ez a 32%-os béremelés visszacsábítja a pedagógusokat, ahova valók az iskolába?

Figyelt kérdés
Gyerek iskolájába a fizika tanár év végén nyugdíjba megy és a pedagógiai asszisztens akarják betenni helyette. Az meg nem akar menni, mert részmunkaidőből nem tud megélni. Heti fizika tíz óra alatt van. Az asszisztensi és a tanári állás meg nem megy egyszerre. Tiszta röhej
febr. 2. 17:00
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
46%

Nem vagyok tanár, te Miszter Nagyarc, ettől még az a véleményem, hogy a tanárok jócskán alul vannak fizetve. És legközelebb ne kisregényt írj, akkor talán végig is olvasom a baromságaidat, bár legjobb, ha nem is írsz, inkább koncentrálsz a baromi izgalmas gyári munkádra.😆😆

febr. 10. 17:41
 32/39 anonim ***** válasza:
59%
30: Én például munkaidőmön túl évekig tanítottam jó pénzért diákokat. És tudod miért? Mert az iskolában olyan az elvárásrendszer (haladni az irdatlan tananyaggal, folyton számonkérni, stb.) és olyanok az osztálylétszámok, hogy egész egyszerűen lehetetlen normális oktatást nyújtani. Ha hanyagoltam az osoba NAT-ot és helyette a felvételijükre készítettem a diákokat, akkor rám szóltak, hogy miért nem a tankönyvet tanítom és különben is témazárót kellene íratnom abból az anyagból, amit másnapra úgyis elfelejtenek, teljesen jogosan, mert soha senki nem fogja kérni tőlük. Egyszerűen nem engedi a rendszer, hogy jól végezzem a munkám! Ezért lettem pályaelhagyó. Azóta csak magántanítványaim vannak, akik jobbnál-jobb felvételiket írtak. Mert normális körülmények között én is képes vagyok felkészíteni őket, de az iskola ebben csak gátol.
febr. 10. 23:59
 33/39 anonim ***** válasza:
25%

"Én például munkaidőmön túl évekig tanítottam jó pénzért diákokat."

Nem csalódtam benned!!

Aztán előlehet adni a sebzett madár magánszámot!!!

febr. 11. 14:49
 34/39 anonim ***** válasza:
42%

"Nem vagyok tanár, te Miszter Nagyarc,"

Akkor miért ugatsz butaságokat??

febr. 11. 15:14
 35/39 anonim ***** válasza:
51%

"Az a baj a Fideszes vezetőkkel, hogy nem hülyék, de nem is túl okosak"

Tessék?

Azért ezt gondold át komcsisimogató!

"viszont a szavazóik még butábbak."

WOW! Megszólalt a diploma!! Természetesen büfészakos!!

Elárulok egy titkot!! Egy tanárnak nem kell diploma.!!!!!!! Amikor én iskolába jártam senkinek nem volt, és maximálisan leadták az anyagot!!! Tanár bárki lehet, aki felkészül az adott órára!! Különben nem lehetne helyettesíteni!!

PL:

Anno 55 éve, amikor iskolába jártam, az orosz tanárom egy orosz hadifogoly volt, aki perfekt beszélt oroszul, és nagyon szerettük, mert nagyon lelkiismeretes, jóindulatú, segítőkész, és kiváló tanár volt a szemünkben!!! Nem volt diplomája, és nem is volt bunkó!!!

"csak a Fidesz szavazók túl buták ahhoz, hogy a dolgok mögé lássanak."

Én kirúgnálak téged, és akkor lehet okoskodni, valamint az Aldi, meg a Lidl előtt kéregetni!!!!

febr. 12. 19:12
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

"Anno 55 éve, amikor iskolába jártam" -- Vagyis egy több, mint fél évszázados módszertant sírsz vissza egy olyan korban, amni szédületes tempóban változik. A napnál is világosabb, hogy a magyar közoktatás egyik legnagyobb hibája az elavult módszertan.

Konkrét példa. Egyetemen tartok/tartottam konzultációkat, és vért izzadtam, hogy valami interakciót kisajtoljak a hallgatókból. Kérdezem utána a többi oktatót, hogy most én vagyok ekkora béna, vagy mi a csuda van? Mondják, hogy nem, egyszerűen úgy jönnek ki az iskolából a gyerekek, hogy arra vannak kondícionálva, hogy ne kérdezzenek.

Egy tanárnak kell diploma. A tanítás nem csak az anyag leadása. Egy jó pedagógusnak motiválnia kell a diákjait, figyelnie a lelkiállaapotukra, az egyéni eltérésekre és igényekre, és még sok-sok más egyéb dologra is. Ehhez idő és empátia kell.

Az alap "szoft szkillek" fontosak, de emellé bizony a pedagógusnak több kell, mint az ösztön, tudatosan kell ezeket tudnia használni.

febr. 14. 12:56
 37/39 anonim ***** válasza:
55%

#36 te pedig a többi oktatónak hittél, akik szintén nem tanítanak középiskolában, ahelyett hogy bementél volna egy középiskolába megnézni a valóságot.

Ami az, hogy a gyerekek pont ellenkezőleg lennének "kondícionálva", csak szarnak bele az egészbe.

Te se mentél velük semmire, de persze máshol a NAT a hibás meg az oktatási rendszer. Aha.

febr. 14. 13:09
 38/39 anonim ***** válasza:
0%

#37 - Tudod, máshol is oktatok, és érdekes módon más csoportokban könnyedén ki tudom alakítani az interakciót. Való igaz, a leszarom-tabletta is benne van a pakliban, de nem ilyen mértékben.

AAmúgy én kicsit több, mint 15 évvel ezelőtt végeztem, és bizony nálunk is a frontális oktatás volt a jellemző, és nem pedig a párbeszéd kialakítása. Volt középiskolában pár kiváló tanárunk, akik sokat tettek a tehetséggondozásért, kellően empatikusan voltak, és jó emberismerők, de még nekik sem igazán volt lehetőségük (vagy akaratuk) párbeszédek kialakítására, kérdések felvetésére, stb.

Nem is lett volna rá idő, mert egyszerűen úgy sem értünk szinte soha az anyag végére, hogy a tanár feszes tempót diktált, pedig jó osztályokba jártam (középiskolából pl. 1-2 kivétellel a 30 főből mindenki tovább tanult, többségében a patinás budapesti egyetemeken)

Valójában egészen első osztálytól kezdve a párbeszédre kellene építeni az oktatást, ami viszont nagyon-nagyon sok idő, és köveetkezésképpen kevesebb "anyagra" jut idő. Pedig fontos lenne, különösen a humán és társadalomtudományokban inkább a személyes véleményekre építeni. Vajon belefér a mostani NAT-ba, hogy a pedagógus olyan irodalmi műveket válasszon kötelezőnek, ami mondjuk egy helyi közösséghez közelebb áll? Vajon van elég rugalmasság a NAT-ban, hogy egyéni, sokszor szubjektív véleményeket ütköztetve akár hónapokig lehessen tárgyalni egy történelmi eseményt?

A kérdések persze költőiek. De jó, tegyük fel, hogy a NAT és az oktatási rendszer rendben van. Akkor vajon mi az oka annak, hogy egyre romlik a diákok teljesítménye?

febr. 14. 13:28
 39/39 anonim ***** válasza:
17%

"Anno 55 éve, amikor iskolába jártam" -- Vagyis egy több, mint fél évszázados módszertant sírsz vissza"

Ez nem igaz! Azokat sírom vissza, akik tudtak bánni a diákokkal, az emberekkel!! Azokat akiknek volt ész a fejükben, és nem villogtak, hogy nekem diplomám van, és mindenki hülye!!

"A napnál is világosabb, hogy a magyar közoktatás egyik legnagyobb hibája az elavult módszertan."

Természetesen mindent lehet hibáztatni, ha ezt gondolod!! Viszont nem így van!! Egy tanárnak az a feladata, hogy tanítson, egy gyári munkásnak az a feladata, hogy dolgozzon !!

Visszatérve az eredeti koncepcióra:

A magyar közoktatás leges-legnagyobb hibája az elavul primitív tanárok, akik nemtudják felvenni a kommunikációt a diákokkal, nemtudnak kompromisszumot kötni velük, nem tudják kezelni az adott helyzetet, stb...stb!

"Konkrét példa. Egyetemen tartok/tartottam konzultációkat, és vért izzadtam"

Ne haradudj! Ha valaki bemegy a munkahelyére és vért izzad, mire számíthatnak a hallgatók!! Alkalmatlan vagy!! Bocsi!!! Nemtudod felvenni a kommunikációt, nemtudod leadni az anyagot maximálisan stb...stb!

Egy tanár az tanár, és azért van az órán, hogy tanítson, oktasson, segítsen, és nem azért, hogy vért izzadjon!!

"hogy valami interakciót kisajtoljak a hallgatókból."

Ez most komoly? Nemtudtál kommunikálni? Tényleg alkalmatlan vagy!!

"Kérdezem utána a többi oktatót, hogy most én vagyok ekkora béna,"

Igen!! Te vagy a béna!! A kollégák nem akartak megbántani!!

"Mondják, hogy nem, egyszerűen úgy jönnek ki az iskolából a gyerekek, hogy arra vannak kondícionálva, hogy ne kérdezzenek."

Ez nem igaz! Mindenki látja a stresszt rajtad, és ezért nem kérdeznek! Lenulláztak!!

Érdekes, mi mindig kérdeztük a tánárt, aki fel is tette a kédést, hogy ki nem ért valamit!!!

"Egy tanárnak kell diploma."

Nem feltétlen! A havi fizetéshez kell!! Ahhoz viszont nagyon!! És most jön a vérizzadás diplomával!!! Elárulok egy titkot: ész kell!!!

"A tanítás nem csak az anyag leadása. Egy jó pedagógusnak motiválnia kell a diákjait, figyelnie a lelkiállaapotukra, az egyéni eltérésekre és igényekre, és még sok-sok más egyéb dologra is. Ehhez idő és empátia kell."

Most jön a sebzett madár magánszám!!! Természetesen a vértizzadó tanártól!!

Sok sikert a vérizzadáshoz, a kommunikációhoz, és hogy ezek külön-külön is célba érjen!!

febr. 14. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!