Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékkel szemben miért...

Az ellenzékkel szemben miért nem lehet kritikát megfogalmazni anélkül hogy ne mondják az emberre hogy fideszes?

Figyelt kérdés

Ez nem egy sakk játék ahol vannak a sötétek meg a világosak , a jók vagy a rosszak. Vagy tényleg ilyen egység csomagok vannak amiben előre deklarálva van hogy miről mit kell gondolni?

Én egyáltalán nem pártolom a fideszt, de számomra az is világosan látszik hogy az ellenzéki pártok is tele vannak megélhetési politikusokkal akiket szintén nem szeretnék hatalom közelében látni mint pl Fletót aki a fidesz hasznos hülyéje és akivel ciklusról ciklusra választást lehet nyerni.

2024. jan. 30. 00:06
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

"Miért gondolom azt, hogy ilyet soha senki nem mondott? :D"

Ha nem tudod, akkor miért én tudjam helyetted? (értem ironizálással próbálsz rávilágítani valami számodra teljesen egyértelmű dologra, de ennek így nincsen éle mivel én meg homlok egyenest másképp látom.)

"Igazad van, csak szerintem nem ugyanarról vitatkoztok. Te azt akarod mondani, hogy az ellenzék szar, ő meg azt, hogy nem az ellenzék működéséről kellene beszélni. Én nem foglalnék ebben állást, csak ha ez nem tisztázott, akkor sokáig lehet ordibálva elbeszélni egymás mellett."

Én "csak" azt akarom mondani hogy az ellenzék szar, hanem alapvetően arról beszélek hogy ott is probléma van ha valaki megsértődik rajta ha a kedvenc pártját vagy politikai aktorát rossz színben tűntetik fel vagy negatív kritikát mondanak róla. (Most nem az ellenzékről hanem az ellenzéki szavazókról beszélek, bár ez a jelenség ugyan úgy megfigyelhető a kormánypárt felé húzóknál). Az ellenzék is olyan mint a szavazóik, emiatt nem elég önmagában csak az ellenzékről beszélni. Nézz meg itt pár kérdést amiben valamilyen vélt vagy valós negatív kritikát fogalmaznak meg akár fideszes akár ellenzéki irányba, akkor nem az van hogy arról az adott témáról beszélnek pro-kontra hanem azonnal megy a személyeskedés aminek sok értelme nincsen. És mindkettő oldal halálosan meg van róla győződve hogy neki érv nélkül is igaza van csak cinizmussal, gúnyolódással kell a másikat ledominálni. (De ahhoz nem kell ész) Az még a kevésbé rossz amikor csak ilyen maszatolással akar valaki kihátrálni hogy "megfelelő mértékben legyen csak kritizálva".

2024. jan. 30. 17:37
 42/48 anonim ***** válasza:

"ironizálással próbálsz rávilágítani valami számodra teljesen egyértelmű dologra, de ennek így nincsen éle mivel én meg homlok egyenest másképp látom"

Nem is akartam, hogy éle legyen, meg ironizálni sem akartam, mindössze arra rávilágítani, hogy szerintem ezt egy kicsit eltúlzod, kiforgatod. Szerintem senkinek sem az a baja, hogy a kis mimóza lelkét sérti, hogy megsértetted a kedvenc gittegyletüket, hanem szimplán nem értik, miért az ellenzéket fikázod, mikor - szerintük - nem ezzel van a baj.

"ott is probléma van ha valaki megsértődik rajta ha a kedvenc pártját vagy politikai aktorát rossz színben tűntetik fel vagy negatív kritikát mondanak róla"

Én ebben 100%-ig egyetértek veled, ugyanakkor szerintem továbbra sem pontos diagnózis a sértődés. Mármint lehet, hogy van akinél tényleg ez van, de nekem nem ez a tapasztalatom.

2024. jan. 30. 17:47
 43/48 A kérdező kommentje:

"Nem is akartam, hogy éle legyen, meg ironizálni sem akartam, mindössze arra rávilágítani, hogy szerintem ezt egy kicsit eltúlzod, kiforgatod. Szerintem senkinek sem az a baja, hogy a kis mimóza lelkét sérti, hogy megsértetted a kedvenc gittegyletüket, hanem szimplán nem értik, miért az ellenzéket fikázod, mikor - szerintük - nem ezzel van a baj."

Most te forgatod ki, mert a "nem értik, miért az ellenzéket fikázod, mikor szerintük nem ezzel van a baj" az azt feltételezi hogy magát a konkrét kritikát megértették csak ők másképp látják szerintük ez nem igaz. Na ezzel nem is lenne baj, de az már nem előremutató ha a diskurzus csak arról szól hogy kb szégyelld magad mert rosszat mertél mondani rájuk. Sokszor kvázi még megcáfolni sem tudják csak a sértettség megy.

"Én ebben 100%-ig egyetértek veled, ugyanakkor szerintem továbbra sem pontos diagnózis a sértődés. Mármint lehet, hogy van akinél tényleg ez van, de nekem nem ez a tapasztalatom."

Pedig mindenki nagyon szeret relativizálni. Én azt tartom nagyon furcsának amikor már a lopás is relativizálva van. Megjegyzed hogy xy ember hogyan lopott csalt hazudott emiatt nem igazán látom hogy ők miért képviselnének engem mint becsületes embert, akkor jön a sértődött védőbeszéd hogy "mer a máásik most mennyit lóóp??? Sokkal többet, emezek meg nem tettek el annyit tehát ők akkor jók:D"

2024. jan. 30. 18:15
 44/48 A kérdező kommentje:
Én meg nem vagyok hajlandó az egyik tolvaj banda mocskosságain sem keresztül nézni, és nem értem miért arra kell haragudni akinek a LOPÁSSAL van baja meg a HAZUGSÁGGAL és nem azzal hogy ki ügyesebb benne.
2024. jan. 30. 18:18
 45/48 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

ma 15:04

Pedig az ellenzéki média "üti" az ellenzéket is, ha van miért. De értelemszerűen sokkal többet foglalkoznak a mindenkori hatalommal, mint a hatalomnélküli ellenzékkel, hiszen így korrekt.

Ahogy az első válaszomban írtam, nyugodtan lehet kritizálni az ellenzéket, attól még nem leszel fideszes. De amikor aránytalanul sokat kritizálod az ellenzéket, ráadásul hazugságokkal, akkor nyilván kormánypárti vagy, aki pártatlanságot színlel (ld. index).

2024. jan. 30. 18:40
 46/48 A kérdező kommentje:

De amikor aránytalanul sokat kritizálod az ellenzéket, ráadásul hazugságokkal, akkor nyilván kormánypárti vagy, aki pártatlanságot színlel (ld. index).

Hát még ha csak a hazugságokra lenne ez a reakció...

Egyébként alapvetően nem médiumokról beszéltem nem tudom miért hozakodsz elő ezzel sokadszorra. Emberekről beszélek olyanokról mint te vagy én.

2024. jan. 30. 18:52
 47/48 anonim ***** válasza:
Mert csak kettő politika létezik az egész világon: kormányzati és ellenzéki.
2024. febr. 2. 12:34
 48/48 A kérdező kommentje:
Ez melyik állításomra vonatkozik?
2024. febr. 2. 12:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!